Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΑΣΩΠΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


ΕΡΙΞΑΝ… ΚΟΡΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ – Ο ΔΗΜΟΣ ΖΗΤΑ … ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΙΤΗΜΑ!
Η κακοκαιρία που έπληξε την ορεινή Κορινθία αρχές του χρόνου πλημμύρισε την περιοχή της Νεμέας, όλοι το θυμάστε, δεν ήταν μόνο όμως αυτή η συνέπεια της. Στο χωριό Τιτάνι, ανήκει διοικητικά στο δήμο Σικυωνίων και αριθμεί σήμερα 250 κατοίκους στο σύνολό τους παραγωγούς, συνέβη το εξής φυσιολογικό στην αρχή όμως έπειτα τραγελαφικό.
Ο ποταμός Ασωπός, μπαζωμένος εκεί στα ορεινά, σε αρκετά σημεία του φούσκωσε από την δυνατή νεροποντή και στην κυριολεξία «έπνιξε» το γεφύρι το οποίο επιτρέπει στους κατοίκους να φτάνουν στα κτήματά τους και να ζουν τις οικογένειές τους. Η διέλευση όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς αδύνατη , ποιος όμως να τα βάλει με τη φύση , οι Τιτανιώτες έκαναν το αυτονόητο. Ενημέρωσαν το δήμο τους για τη ζημιά με την βεβαιότητα πως κάποιος θα επιληφθεί. «μας ζήτησαν ν απευθύνουμε το αίτημά μας γραπτώς» αναφέρει ο τοπικός Πρόεδρος Παναγιώτης Καρμόγιαννης εκφράζοντας την απορία αλλά και αγανάκτησή του…
Δεύτερο δεκαήμερο του Φλεβάρη αυτό που διανύουμε και τα λόγια που παραθέτουμε αποδεικνύονται από τις εικόνες. Οι Τιτανιώτες μην έχοντας άλλη λύση έριξαν… κορμούς στο ποτάμι για να περνούν , έφτιαξαν αυτοσχέδια γέφυρα εν έτη 2009 , θυμίζοντας σε όλους πως αν μη τι άλλο ο Μαυρογιαλούρος πάντα ζει!
Θα ρωτήσει βεβαίως κάποιος γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό το γεφύρι και γιατί δεν πάνε από αλλού! Εύλογο το ερώτημα ιδού όμως και η απάντηση. Το γεφύρι είναι το μοναδικό που συνδέει το χωριό με τον κάμπο και τους κατοίκους με τα κτήματά τους. Για να φτάσουν λοιπόν σε αυτά δίχως το γεφύρι αναγκάζονται να κάνουν το… γύρο του κόσμου σε 80 μέρες ωσάν άλλος Φιλέας Φόγκ ο καθένας τους. Ξεκινούν από το Τιτάνι και μέσω Νεμέας φτάνουν στα κτήματά τους μια απόσταση δηλαδή 40 χιλιομέτρων να πάς και 40 να γυρίσεις. Αν σκεφτεί κανείς πόσες φορές κάποιος παραγωγός πάει και έρχεται στο κτήμα του ε τότε νομίζω ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις αλλά μάλλον αυτές θα πρέπει να δοθούν από τους αρμοδίους οι οποίοι- έστω και προφορικά είναι ενήμεροι από τις 10 Ιανουαρίου… όμως δεν πράττουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: