Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑ H΄ ΤΥΧΑΙΕΣ;


Eγινε χθες το βράδυ στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου η λαϊκή συνέλευση από το Δήμο με θέμα το λιμάνι. Ίσως το πιο καυτό πρόβλημα των τελευταίων ετών για την πρωτεύουσα του Νομού. Θα έλεγα ότι ξεπέρασε ακόμη και αυτό του νερού. Όλο αυτό το διάστημα έγιναν πολλά Δημοτικά και Νομαρχιακά συμβούλια ακούστηκαν δεκάδες γνώμες από σχετικούς και άσχετους στο θέμα αυτό, αντιπαραθέσεις, προβληματισμοί, κοκορομαχίες και όλα τα σχετικά. Ανεβάζοντας το πολιτικό θερμόμετρο στο νόμο και ιδιαίτερα στη πόλη. Έτσι λοιπόν περιμέναμε χθες με αγωνία πόσος κόσμος θα βρίσκετε εκεί, δυστυχώς διαψευσθήκαμε, από πλευράς κατοίκων ελάχιστοι, φαίνεται δεν τους έπεισαν ότι το θέμα είναι μεγάλο και με μελλοντικές προεκτάσεις, η τα προβλήματα του καθενός μεγάλα και αξεπέραστα, που δεν τους μένει καιρό να ασχοληθεί με τίποτα άλλο. Όμως αυτός ο κόσμος έχει την ευγενή καλοσύνη κάθε τέσσερα χρόνια να ψηφίζει κάποιους που θα τον εκπροσωπήσουν στη βουλή και ζητάει εκτός από τα εύκολα (πίτες, χοροεσπερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων κλπ.)βέβαια για να μην παρεξηγηθώ πρέπει να είναι και εκεί ο κόσμος έχει ανάγκη την παρουσία τους.
Ερχόμαστε όμως στα χθεσινά και από κοινοβουλευτικούς μόνο ο κύριος Μπεγλίτης. Οι της Ν.Δ. έλαμψαν όλοι δια της απουσίας τους. Ο υπουργός που κατά κάποιο τρόπο συζητείτε η πρόταση του υπουργείου του έλειπε, και εδώ να δεχθώ ότι έχει πολλές υποχρεώσεις, και δεν τα κατάφερε να έλθει. (Κατά την ταπεινή μου άποψη λάθος ) όμως οι δύο βουλευτές κυρία Κόρκα και κύριος Κόλλιας όχι μόνο δεν παραβρέθηκαν αλλά ούτε επιστολή δεν εστάλη. Για εμένα λοιπόν δυο λόγοι υπάρχουν :η ότι είχαν σοβαρότερες υποχρεώσεις λέμε τώρα, η είδαν την καυτή πατάτα και την άφησαν στους άλλους.
Όμως το θέμα δεν χωράει απουσίες, γιατί μια σημαντική απουσία από την βουλή, άφησαν τον κύριο Σουφλιά να μας θάψει χωρίς αντίλογο. Επειδή σύντομα θα γίνει και άλλη συνέλευση, θέλω να τους ζητήσω να βρίσκονται εκεί δίπλα μας. και να θέσουν τον προβληματισμό τους, τον έχουμε ανάγκη αλλά είναι και υποχρέωση τους. Άλλωστε ο κύριος Κόλλιας έχει πει την γνώμη του. Το λιμάνι πρέπει να γίνει όπως πρέπει και κανείς δεν θέλει το κακό της πόλης. Όμως χρειάζονται και αποδείξεις. Και από εσάς και από εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: