Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Χορτάσαμε από Δημάρχους

Απεριόριστός ο αριθμός των υποψηφίων που θέλουν να διεκδικήσουν το Δημαρχιακό αξίωμα . Και αυτό βέβαια αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας. Αλλά εδώ μπαίνει ένα τεράστιο ερώτημα που δεν έχουμε την απαίτηση να πάρουμε καμία απάντηση γιατί έχουμε συνηθίσει να μας αγνοούν. Αλλά εμείς δεν θα τους αφήσουμε να ψαρεύουν ούτε στα καθαρά μα ούτε ένας λόγος παραπάνω στα ακάθαρτα νερά για να πάνε για τέσσερα χρόνια για να γίνουν ενοικιαστές του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Αλλά όταν το εκλογικό σώμα είναι 11.000 και οι υποψήφιοι οκτώ όπως φημολογείται στο Λουτράκι έχουμε αμέσως 320 υποψηφίους περίπου. Και μια κλειστή κοινωνία όπως είναι το Λουτράκι αλλά και άλλες περιοχές δεν μπορεί να υπάρχει κατακερματισμός των πολιτικών όχι δυνάμεων αλλά ανθρώπων που με τις γνώσεις των μπορούν να προσφέρουν και μάλιστα πολλά. Και έτσι βρίσκεται σε δύσκολη θέση όπως αυτός ο Δήμαρχος της Βόχας και στη θέση του αντιδημάρχου σε θέματα πολεοδομίας να βάλει τον γιατρό Πατσογιάννη με αποτέλεσμα να γελά κάθε πικραμένος.
Αλλά και στο δήμο των Κορινθίων δεν μπορούμε να παραδεχτούμε ότι χωράνε τόσοι συνδυασμοί αφού και εδώ δεν έχουμε την πολυτέλεια να πολιτεύονται πολλοί με τα προσόντα που οι διάφορες θέσεις απαιτούν. Και οι λιγοστοί με ικανότητες και προσόντα που διασπόνται χάνονται με αποτέλεσμα πολεοδόμος να γίνεται γιατρός.
Αλλά και οι ικανοί που πολιτεύονται δεν μπορούν να προσφέρουν δεν μπορούν γιατί ή εκλέγονται με το ψηφοδέλτιο της αντιπολίτευσης ή και καθόλου. Γιατί οι ψηφοφόροι δεν ψηφίζουν πρόσωπα ικανά αλλά κουμπάρους και συμπεθέρους. .
Και έτσι να μπαίνουν σε πόστα άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο που καλούνται να υπηρετήσουν .Μια είναι η γιατρειά για όλα αυτά. Τα κόμματα να πάψουν να ανακατεύονται με την τοπική αυτοδιοίκηση και να αφήσουν τους τοπικούς παράγοντες να διοικήσουν τους τόπους των που τον αγαπούνε. Αλλά προηγουμένως να γίνει μια διαφώτιση Ο κουμπάρος και ο συμπέθερος είναι ικανός που σημαίνει έχει αυτά τα στοιχεία που θα μπορέσει να προσφέρει ή είναι μόνο καλός για παρέα σε ταβερνάκια και στο καφενείο.
Να γιατί από δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους χορτάσαμε και δικαιολογημένα έργο δεν βλέπουμε μια και δεν ψηφίζει ο κόσμος τους ικανούς αλλά τους συγγενείς και φίλους. .

Δεν υπάρχουν σχόλια: