Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Μια συνεστίαση που φανέρωσε τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ στο Λουτράκι

Αν μισούνται ανάμεσα τους

δεν τους πρέπει η ελευθερία

Διονύσιος Σολωμός.

Την περασμένη Τετάρτη σε γνωστό Ξενοδοχείο του Ισθμού το ΠΑΣΟΚ Κορίνθου και Λουτρακίου έκανε μια συνεστίαση που είχε ως σκοπό να μαζέψει τα μέλη του από την μια για να περάσουν μια όμορφη βραδιά και από την άλλη να ακούσουν έναν σπουδαίο χειριστή του λόγου. Που με επιχειρήματα πολλά τα οποία και με στοιχεία συνόδευε έδωσε στο εκκλησίασμα ( δηλαδή στους συντρόφους ) να καταλάβουν ποια είναι η πορεία του ΠΑΣΟΚ και τι θέλει να πετύχει με την πολιτική που ακολουθεί.

Πιστικός αεράτος και προικισμένος για την αποστολή αυτή που είναι η διαφώτισης.

Και ερχόμαστε στην συγκέντρωση που νομίζουν ότι είχε αποτυχία αλλά εμείς πιστεύουμε το αντίθετο. Δεν μπορεί να παίζει ο Ολυμπιακός Πειραιώς αγώνα Ευρώπης και εσύ να κάνεις συγκεντρώσεις πολιτικές. Αυτό είναι τουλάχιστο αστείο για να μη δώσω άλλον χαρακτηρισμό πιο βαρύ αν και τον έχουν ανάγκη οι οργανωτές. Αυτή είναι η εισαγωγή ως προς την οργάνωση της συγκεντρώσεως.

Αλλά ερχόμαστε με την εικόνα που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ Λουτρακίου στη συνεστίαση αυτή Ότι είναι τελείως διαλυμένο και ότι ακόμα και καντηλανάφτη να θέλει να βγάλει δεν μπορεί.

Σήμερα έχουμε στο Λουτράκι το ΠΑΣΟΚ του Παύλου Μίχα που ήταν παρών στη συνεστίαση . Και μετά από αυτό το χάος. Και ερχόμαστε στην παρουσία του συνδυασμού του Μίχα που ομολογώ ήταν φυσιολογική. Αφού αυτός ήταν ο επίσημος του κινήματος στις δημοτικές εκλογές . Εδώ δεν θα κρίνουμε αν ήταν ο καταλληλότερος ή ο ικανότερος αλλά ο εκλεγμένος Και μέχρι εδώ από πλευρά πειθαρχίας τα πράγματα καλά διαβαίνουν.

Και ερχόμαστε στο ΠΑΣΟΚ που πολιτεύθηκε με το συνδυασμό του κ. Γκιώνη που λεβέντικα δήλωσε ότι ανήκει στη Νέα Δημοκρατία και όσοι πιστοί μπορείτε να έρθετε από τα άλλα κόμματα. Και μια και τη μερίδα του λιονταριού από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας την είχε πάρει ο κ. Παύλου πρέπει να βρούμε τρόπο για να έρθουμε δεύτεροι για να πάρουμε τη Δημαρχία. Έτσι λοιπόν πρωτοκλασάτα ονόματα του ΠΑΣΟΚ στο Λουτράκι που πήγαν με τον κύριο σημερινό Δήμαρχο δεν θα μπορούσαν να πάνε στη συνεστίαση του ΠΑΣΟΚ γιατί θα έδιναν πόντους στον Παύλο Μίχα . Βέβαια όλοι αυτοί δεν υπολογίζουν τον ανώνυμο που είναι και πάντα ο προδομένος. Γιατί αφού του πάρουμε τη ψήφο μετά κοιτάμε πως θα δείξουμε αχαριστία στο κόμμα αυτό που από τη δύναμη του βγήκανε οι σημερινοί άρχοντες που διαφεντεύουν αυτό τον τόπο.

Τώρα όμως έχουμε και μια άλλη κατηγορία Πασόκων που ανήκει τώρα στον κ. Παύλου. Γιατί ο τέως Δήμαρχος είδε ότι ο κ. Γκιώνης χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ γιατί και αυτός να μη κάνει το ίδιο. Αφού αυτοί που ανήκουν σε αυτό το χώρο δεν θέλουν να έχουν δικό τους Δήμαρχο μια και μάθανε να συμπληρώνουν συνδυασμούς που να ανήκουν σε άλλο πολιτικό χώρο. Και μη διανοηθεί κανένας και αμφισβητήσει τα γραφόμενα μας γιατί θα διαβάσει το όνομα του σε πρωτοσέλιδο. Αν λοιπόν πηγαίνανε και αυτοί στη συνεστίαση θα δίνανε πόντους στον Παύλο Μίχα.

Έχουμε όμως και μια άλλη κατηγορία τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου που δεν μπορούσαν να πάνε γιατί ο Ολυμπιακός γι’ αυτούς είναι το απάνω.

Και έτσι φτάσαμε στην αποτυχία της συγκέντρωσης. Και η οποία οφείλεται σε μικροπολιτικά συμφέροντα

Και ορισμένοι θα θέλουν να μας ρωτήσουν γιατί χρησιμοποίησα τον στοίχο του εθνικού μας ποιητή Και θα έχετε απόλυτο δίκιο αλλά θα σας παρακαλούσα να τον διαβάσετε όπως τον έχω αλλάξει αφού πρώτα ζητήσω συγνώμη από τον Σολωμό.

.

Αν μισούνται ανάμεσα τους

δεν τους πρέπει η ΕΞΟΥΣΙΑ.

Στο αυριανό μας φύλλο θα κάνουμε μία πολιτική ανάλυση που θα έχει έναν στόχο και ταυτόχρονα ένα μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στους ψηφοφόρους . του ΠΑΣΟΚ που τους χρησιμοποιούν οι διάφοροι. . Γι’ αυτό και θα τους πείσουμε με τον δημοσιογραφικό μας αγώνα να δώσουν ένα ηχηρό χαστούκι σε όλους αυτούς που θέλουν το κίνημα δεκανίκι για να απολαμβάνουν την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: