Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ


Ο Vidal Sassoon ένας γάλλος κομμωτής είχε πει: « Το μόνο μέρος που η επιτυχία έρχεται πριν την εργασία είναι στο λεξικό». Δηλαδή με απλά λόγια ο άνθρωπος αυτός θέλει να μας πει ότι αν δεν εργαστείς δεν πρόκειται να έχεις και επιτυχία.
Όταν την 1η του Δεκέμβρη του 2008 όταν η δορυφορική τηλεόραση αγόρασε την εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ ήταν πολλοί αυτοί που γέλασαν. Και πίστευαν ότι σε χρόνο ρεκόρ εμείς θα είχαμε γελοιοποιηθεί και θα το βάζαμε στα πόδια. Ορισμένοι μας έδωσαν και χαρακτηρισμούς, ότι το ΣΗΜΕΡΑ ντελαλίζει. Δηλαδή ότι όπως είναι ο Ντελάλης είναι και το ΣΗΜΕΡΑ. Και αυτά να λέγονται και από «φίλους» και εχθρούς. Και όπως είπε ο μεγάλος Λένιν: « Τον τραπεζίτη που είναι αντίπαλός μου ταξικός, ξέρω να τον αντιμετωπίσω, αλλά πώς να αντιμετωπίσω τον γιο μιας πλύστρας που και αυτός θέλει να είναι ταξικός μου αντίπαλος». Τα ίδια πάθαμε και με το ΣΗΜΕΡΑ. Δεχόμεθα αντιπολίτευση από παντού. Είχαμε και αποτυχίες τρομερές.
Γιατί πέσαμε στα βαθιά νερά και η θάλασσα ήταν γεμάτο καρχαρίες και εμείς φοράγαμε άσπρο μαγιό που μαζεύει τους καρχαρίες. Κινδυνέψαμε, αλλά όταν αγωνίζεσαι έχεις την εύνοια του Χριστού. Γιατί αν ο Θεός άκουγε τα κοράκια στην γη δεν θα υπήρχε ζωντανός γάιδαρος. Και έτσι φτάσαμε στην μεγάλη μας επιτυχία, σήμερα να μας αναγνωρίζουν αυτοί που μας κατηγορούσαν και το πετύχαμε γιατί δουλέψαμε. Και κάναμε επίσης και κάτι άλλο.
Τα λάθη μας διδάξανε πολλά. Και όπως λέει κάποιος ανώνυμος: «Αν τα λάθη μας διδάσκουν τότε έχουμε μια καταπληκτική μόρφωση»Και εμείς εφαρμόζοντας ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να εμφορείται από λάθος απόψεις αλλά κανένας δεν έχει δικαίωμα να κάνει λάθος στα γεγονότα, φτάσαμε στο σημείο οι τριάντα δύο σελίδες να μην μας φτάνουν και έτσι από την ερχόμενη Τετάρτη το ΣΗΜΕΡΑ κυκλοφορεί με σαράντα. Εάν αυτό δεν είναι επιτυχία των ανθρώπων που εργάζονται εις στην εφημερίδα αυτή, τότε οι λέξεις έχουν χάσει την σημασία των. Ως υπεύθυνος για το συντονισμό των εργασιών είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Νομάρχη Νίκου Ταγαρά, ότι κανένα έργο μεγάλο δεν μπορεί να το πετύχει μόνος του ένας άνθρωπος. Και ομολογώ ότι οι συνεργάτες μου και εγώ δώσαμε εξετάσεις και πετύχαμε το ακατόρθωτο. Να μην τολμά κανένας να μας κρίνει γιατί ότι παρουσιάζουμε το θεμελιώνουμε με στοιχεία.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Μαχάτμα Γκάντι: « Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι πλην των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ (γιατί την εποχή εκείνη δεν υπήρχε η τηλεόραση)» Εμείς πιστεύουμε στην εφημερίδα μας ότι είμαστε μόνο υποχρεώσεις και χωρίς κανένα δικαίωμα, παρά μόνο να κρίνουμε τα δημόσια πρόσωπα πάντα με αντικειμενικότητα.
Νικηφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: