Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ “ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ” ΧΡΗΜΑΤΑ


ΣΤΗ «ΓΥΡΑ» ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
χουμε φτάσει σήμερα το 2009 πανεπιστήμιο να ζητιανεύει λεφτά ο πρύτανης για να πληρωθούμε για 2-3 μήνες». Η δήλωση ανήκει στον πρόεδρο των συμβασιούχων του πανεπιστημίου της Κορίνθου. Ο πρύτανης του ιδρύματος αναζητά χορηγίες, προσπαθεί να εξασφαλίσει χρήματα «ζητιανεύει» όπως λένε οι συμβασιούχοι προκειμένου να κατορθώσει να βρει κάποια χρήματα για να πληρωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Το υπουργείο Παιδείας έτσι απλά πέταξε το μπαλάκι στην πρυτανεία δίνοντας ως λύση 40 εποχικές 8μηνες συμβάσεις συν ακόμα 50 που θ ακολουθήσουν. «« το υπουργείο δεν δίνει χρήματα μόνο 40 εποχιακές θα δώσει άλλες 50 όμως αυτή είναι προσωρινή λύση σκοπός για μόνιμη λύση δεν υπάρχει.»
Το θέμα ταλανίζει το ίδρυμα εδώ και ένα χρόνο. οι συμβασιούχοι έθεσαν ζήτημα μη λειτουργίας του πανεπιστημίου, ζήτησαν μονιμοποίηση , μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου «δεν καλύπτουμε εποχικές ανάγκες, είμαστε προσωπικό που καλύπτει πάγιες και διαρκείς και γι αυτό ζητούμε την μονιμοποίηση μας « λένε οι ίδιοι
Ο σύλλογος έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο κινητοποιήσεις θέλοντας να πιέσει. 24ωρες απεργίες επαναλαμβανόμενες απεργίες, καταλήψεις στα κτίρια των σχολών και στην πρυτανεία , παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο. Όλα είχαν αποτέλεσμα μηδενικό. Το θέμα παραμένει άλυτο και οι συμβασιούχοι αναμένουν πια την 21 Ιανουαρίου μέρα της γενικής τους συνέλευσης.
«Το θέμα έχει παγώσει. Μόνο προφορική δέσμευση απο τον πρύτανη ότι όσοι δουλεύουμε θα παραμείνουμε για κάποιους μήνες. Υπάρχει διορία έως τις 15 Ιανουαρίου για κάποια απάντηση
«έχουμε συνέλευση στις 21 /.θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις θα δούμε με ποια μορφή, το θέμα δεν έχει λυθεί, θέλουμε εξασφάλιση ων θέσεων, ο στόχος είναι να συντονιστούμε και με άλλους συλλόγους μιας και το πρόβλημα είναι πανελλαδικό»
Προς το παρόν κίνδυνος να χαθεί εξεταστική για τους φοιτητές δεν υπάρχει στο άμεσο μέλλον όμως κανείς και για τίποτα δεν μπορεί να εγγυηθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: