Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

“ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΑΚΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ”


Ρωτάμε λοιπόν. - Εχουν έρθει δεματοποιητές και που; - Πότε θα εκτελωνιστούν; - Πότε θα μπουν σε λειτουργία - Και βέβαια που θα πάνε οι σκουπιδόμπαλες Αυτό είναι το ζητούμενο
Πριν από λίγους μήνες είχαμε νοιώσει ικανοποίηση όταν ο Περιφερειάρχης στην προσπάθεια του, να μας γλυτώσει έτσι τουλάχιστον καταλάβαμε από τα σκουπίδια, αλλά πάνω απ΄όλα από τα πρόστιμα τα καθημερινά από την Ε.Ε., μας μίλησε για κάτι καινούργιο το όνομα αυτών Δεματοποιητές.
Τι είναι αυτό ένα μηχάνημα που πακετάρει τα σκουπίδια μειώνει αυτόματα τον όγκο τους στο 1/6, και έτσι μεταφέρονται σε ειδικό χώρο.
Ακόμη μάθαμε ότι τα οποιαδήποτε υγρά που υπάρχουν ειδικά για την Κόρινθο θα απορροφούνται από το Βιολογικό μια και το μηχάνημα θα μπει στο χώρο αυτό.
Και μέχρι εδώ όλα καλά και όλα ωραία, βέβαια είχαμε τις ανάλογες γκρίνιες, και από Κόρινθο, πιο έντονες από Λουτράκι, και ανάλογα στο Κιάτο.
Και βέβαια κάποιοι είχαν δίκιο.
Όμως η παρουσία του Νίκου Αγγελόπουλου σχεδόν έπεισε και τους δύσπιστους. Και από εκεί αρχίζουν τα περίεργα, από αναβολή σε αναβολή μάλλον στο Τελωνείο Πατρών κάτι γίνεται και δεν εκτελούνται Υπομονή Δύο μήνες και τα σχετικά, στο τέλος μας μπέρδεψαν. Σήμερα μίλησα με τρεις Δημάρχους ο κάθε ένας έχει τα δικά του προβλήματα, όλοι όμως περιμένουν τον Περιφερειάρχη για το δια ταύτα.
Ο Άγγελος Τσουλούφας λιγότερο προβληματισμένος περιμένει τον δεματοποιητή ώστε να δώσει παρατα χρόνου στο ΧΥΤΑ του Κιάτου ακόμη 3 χρόνια, ο Δ/ρχος μας είπε ότι πρόστιμα γι’αυτούς δεν υπάρχουν απλά θα τους δωθεί ο χρόνος να προχωρήσουν πιο ήρεμα στην ολοκληρωμένη διαχείριση έτσι οι Δήμοι Βέλου, Στυμφαλίας, Σικυωνίων αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία για το συγκεκριμένο θέμα το μέλλον τους.
Στην συνέχεια ο Δ/ρχος Ξυλοκάστρου μιλώντας μας είπε ότι ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου που εξυπηρετεί και Φενεό και Ευρωστίνη μπορεί να λειτουργήσει σύντομα, αλλά δεν εξαρτάται από αυτούς είναι καθαρά θέμα Περιφέρειας να δωθούν οι σχετικές άδειες, και στη συνέχεια τα χρήματα ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα και για πολλά χρόνια δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.
Και τέλος φθάσαμε στο μεγάλο πρόβλημα που λέγεται Κόρινθος ιδιαίτερα προβληματισμένος και στεναχωρημένος ο Αλέκος Πνευματικός που βλέπει να περνάει ο καιρός και τίποτα δεν γίνεται, ούτε έχουν κανένα νέο από την περιφέρεια.
Εξακολουθεί και περιμένει μη έχοντας κάτι να κάνει εκτός από το να αναμένει τις εξαγγελίες Αγγελόπουλου να γίνονται πραγματικότητα.
Προσπαθήσαμε να έχουμε και τηλεφωνική επαφή με τον Περιφερειάρχη δυστυχώς δεν μπορέσαμε.
Κλείνοντας θέλω να ζητήσω να τελειώσει αυτό το θέμα αν και το βλέπω κομματάκι δύσκολο και ποια είναι η δυσκολία κατά την άποψή μου ότι ο κύριος Περιφερειάρχης δεν είχε προβλέψει τις αντιδράσεις των κατοίκων των περιοχών που θα πήγαιναν τα σκουπίδια, και τώρα είναι σε αδιέξοδο, όμως πρέπει να βγει και να μας το πει.
Ή τουλάχιστον τι συμβαίνει με το να κρύβουμε κάτω από το χαλί την αλήθεια δεν λέει κάποια στιγμή θα τα μάθουμε όλα.
Ρωτάμε λοιπόν έχουν έλθει οι δεματοποιητές και που, πότε θα εκτελωνιστούν, πότε θα μπουν σε λειτουργία, και βέβαια που θα πάνε οι σκουπιδομπάλες, αυτό είναι το ζητούμενο.
Με όλο το σεβασμό, κύριε Αγγελόπουλε σας αναμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: