Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ… ΜΟΝΟ!


ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ 80% ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Με δώρα ο Παυλόπουλος έφτασε στην Τρίπολη προκειμένου να παραστεί στον ετήσιο χορό της ΝΟΔΕ Αρκαδίας. Ο υπουργός έχοντας άριστα μάθει απ έξω τους αριθμούς μας είπε: «Η κυβέρνηση της νέας δημοκρατίας κάνει πράξη την περιφερειακή ανάπτυξη.Το αποδεικνύει δίνοντας το 80% των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια . όσων αφορά το Γ ΚΠΣ παραλάβαμε την αποροφητικότητά του το 2004 στο 15,6% , καταφέραμε να ξεπεράσουμε το 100%. Οι νομαρχίες το 2004 είχαν πόρους 7 εκατομμύρια ευρώ στους προϋπολογισμούς του 2009 λαμβάνουν πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ. Οι πόροι για την Τοπική αυτοδιοίκηση έχουν εξασφαλιστεί και εμφανίζονται αυξημένοι για τον πρώτο βαθμό σε ποσοστό 22% για το δε δεύτερο βαθμό 10-11%.»

Ο υπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής αναφερόμενος και στον τύπο, τον περιφερειακό τύπο «Η χίμαιρα του 30% γίνεται πραγματικότητα από την κυβέρνησής μας. Σύντομα ολοκληρώνεται και η διαδικασία αδειοδότησης των σταθμών πράγμα που θα βάλει τάξη στην έως σήμερα άναρχη κατάσταση που επικρατεί και αυτό θα ωφελήσει όλους.»

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
«Το υπουργείο είναι έτοιμο η κρίση θα καθορίσει την υλοποίηση»
«Η διοικητική μεταρρύθμιση δεν καθυστερεί, επεσήμανε ο υπουργός. Το υπουργείο είναι έτοιμο γι αυτήν η οικονομική κρίση που βιώνουμε ωστόσο δεν επιτρέπει την υλοποίησή της μιας και δεν εξασφαλίζεται η οικονομική βάση . Η κυβέρνηση μας υπήρξε ειλικρινής εξ αρχής, άλλωστε αυτό συμφωνήθηκε τόσο με την ΚΕΔΚΕ όσο και με την ΕΝΑΕ. Αρχές Μαρτίου θα επανεξετάσουμε την κατάσταση για να δούμε- αν και είναι πολύ δύσκολο- αν θα πάμε στις εκλογές του 2010 με την νέα δομή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: