Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Πορεία στην…. Ομίχλη!


Απαράδεκτη η σήμανση στο ορεινό οδικό δίκτυο – ανάγκη η Κίτρινη διαγράμμιση !
Δευτέρα πρωί και επιχειρείς να φτάσεις στην Κόρινθο από την ορεινή Λαύκα… Ο καιρός χειμωνιάτικος , το ψιλόβροχο συνοδοιπόρος , η προσοχή τεταμένη. Όλα καλά έως να φτάσεις στο Κεφαλάρι… εκεί ξάφνου χάνεις το δρόμο από τα μάτια σου. Αιτία η ομίχλη η οποία είναι φυσικό φαινόμενο και τίποτα δεν μπορείς να κάνεις , τι μπορούν να κάνουν για να σε βοηθήσουν να μην σκοτωθείς;;; προς Θεού κίτρινη διαγράμμιση στον δρόμο, όμως που τέτοια τύχη!
Ο δρόμος σε όλο το μήκος του διαθέτει λευκές γραμμές, σε κάποια σημεία απουσιάζει ακόμα κι αυτή κυρίως από τις άκρες του δρόμου. Η πυκνή ομίχλη καλύπτει όμως και αυτήν την γραμμή και σε αφήνει έρμαιο , σε μια πορεία στην ομίχλη η οποία έχει αίσιο τέλος αν είσαι από την περιοχή ή αν είσαι πολύ τυχερός. Τα χιλιόμετρα που κάνεις μέσα στην ομίχλη είναι πολλά. Από το Κεφαλάρι έως και το Σούλι, η κούραση έρχεται πολύ γρήγορα και ο κίνδυνος ατυχήματος αυξάνει.
Η ορεινή Κορινθία συνεχώς αναπτυσσόμενη τα τελευταία χρόνια διαθέτει καταλύματα αξιόλογα, διαθέτει άριστη φιλοξενία, μοναδική φύση, ένα οδικό δίκτυο καλό , δεν έχει όμως διαγράμμιση κίτρινη σωτήρια στις περισσότερες περιπτώσεις ομίχλης και ειδικά στα ορεινότερα, από Καστανιά και πάνω….Η ίδια τραγική κατάσταση επικρατεί και στον δρόμο από Νεμέα προς Ψάρι και Σκοτεινή….
Χρόνια τώρα η διαγράμμιση είναι λευκή σε όποια σημεία υπάρχει, δεν είναι όμως σωτήρια. Υπάρχει τεχνικό ζήτημα λέει η ενημέρωση από τη νομαρχία. Αν όμως υπάρξει και ατύχημα θανατηφόρο τότε;;;
Οι κάτοικοι στα ορεινά είναι αγανακτισμένοι και όσο κι αν φαίνεται αστείο σε λίγο θα πάρουνε βούρτσες και πινέλα και θα ζωγραφίσουνε μόνοι τους κίτρινες γραμμές στο δρόμο για να σωθούν και να σώσουν… εν τέλει πόσο δύσκολο είναι στο μηχάνημα που κάνει τις άσπρες γραμμές να μπει κίτρινη μπογιά;;; έλεος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: