Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ?


Την Κυριακή το μεσημέρι στην Πυργέλα έγινε η προγραμματισμένη σύσκεψη των αγροτών στο κτίριο της ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ. Το θέμα ήταν , οι αποζημιώσεις των αγροτών για το χαμένο εισόδημα από τα εσπεριδοειδή και η μη ένταξη τους στην πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση. Παρόντες περίπου 70 αγρότες και εκπρόσωποι των αγροτών , όπως και η αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Ελσα Παπαδημητρίου , ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αργολίδας καθηγητής Γιάννης Μανιάτης ,ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ και μέλος της κεντρικής επιτροπής της Ν.Δ κύριος Δημήτρης Κρανιάς και ο εκπρόσωπος του Νομάρχη Αργολίδας κύριος Γιώργος Μαύρας. Καταρχήν αναλώθηκε η συζήτηση σε άνευ σημασίας θέματα , μιας και δεν έχει ξεκαθαριστεί για το αν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κύριος Σωτήρης Χατζηγάκης , τελικά θα τηρήσει την δέσμευση του για αποζημίωση των αγροτών της Πελοποννήσου .Τελικά η πρόταση ήρθε από τον κ.Δ.Κρανιά και τον κ.Γ.Μανιάτη, όπου εν ολίγης είπαν τα παρακάτω « Η κοινή Υπουργική απόφαση που εκδόθηκε πρόσφατα δεν περιλαμβάνει αποζημιώσεις για τα εσπεριδοειδή.
Αυτό είναι πραγματικό έλλειμμα και πλήττει ευθέως τους παραγωγούς του Νομού Αργολίδας σε μια χρονική περίοδο οικονομικά δύσκολη για όλο τον κόσμο.
Ο τρόπος της διευθέτησης των αποζημιώσεων, όταν αυτές αποφασιστούν, είναι ζήτημα που αφορά τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και τους εκπροσώπους των αγροτών.
Το πολιτικό ζητούμενο είναι η έκδοση νέας Υπουργικής απόφασης που θα περιλαμβάνει αποζημιώσεις για τα εσπεριδοειδή.>> Το ραντεβού με τον υπουργό ανέλαβε να κλείσει η κ.Ε.Παπαδημητρίου και αναμένεται να γίνει έως την Τέταρτη, ειδάλλως οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κινητοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: