Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΟΔΗΓΟΙ ΜΕ … ΣΥΝΕΣΗ – ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΝΣΤΙΚΤΟ!

Καθίστε για λίγη ώρα στην εθνικής Αντιστάσεως στην Κόρινθο προτιμήστε την ώρα που σχολάνε τα πιτσιρίκια από το δημοτικό σχολείο έναντι του δικαστικού μεγάρου. Οι γονείς βρίσκονται ήδη έξω από το σχολείο και αναμένουν αν παραλάβουν τα παιδιά για να πάνε μετά στο σπίτι τους. Κάποιοι γονείς, εκείνοι που δεν θέλουν αν περπατήσουν φτάνουν στο σημείο με το όχημά τους και εκεί ξεκινά το θέμα για εμάς…
Μέσα στο αυτοκίνητο λοιπόν παρατηρείς την μαμά να οδηγεί και το παιδάκι να κάθεται ακριβώς στο διπλανό κάθισμα κοινώς στο συνοδηγό. Εν πρώτοις αυτή είναι η καταρχήν μέγιστη παράβαση και αμέλεια διότι τα απιδιά μπαίνουν πάντα στο πίσω κάθισμα. Δεύτερη παράβαση η οποία θα έσωζε εν μέρει την πρώτη είναι η έλλειψη ζώνης ασφαλείας . τα απιδιά κάθονται στο διπλανό κάθισμα αμέριμνα και χωρίς ζώνη λοιπόν και μιλώ για την πλειοψηφία εκείνων που θα δεις .
Όταν δε οδηγεί ο μπαμπάς οι μαμάδες κάποιες από αυτές κρατούν στην αγκαλιά τους τα βλαστάρια τους…
Οι γονείς λοιπόν θα πρέπει πρώτα απ όλα να ελέγχουν και να μεριμνούν για την ασφάλεια των παιδιών στο αυτοκίνητο ενώ κατ επέκταση οι άνδρες της τροχαίας ας λειτουργήσουν έστω σε αυτήν την περίπτωση και κανείς δεν θα τους πει το παραμικρό. Οι κανόνες ασφαλείας και ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας όταν αφορά παιδιά αν μη τι άλλο θα πρέπει να τηρείται στο έπακρον… γονείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: