Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Η σημερινή κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ Λουτρακίου θα είναι πανηγυρική

Τώρα θα μου πείτε γιατί γράφω αυτό που είπε ο μεγάλος μας Έλληνας ο Θόδωρος ο Κολοκοτρώνης. Μα είναι πολύ απλό μια και στη σημερινή κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ θα έρθουν πολλοί. Και αυτοί που είχαν φύγει ή είχαν κρυφτεί από τον φόβο μήπως και πάθουν κανένα κακό μια και θα τους βλέπανε να κάνουν παρέα με τους συντρόφους που είχαν παραμείνει πιστοί στο κόμμα που ο λαϊκός ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε. Αφού είναι σίγουρο ότι των ευτυχούντων πολλοί είναι αυτοί που τους ακολουθούνε ενώ αυτοί που δυστυχούνε κανένας μήτε αυτός που τον γέννησε.
Σήμερα θα πάνε στην κοπή της πίτας άνθρωποι που στην πενταετία που διοίκησε η Νέα Δημοκρατία ή είχαν προσκυνήσει ή είχαν κρυφτεί για να μη εκτεθούνε.
Είναι γνωστό ότι στα πεδία των μαχών πέφτουν οι πολεμιστές και έτσι όταν έρθει το τέλος του πολέμου που θα είναι οι νικητές δεν θα μπορούν να πάνε για να πάρουν την τιμητική πλακέτα και έτσι πηγαίνουν οι απόλεμοι που είναι και ξεκούραστοι για να γευθούνε τους καρπούς της νίκης που δεν είχαν και καμία συμμετοχή.
Δεν έχει αυτό το προνόμιο μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και η Ν Δ που και αυτοί έχει τα ίδια προβλήματα μια και οι καιροσκόποι παντού οι ίδιοι είναι..
Το παράξενο όμως εδώ είναι ότι οι γνήσιοι μαχητές που βρίσκονται στην κυβέρνηση και που το μάτι τους πρέπει να παίζει και να ξεχωρίζει το σκάρτο από το υγιές γίνονται σκλάβοι των λαμογιών. Και ο λόγος είναι απλός.
Κάποιος είχε πει ότι ίδιον των ανόητων είναι η κολακεία αλλά και ο μεγαλύτερος σοφός θέλει ένα μεζεδάκι στο τραπέζι του Και μια και οι αριβίστες στην κολακεία δεν πιάνονται γι’ αυτό και οι αυλές των δυνατών είναι γεμάτες από αυτού του είδους τα φρούτα. Και τα οποία είναι πολύ γλυκομίλητα όσο καιρό οι δυνατοί έχουν την εξουσία. Και τόσο αδιάντροποι όταν την χάσουν . Και προβληματίζονται οι υπουργοί και οι γενικοί γραμματείς που μέσα στην αυλή τους είχαν τόσους Φαρισαίους.
Μα επειδή ήταν ανίκανοι να ξεχωρίσουν τους σωστούς από τους κόλακες βρεθήκανε στην αντιπολίτευση. Εμείς θα είμαστε εδώ για να ξεχωρίζουμε τους σωστούς από τους απόλεμους και από τους κόλακες. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά τα σενάρια που παίζουν όταν ένα κόμμα πλησιάζει προς την εξουσία
Και ο μεγάλος μας σκηνοθέτης Ανδρέας Βουτσινάς είχε πει ότι Οι καρέκλες δημιουργούν αιμορροϊδες στο μυαλό. Και επομένως πως είναι δυνατόν ένας υπουργός που χρόνια πολλά είναι στη θέση αυτή να μπορεί να σκεφτεί σύμφωνα με τη θεωρία του σκηνοθέτη.
Να γιατί η σημερινή κοπή της πίτας θα είναι και πολυπρόσωποι αλλά και πανηγυρική και ας υπάρχει την ίδια ώρα αγώνας ποδοσφαίρου. Σε άλλες εποχές μια πίτα όχι μόνο θα έφτανε αλλά και θα περίσσευαν ακόμα και κομμάτια.
Τώρα θα κοπούν πολλές μια και το ρεύμα προς την εξουσία παρασύρει και όλους αυτούς που στην μάχη που έδιναν οι μαχητές αυτοί είχαν μόνιμη θέση στο γυναικωνίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: