Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Προς τον
κ. Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας.

Κύριε

Ο Αμερικανός πολιτικός JEFFERSON THOMAS που έζησε από το 1743 μέχρι το 1826 δηλαδή πριν από 250 χρόνια είχε πει κάτι πολύ σπουδαίο και το οποίο έχω κρατήσει μέσα μου από την ημέρα που ασχολούμαι με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Και δεν είναι και λίγα αφού μετράνε μισό αιώνα και κάτι.
Είπε λοιπόν ο Αμερικανός πολιτικός ότι η πληροφορία είναι το νόμισμα της Δημοκρατίας. Και κάθομαι και σκέπτομαι γιατί εσείς αυτό να μη το έχετε διαβάσει για να το εφαρμόσετε για να μη έχω εγώ το δικαίωμα να σας ασκήσω κριτική που δεν είναι προνόμιο του Δημοσιογράφου αλλά και κάθε ελεύθερου πολίτη. Και μέσα στην κατηγορία αυτή θέλω να με κατατάξετε και όχι του δημοσιογράφου.
Διαβάζω στην εφημερίδα Πρωινή και με ημερομηνία Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009
« Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας σχετικά με την υπόθεση αναφέρονται τα εξής. « Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το οποίο δρούσε τόσο στην Αττική όσο και σε διάφορες επαρχιακές πόλεις . Ειδικότερα συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α Τα Ξυλοκάστρου δυο Έλληνες ( μια γυναίκα και ένας άνδρας ) και δυο αλλοδαπές γυναίκες διότι κατελήφθησαν η μεν Ελληνίδα με τη βοήθεια του Έλληνα δράστη να προάγει στην πορνεία τις δυο αλλοδαπές σε Ξενοδοχείο του Ξυλοκάστρου οι οποίες επιχείρησαν να εκδοθούν αντί χρηματικού ποσού σε αστυνομικό ( δόλωμα) κατόπιν προσυμφωνημένης τηλεφωνικής επικοινωνίας Οι ανωτέρω δράστες μετά της κατ’ αυτών σχηματισθείσης δικογραφίας οδηγήθηκαν αρμοδίως. Προανάκριση ενεργεί το Α Τα Ξυλοκάστρου.»
Αυτό είναι ένα πλήρες Δελτίο τύπου της Αστυνομίας και το οποίο έπρεπε να το είχαν πάρει όλες οι εφημερίδες . Και όμως εμείς στο Σήμερα που είναι η αρχαιότερη εφημερίδα του νομού ( για να μη ισχυριστεί κανένας ότι δεν τη γνώριζε) δεν έχουμε πάρει αυτό το δελτίο. Και απ’ ότι τουλάχιστον γνωρίζω η αστυνομία στέλνει τα Φαξ για να είναι η ενημέρωσης ίδια σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Αητό δεν είναι δελτίο αλλά συνέντευξη.

Και ερχόμαστε στην εφημερίδα πάλι Πρωινή της 4 Φεβρουαρίου 2008 και διαβάζουμε πλήρες ρεπορτάζ και το οποίο μόνο οι ανακριτικές αρχές μπορεί να; το έχουν και κανένας άλλος.
Γράφει η εφημερίδα Πρωινή « Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται είναι και αρκετοί επώνυμοι Κορίνθιοι που έχουν χάσει τον ύπνο τους.» Και αυτό μπορούμε να πούμε ότι εικάζονται όλα.
Αλλά εδώ έχουμε συγκεκριμένο ρεπορτάζ « … μετά τη σύλληψη γνωστής Αθηναίας μαστροπού στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν δυο καυτές ροζ ατζέντες. Σύμφωνα με τα όσα λέγονται οι δυο ατζέντες που βρέθηκαν στην κατοχή της Ελληνίδας και εξετάζονται με προσοχή από αστυνομικούς της Ασφάλειας περιέχουν ονόματα φωτιά. Άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας σωστοί οικογενειάρχες και επαγγελματίες φιγουράρουν στις ατζέντες της μαστροπού η οποία μάλιστα δεν έχει παραλείψει να σημειώσει δίπλα και τις ιδιαίτερες ερωτικές τους προτιμήσεις.
Ακόμη και οι έμπειροι αστυνομικοί τα έχασαν όταν μετά τη σύλληψη της 46χρονης μαστροπού άνοιξαν τις ροζ ατζέντες.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση το κύκλωμα με έδρα την Αθήνα δραστηριοποιούταν τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο και προσέφερε ερωτικές υπηρεσίες σε εκλεκτούς πελάτες με μεγάλες τσέπες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το ποσό για το ραντεβού – παγίδα άγγιζε τα 2000 ευρώ από τα οποία 800 ευρώ προοριζότανε για κάθε μια από τις δυο αλλοδαπές150 ευρώ για τα εκτός έδρας μεταφορικά και 250 ευρώ για ξενοδοχείο. Και τα έξτρα που είχε ζητήσει ο αστυνομικός πελάτης ( πρόγραμμα λεσβιακού σεξ) Λέγεται πάντως στις δυο ατζέντες οι οποίες εξετάζονται από αστυνομικούς περιέρχονται εκατοντάδες ονόματα και τηλέφωνα τακτικών πελατών από διάφορες περιοχές της Αττικής της Κορινθίας της Πάτρας του Ωροπού και της Χαλκίδας μεταξύ των οποίων και αρκετών επωνύμων επιχειρηματιών δικηγόρων εμπόρων και γιατρών
Μάλιστα σε πενήντα από τις σελίδες της μιας ατζέντας υπήρχαν προσημειωμένα μελλοντικά ραντεβού με πελάτες δίπλα στα οποία αναγράφονταν και τα ποσά που είχαν συμφωνηθεί κάποια από τα οποία άγγιζαν τα 1000 ευρώ. για μια μόνο ώρα.» .

Κύριε Διευθυντά της Αστυνομίας.

Στις εφημερίδες εργάζονται επαγγελματίες δημοσιογράφοι και τεχνικοί. Επομένως πρέπει όλοι αυτοί να πληρωθούνε από τις διαφημίσεις και από τα έσοδα τα οποία βγαίνουν από τις πωλήσεις των φύλλων. Και σας ερωτώ γιατί να πάρει την εφημερίδα Σήμερα ο αναγνώστης που δεν γράφει ούτε μια λέξη από αυτή την επιτυχία των αστυνομικών υπαλλήλων. Αφού κανένας δεν μας ενημέρωσε. Βέβαια εμείς δεν έχουμε στην αστυνομία κανένα αστυνομικό υπάλληλο για να μας δίνει συνεντεύξεις.
Και μάλιστα με στοιχεία πόυ μόνο μέσα στην δικογραφία υπάρχουν. Και δεν μπορούν να βγούνε προς τα έξω μια και η ανάκρισης είναι βλαπτική.
Εμείς ως εφημερίδα έχουμε υποστεί από τις παραλείψεις σας ( δεν μας στείλατε το δελτίο ως είχατε υποχρέωση) αλλά και με τς πράξεις των αστυνομικών υπαλλήλων ( συνέντευξη) βλάβη μια και δεν ενημερώνουμε έγκαιρα και έγκυρα το αναγνωστικό μας κοινό. Γι’ αυτά θα αποφασίσει η νομική μας υπηρεσία.
Εμείς θα θέλαμε μια απάντηση για να δούμε πως λειτουγούν οι υπηρεσίες σας και αν υπάρχει αμέλεια ή σκοπιμότητα στην μονομερή ενημέρωση που κάνατε.
Φιλικά
Νικηφόρος
Σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας. Σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: