Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΜΕ ΕΡΓΑ


- Οι επαγγελματίες πιστοί “δούρειοι ίπποι” στην Εκκλησία της Κορίνθου
Eίχα τη χαρά και την ιδιαίτερη τιμή στη ραδιοφωνική μου εκπομπή να συνομιλήσω για αρκετή ώρα με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ.Διονύσιο, με αφορμή τις απόκριες και την σαρακοστή που ακολουθεί σε λίγες μέρες, και βέβαια ο Σεβασμιότατος όπως πάντα δεν αρνήθηκε να δώσει τις συμβουλές του προς όλους, και το εννοώ μίλησε με αγάπη και γι’αυτούς που προσπαθούν να τον πλήξουν για γνωστούς ή άγνωστους λόγους και για αυτούς που από την πρώτη στιγμή που ήλθε κοντά μας βρέθηκαν στο πλευρό του και βέβαια το ευχάριστο είναι ότι εκτος ελαχίστων εξαιρέσεων όλοι οι Κορίνθιοι είναι δίπλα του.
Ξεκινώντας του είπα ότι κάποιοι λένε ότι δεν νοιώθουν σεβασμό προς εσάς, αλλά αγαπη, μου είπε χαμογελώντας το ένα δεν αναιρεί το άλλο, η αγάπη άλλωστε τα έχει όλα.
Μιλώντας για το γιατί
η Εκκλησία δεν δέχεται τις γιορτές των απόκρεων, μου είπε αυτά είναι ειδωλολατρικά έθιμα, χρειάζεται κατήχηση των πιστών όλα αυτά δεν ταιριάζουν με το ήθος μας, οι μέρες αυτές είναι περισυλλογής, νηστείας, προσευχής.
Άλλωστε η Καθαρά Δευτέρα είναι μία μέρα που ο λαός μας και να χορέψει και να διασκεδάσει και να φάει μπορεί, η Εκκλησία είναι αντίθετη σε όλα τα ειδωλολατρικά έθιμα.
Άνθρωποι βέβαια είμαστε και πέφτουμε σε λάθη και αμαρτήματα η Εκκλησία μας.
Έχει το μυστήριο της μετάνοιας για όλους τους πιστούς.
Στη συνέχεια τον ευχαρίστησα από μεριά των πιστών για την παρουσία του σε συσσίτια, δωρεές και προσφορές της Εκκλησίας . Μου είπε κάνουμε ό,τι μπορούμε η Εκκλησία δίνει ότι μπορεί και βέβαια πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι Εκκλησία δεν είμαι εγώ ούτε οι παπάδες, αλλά όλοι μαζί, και όταν με ρωτάνε τι κάνετε για εμάς αντιστρέφω το ερώτημα τι κάνετε εσείς για την Εκκλησία μας.
Ξέρετε ότι παραλάβαμε μια Μητρόπολη σε κακά χάλια από όλες τις πλευρές και κάνουμε τιτάνιες προσπάθειες για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.
Δυστυχώς κάποιοι έχουν παρεξηγήσει αι ως
άλλοι δούρειοι ίπποι αγωνίζονται για το κακό του
χριστιανισμού με τρόπο που δεν είναι αντρίκιος.
Μια λαμπρή εκδήλωση με πλήθος κόσμου ήλθαν
Αρχιερείς από όλη την Ελλλάδα να τους αφήσουμε να κοιμηθούν στο δρόμο νηστικούς, για να χαρούν. Αυτά δεν τιμούν τους Κορίνθιους και την Κορινθία μας.
Όσο για εμένα πιθανόν να γνωρίζετε που μένω και βέβαια δεν το δημοσιοποιώ γιατί μας θίγει όλους. Τώρα αν κάποιοι λένε χωρίς ντροπή ότι πηγαινοέρχομαι στο Καζίνο είναι ντροπή τους και πάνω απ’όλα ανανδρία.
Κλείνοντας μας είπε θα έλεγα με πικρία ότι αυτά τα δημοσιεύματα κάποτε πρέπει να σταματήσουν ότι για το καλό το δικό μου αλλά για το καλό όλων των πιστών Κορίνθιων που κάποιοι χωρίς ντροπή προκαλούν το ποιμνίον.
Εγώ θα ήθελα να προσθέσω ότι μετά από πολλά χρόνια η Κόρινθος απέκτησε Δεσπότη αντάξιο των προσδοκιών μας έχουμε υποχρέωση να τον προστατέψουμε από αυτούς που όταν έχασαν τα κεκτημένα που είχαν χρόνια και ξαφνικά βρέθηκαν απ’έξω.
Μην αντέχοντας ρίχνουν λάσπη χρησιμοποιώντας τη γνωστή μέθοδο πες-πες κάτι θα μείνει.
Μόνο μία λέξη αρμόζει ντροπή.
Σεβασμιότατε συνεχίστε ο λαός της Κορινθίας σας αγαπά και θα σταθεί εμπόδιο σε όλους αυτούς, να είσθε σίγουρος.
Απλώς είχαν μάθει μερικοί διαφορετικά και τώρα που τους κλείσατε την πόρτα κατάμουτρα δεν το
αντέχουν και προσπαθούν να σας
βλάψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: