Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Διαμαρτύρονται οι υπάλληλοι της νομαρχίας

Καταγγέλλουν άνιση Οικονομική μεταχείριση
Πρόσφατες οι δηλώσεις Παυλόπουλου και μάλιστα από την περιφέρειά μας για την πρόνοια του Υπουργείου Εσωτερικών προς την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Και είναι ειρωνικό όταν λίγες ημέρες μετά έρχεται η διαμαρτυρία των υπαλλήλων της νομαρχιακής αυτοδιοίκηση Κορινθίας , διαμαρτυρία η οποία κοινοποιείται και στο πρωθυπουργικό γραφείο.
Οι δηλώσεις αρεστές στο αυτί στην πράξη όμως έρχονται ν αντιπαρατεθούν με άλλους αριθμούς , εκείνους που δίνουν οι υπάλληλοι των νομαρχιών και συγκεκριμένα της Κορινθίας. «Με το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας του Εσωτερικών χορηγείται στους υπαλλήλου στων περιφερειών μηνιαία ειδική παροχή 450 έως 550 ευρώ σταδιακά από την πρώτη του έτους καθώς και αύξηση μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων πρωτοβάθμιων ΟΤΑ με την χορήγηση των κατ αποκοπή εξόδων κίνησης. Οι υπάλληλοι των νομαρχιών λαμβάνουν μόνο το επίδομα των 50 ευρώ το οποίο δόθηκε με τον 2768/99 και έκτοτε παραμένει καθηλωμένο.»
Η οικονομική ανισότητα οδηγεί τον σύλλογο της νομαρχίας Κορινθίας σε έντονη διαμαρτυρία και σ ένα συμπέρασμα που δίνει υπαλλήλους Γ και Δ κατηγορίας και ενώ; 19 χιλιάδες άνθρωποι σε αυτά τα πόστα εξυπηρετούν καθημερινά πάνω από το 70% των πολιτών , με τις συνθήκες που υπάρχουν και όλοι γνωρίζουν πως ειδικά στην Νομαρχία Κορινθίας είναι δύσκολες .
Ο σύλλογος ζητά ίση μεταχείριση πρωτίστως και κατ επέκταση διατήρηση του θεσμού της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης την οποία και απειλεί με εξαφάνιση ο Καποδίστριας 2.

Παυλόπουλος: «Αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του 2009 κατά 10-11% και εξασφαλίσαμε τα χρήματα αυτά , είπε ο υπουργός. Το 2004 επί ΠΑΣΟΚ τα κονδύλια για την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση ήταν 7 εκατομμύρια ευρώ , με τη δική μας διακυβέρνηση ξεπέρασαν τα 30.»

Νομαρχία Κορινθίας: «Ζητάμε την αναπροσαρμογή του νομαρχιακού επιδόματος ειδικής απασχόλησης από 50 ευρώ στο ύψος του επιδόματος που δίνεται στους υπαλλήλους των περιφερειών (550 ευρώ) προκειμένου να αποκατασταθεί η άνιση και άδικη μεταχείριση την οποίαν υφιστάμεθα. Επίσης ζητάμε την μηνιαία αύξηση των αποδοχών μας με την χορήγηση των κατ αποκοπή εξόδων κίνησης όπως και των υπαλλήλων πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης . Αναμένουμε να ενεργήσετε άμεσα για την άρσης των πολλαπλών και κατάφορων ανισοτήτων οι οποίες υπάρχουν στους οργανισμούς και δεσμευόμαστε πως θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο για την διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων μας» καταλήγει το προεδρείο του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: