Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ


-Αγγελος Παπαγγελόπουλος: “Με την εγκατάσταση των δεματοποιητών απλά κερδίζουμε χρόνο και τίποτα παραπάνω”

H μειοψηφία του Δήμου Σικυωνίων στα πλαίσα των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει τον τελευταίο καιρό σε θέματα που αφορούν την περιοχή τους κάλεσε χθες τους πολίτες αλλά και τους αιρετούς να συζητήσουν για το λιμάνι.
Αρκετός κόσμος παρευρέθη στην εκδήλωση όπως Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σωματεία και Φορείς του Δήμου.
Μιλώντας με τον Αρχηγό της μειοψηφίας Αγγελο Παπαγγελόπουλο μας είπε ότι συζήτησαν το θέμα του λιμανιού και ακούστηκαν οι απόψεις όλων.
Συζητήθηκε ιδιαίτερα να περάσει το λιμάνι στο Δήμο και να γίνει Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Κοινή συνισταμένη σχεδόν όλων να επικρατήσει αυτή η άποψη εκτός βέβαια εξαιρέσεων όπως του προέρου του Εμπορικού Συλλόγου χωρίς βέβαια να γνωρίζω αν εκφράζει το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου.
Αλλωστε κατά την άποψή μου καλώς υπάρχουν αντίθετες απόψεις για να μπορούμε να συνθέσουμε και να βρούμε κοινούς διαδρόμους για το λιμάνι.
Παντως το συμπέρασμα είναι ότι θα κινηθούμε στο πλαίσιο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και βέβαια πρέπει να γίνουν όλα αυτά που χρειάζονται ώστε να προσφέρουμε ανάπτυξη στην πόλη μας.
Αυτή την πρόταση θα την περάσουμε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο που γίνεται με πρωτοβουλία μας.
Πιστευω δε ότι και η μεγάλη πλειοψηφία των Σικυώνιων έχει την ίδια άποψη.
Εξάλλου υπάρχει σχετική νομοθεσία εδώ και χρόνια, αποφάσεις της ΚΕΔΚΕ και σχεδον όλη η αυτοδιοίκηση έχει πάρει ανάλογες αποφάσεις και δεν μπορούμε παρά να το υποστηρίξουμε με θέρμη.
Ο κ.Παπαγγελόπουλος στη συνεχεια μας μίλησε για τους δεματοποιητές.
Μας είπε λοιπόν ότι στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα θα φέρει το θέμα με πρωτοβουλία του συνδυασμού.
Εχουμε καταγγείλει εδώ και καιρό ότι ο δεματοποιητής είναι ξεπερασμένος και δεν εξυπηρετεί το πρόβλημα των απορριμμάτων.
Απλά με αυτό τον τρόπο κερδιζουμε χρόνο και τίποτα παραπάνω.
Εμείς σαν Δήμος λόγω και της ύπαρξης του ΧΥΤΑ δεν έχουμε προς το παρόν κανένα πρόβλημα και θα πρέπει η Δημοτική Αρχη να ξεκινήσει αύριο αν είναι δυνατόν ενέργειες και εργασίες για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.
Βέβαια δυστυχώς κάθε μέρα κάτι καινούριο μαθαίνουμε γύρω απο αυτό το θέμα και όχι βέβαια προς θετική κατεύθυνση.
Εδώ να αναφέρω ότι η αντίδραση της κοινωνίας για εγκατάσταση δεματοποιητή είναι πάρα πολύ μεγάλη και να τονίσω με έμφαση σε όσους ετοιμάζουν μετά το δεματοποιητή εργοστάσιο απορριμμάτων στο Κιάτο καλά θα κάνουν να το ξεχάσουν. Θα κάνουμε βέβαια και επίσημες καταγγελίες στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Θεωρώ όμως ότι αυτά τα πράγματα δεν έχουν καμία θέση στη Σικυώνια κοινωνία.
Κλείνοντας θέλω να προειδοποιήσω όσους έχουν σκοπό και σκέπτονται ανάλογα για το Κιάτο να το ξεχάσουν. Οι αποφάσεις θα παρθούν συλλογικά και όχι για εμάς χωρίς εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: