Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Το γέλιο της αρκούδας

Εάν τυχόν γινόταν για πρώτη φορά θα ήταν μια ωραία σκηνοθετημένη απόδραση. Αλλά τώρα δεύτερη φορά με τα ίδια πρόσωπα πρωταγωνιστές και με τον ίδιο τρόπο, καταντά πλέον γελοίο ως θέμα. Αστακός ο Κορυδαλλός.
Οι πάντες έχουν μια και μόνο προσοχή: Να κρατήσουν τους φυλακισμένους μέσα στις φυλακές και να έρθει το ελικόπτερο δύο φορές και να πάρει τον Βασίλη τον Παλαιοκώστα και τον αδελφό του Νίκο, αυτό πλέον προβληματίζει τον Ελληνικό λαό. Όπως διαβάζουμε γιατί εμείς δεν γνωρίζουμε από αυτά, πρέπει οι πτήσεις πάνω από τον Κορυδαλλό να γίνονται πάνω από 5.000 πόδια. Ανεμόσκαλα απ’ ότι ακούσαμε δεν είχε το ελικόπτερο. Κι όμως με αυτή ανέβηκαν οι κακοποιοί.
Ο κυβερνήτης του, πρώην χειριστής της Αεροπορίας Στρατού, πήγε στην Ιτέα να μεταφέρει δύο άτομα, αν και οι πληροφορίες μας ήταν ότι θα μετέφερε ένα άτομο και προέκυψε το δεύτερο όταν προσγειώθηκε το ελικόπτερο. Μα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Στις 14:50 η Αλεξάνδροβα επιβιβάζεται στο ελικόπτερο και ζητά από τον πιλότο να πετάξει στην Άμφισσα για να πάρουν από εκεί ένα φίλο της, ο οποίος πήγε στο σημείο συνάντησης με νοικιασμένο αυτοκίνητο. Μόλις πέταξε το ελικόπτερο η γυναίκα έβαλε μια χειροβομβίδα στο λαιμό του πιλότου και ο άνδρας που λέγεται Τσίγκας τον απείλησε με ένα περίστροφο. Στις 15:39 ο πιλότος υποχρεώνεται να αναφέρει στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας ότι όλα στην πτήση του εξελίσσονται σύμφωνα με το σχέδιο και σε 6-7΄θα προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Στις 16: 25 το ελικόπτερο εντοπίζεται στο Πολυδένδρι και στις 16:40 η Αστυνομία εντοπίζει δεμένο και φιμωμένο τον πιλότο ο οποίος αναφέρει ότι στο σημείο προσγειώθηκε περίμενε ένα ανθρακί τζιπ το οποίο παρέλαβε τον Παλαιοκώστα και τον Ριτζάι, την Αλεξάνδροβα και τον συνεργό της και όπως λέει η Ελευθεροτυπία « ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕ» και τα Νέα: «ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ» και ο Ελεύθερος Τύπος: «ΡΕΖΙΛΙΚΙ. ΞΕΦΡΑΓΟ ΚΡΑΤΟΣ» Και εμείς εδώ οι επαρχιώτες δημοσιογράφοι που δεν είμαστε να ζήσουμε τα γεγονότα προβληματιζόμαστε πως είναι δυνατόν να γίνονται όλα αυτά.
Ο κύριος Υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος κατά την γνώμη μας δεν πρέπει να ευθύνεται αφού ο άνθρωπος ούτε ένα μήνα δεν έχει συμπληρώσει, πήγε και ξήλωσε τρεις κεφαλές γιατί νόμισε ότι αυτοί έχουν την ευθύνη. Ενώ θα λέγαμε ότι να ξηλώσετε κ. Υπουργέ, αλλά μήπως και εσείς έπρεπε να πείτε στον πρωθυπουργό, αφού επι ημερών μου έγιναν αυτά καλό θα ήταν να με αντικατεστήσετε δια το κύρος της δικαιοσύνης. Διότι ο διευθυντής των φυλακών ο επιθεωρητής των φυλακών και ο ειδικός γραμματέας εάν είχαν συμμετοχή ή αμέλεια δείξει έπρεπε να βγείτε και να πείτε τους λόγους γιατί τους ξηλώνετε, όπως ακούσαμε εις στο δελτίο ειδήσεων ότι και κάτι φύλακες και αυτούς τους παραπέμπετε. Είμαστε με το μέρος της νομιμότητας αλλά να τιμωρούνται οι υπέυθυνοι, όχι να τιμωρούνται άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση, διότι ο επιθεωρητής φυλακών και ο ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης τι σχέση μπορεί να έχουν.
Η δε αντιπολίτευση δια στόματος του κ. Ρόμπλια είπε: «Δεν έχει κανένα νόημα να ζητήσουμε παραιτήσεις υπουργών. Ζητούμενον είναι αλλαγή κυβέρνησης και όχι αλλαγή προσώπων. Σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα του κόσμου οι υπουργοί θα είχαν παραιτηθεί και οι παραιτήσεις τους θα είχαν γίνει δεκτές. Σε αυτή την χώρα που δεν δουλεύει τίποτα δουλεύουν μόνο οι αερομεταφορές από τις φυλακές Κορυδαλλού».
Μου έλεγε κάποιος την ώρα που παρακολουθούσαμε το δελτίο ειδήσεων: «Πως είναι δυνατόν να μην φεύγει κανένας απ αυτούς τους φτωχούς που χρωστάνε στο ΙΚΑ και στο ΤΕΒΕ και να κοροϊδεύουν τις αρχές οι άνθρωποι του υποκόσμου που ως φαίνεται έχουν και το χρυσό και γι αυτό και κάνουν όλα αυτά τα παιχνίδια.» Και τα λεγε απευθυνόμενος σε μένα που γνωρίζει ότι ασχολούμαι με την δημοσιογραφία Και εγώ του απάντηση πιάνοντας το ποτήρι μου: «Τι τα θες το βαρελίσιο κρασί είναι πιο καλό από το βαρελίσιο», που σημαίνει τι να σου πω ρε φίλε που έχεις απόλυτο δίκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: