Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ

- Με φωνές και με καβγάδες,
δεν λύνονται Κύριοι του Επιμελητηρίου τα προβλήματα της Κορινθίας

θές το βράδυ παρευρέθηκα στο Συμβούλιο του Επιμελητηρίου για πρώτη φορά. Ανύποπτος στο τι θα επακολουθούσε.
Στην αρχή ο κ. Πρόεδρος παραξενεύτηκε για την παρουσία του «SUPER» και μάλιστα απευθυνόμενος σε μένα με ρώτησε ποιος με κάλεσε. Μα κύριε Νανόπουλε, αυτή είναι η δουλειά μου. Να πηγαίνω σε τέτοιες εκδηλώσεις προς ενημέρωση του κόσμου. Ο πρόεδρος φοβούμενος μήπως παρεξηγηθούν τα άλλα κανάλια, ανέφερε σχετικά ότι όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. μπορούν να έλθουν όποτε θέλουν. Κύριε Νανόπουλε γιατί τέτοιος φόβος;
Μήπως σας κατηγορήσουν για μεροληψία; Δεν νομίζω. Απλά το γεγονός ήταν εντελώς τυχαίο.
Μια και θα κάλυπτα την εκδήλωση της ένωσης. που γινόταν στον πρώτο όροφο, ήλθα και σε εσάς, αντίθετα με τα άλλα κανάλια, πλην την ΗΛΕΚΤΡΑΣ, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ποδοσφαίρου.
Μόλις άρχισε η συνεδρίαση ο κος Ντούτσικος πήρε το λόγο και ζήτησε εκτός ημερησίας διάταξης να συζητηθεί η οικονομική κατάσταση των επαγγελματιών στο Νομό, αλλά και η στάση των τραπεζών.
Ο Πρόεδρος αρνήθηκε και όρισε ως ημερομηνία την 16η Μαρτίου ως πρώτο θέμα. Βλέποντας ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον κατέβασα την κάμερα στο κάτω όροφο μην περιμένοντας την έκρηξη που θα επακολουθούσε. Και ξαφνικά που λέει και το τραγούδι, έγινε χαμός. Φωνές, καυγάδες και θα έλεγα βαριές κουβέντες ακούγονταν παντού. Σε τέτοιο βαθμό που διεκόπη η εκδήλωση της βράβευσης των αθλητών.
Μη ξέροντας τι συμβαίνει κανείς, παίρνω την κάμερα και ανεβαίνω επάνω και βλέπω έναν χαμό μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Με θέμα τι άλλο;; Το λιμάνι της Κορίνθου. Ακούστηκαν: -«Λέτε ψέματα κ. Πρόεδρε». – «Εσείς κ. τάδε λέτε ψέματα. Παραποιήσατε τα πρακτικά στο Νομαρχιακό. –«Όχι έτσι είναι. Δεν άλλαξα τίποτα».. κλ.π. κλ.π
Ένα θέαμα που δεν τιμά κανέναν. Παράγοντες υπεράνω να φέρονται και να μιλάνε κατ αυτόν τον τρόπο. Οι Κορίνθιοι σας έχουν ψηφίσει για να λύνετε τα θέματα και όχι να τα μπερδεύετε. Επειδή μετά τα χθεσινά μπερδευτήκαμε, θα ζητούσα με όλο τον σεβασμό να κάτσετε ξανά να πάρετε μια απόφαση και κατόπιν να βγάλετε ένα δελτίο τύπου να μας διαφωτίσετε και εμάς. Γιατί δεν έχουμε καταλάβει ποιος κορόιδεψε ποιόν. Ποιος άλλαξε τις αποφάσεις και τα πρακτικά. Γιατί το τότε πρακτικό λέει ψηφοφορία διοικητικού συμβουλίου, έξι υπέρ Ραψωματιώτη, 5 υπέρ Νανόπουλου και 2 λευκά (όχι στην ΑΕ όπως θέλει η κυβέρνηση). Εμείς όμως μάθαμε ότι στο Νομαρχιακό ο κος Πρόεδρος είπε «ναι» στην κυβερνητική άποψη. Θέλουμε να μάθουμε όλοι την αλήθεια ή το ψέμα αν υπάρχει. Πέρα όμως από αυτά πάνω απ’ όλα πρέπει να μάθετε να κουβεντιάζετε χωρίς καυγάδες και βρισιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: