Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Παραδίδονται τα κτίρια σε Τρίπολη – Σπάρτη


Μέσα στο 2009 ξεκινούν οι εργασίες στην Κόρινθο
Στη βρύση έχει φτάσει και είναι έτοιμο να πιει νερό το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το οποίο στα πρώτα του βήματα τα νηπιακά βρέθηκε στο… νοίκι! Ήδη έχει παραδοθεί το κτίριο της Καλαμάτας ενώ παραδίδονται σε 60 μέρες τα κτίρια της Σπάρτης και της Τρίπολης. Οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες θετικό σημείο ωστόσο η εξεύρεση χρηματοδότησης για τα υπόλοιπα κτίρια τα οποία ξεκινούν μέσα στο 2009.
«Τα κτίρια θέλουν διαδικασίες χρονοβόρες. Είναι σχέδια είναι μελέτες αρχιτεκτονικές , μηχανολογικές και περιβαλλοντικές, οι διαδικασίες δεν είναι γρήγορες πάντως 3 κτίρια που έχουν στηριχτεί από το Γ ΚΠΣ το ένα της Καλαμάτας τελείωσε της Τρίπολης και της Σπάρτης θα παραδοθούν σε 2 μήνες. Όλα τα κτίρια ύψους 95 εκ. ευρώ έχει βρεθεί χρηματοδότηση από τα ΣΔΙΤ και πρόκειται ν αρχίσει η κατασκευή τους το 2009./ θα γίνει από ιδιώτες. Κάθε πανεπιστήμιο έχει δυσκολία στην αρχή κάποια κάνουν 15 χρόνια για ν αυτονομηθούν. Ακόμα και το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο οποίο υπηρέτησα ως πρύτανης έχει προβλήματα με τα κτίρια. Επομένως χρειάζεται υπομονή κατανόηση αλλά όταν κανείς δουλεύει με πρόγραμμα συντονισμό κέφι και πάθος φτάνει σε αίσιο τέλος.»
Ο Πρύτανης Κωνσταντίνος Δημόπουλος δήλωσε την αισιοδοξία του για το αίσιο τέλος αλλά και την ευχαρίστησή του για την πρόοδο του ιδρύματος όταν άλλα χρειάζονται δεκαετίες για να σταθούν στα πόδια τους… τα προβλήματα πάντως παραμένουν πέραν του κτιριακού και ακούν στο όνομα σίτιση αλλά και στελέχωση ειδικά όσων αφορά τους συμβασιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: