Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Οι κλοπές και η αστυνομία

Μας πληροφορεί ο συνεργάτης μας από το Κιάτο ότι άγνωστοι που μέχρι τώρα διαφεύγουν μπήκαν το βράδυ της τσικνοπέμπτης σε τρία σπίτια επί της οδού Παλλήνης στο Κιάτο και αφαίρεσαν χρυσαφικά και χρήματα. Οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν Τα παράπονα των πολιτών είναι πολλά μια και δεν έχουν δει ποτέ περιπολικό της αστυνομίας να περνά από την περιοχή της Παναγίτσας.
Και στα Ίσθμια κάποιοι κλέφτες έχουν πάρει ακόμα και τα έπιπλα του σπιτιού.
Εμείς συμφωνούμε απόλυτα μαζί με αυτούς που διαμαρτύρονται αλλά αντί να χτυπάνε τον γάιδαρο γιατί αρέσκονται να χτυπάνε το σαμάρι.
Υπουργό δικό μας έχουμε κάνανε ποτέ καμία παράσταση; Δυο κυβερνητικούς βουλευτές έχουμε πήγανε να τους πούνε την τραγική τους κατάσταση. Δεν λέω να πάνε στον κ. Μπελτή μια και ο λόγος ο δικός μου περνά πολύ πιο πολύ από τον δικό του. Αλλά εδώ θέλω να κάνω ορισμένες ερωτήσεις και απαιτώ να πάρω απαντήσεις. Αν έχετε μια διασκέδαση και το σπίτι σας χωράει 30 ανθρώπους και έρθουν 80 θα εκτεθείτε Αν σε ένα εστιατόριο που έχει 100 καρέκλες πάνω διακόσιοι πελάτες όλοι μαζί θα μπορέσει να τους εξυπηρετήσει; Ένας γιατρός όση καλή θέληση και να έχει θα μπορέσει να εξετάσει 50 άτομα στο οκτάωρο του;
Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά θα μου πείτε και θα έχετε απόλυτο δίκιο. Μα αγαπητοί μου φίλοι και φίλες ζητάμε από την αστυνομία να μας φυλάξει την περιουσία μας και την προσωπική μας ασφάλεια. Και δεν μπαίνουμε στον κόπο να ρωτήσουμε η Αστυνομική δύναμης της Κορινθίας πόση είναι και πόσο έπρεπε να είναι. Και όταν απουσιάζει το 1}3 της δυνάμεως πως θα μπορέσει να σου φανεί χρήσιμος ο αστυνομικός υπάλληλος. Και η δουλειά του αστυνομικού δεν είναι να σου προσφέρει ούτε σουβλάκια ούτε γλυκίσματα . Αλλά να βάλει σε κλίνδυνο τη ζωή του για να προστατέψει εσένα. Και όλα τα επαγγέλματα τα δικαιολογείς εκτός από τον αστυνομικό. Βέβαια η κατάστασης δεν πάει πιο πάνω και νομίζουμε ότι εδώ σταματά. Μάλλον κάποιο λάθος κάνετε. Ποτέ τίποτα δεν τελειώνει ότι οι δυνατοί ρίξουν τις ευθύνες τους στις πλάτες των αδύνατων Και μια ολόκληρη ζωή θα την πληρώνουν αυτοί που δεν έχουν φωνή . Σκόπιμα δεν μπορούμε να δούμε τα θετικά της Αστυνομίας και βλέπουμε μόνο τα αρνητικά. Κανένας δεν θα θυμάται το παλικάρι που λιώνει μετά από τον τραυματισμό του στα Ζωλιανά. Ο δολοφόνος όμως του μικρού Αλέξη θα σκεπάζει το αστυνομικό σώμα με μια αποπνικτική ατμόσφαιρα και θα παραμένει το Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: