Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ΓΗΠΕΔΑ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΗΔΕΑΣ
Οι νέοι και ο αθλητισμός αποτελούν σχέση ζωής και ανταμοιβής και μέσα από τον αθλητισμό ο νέος αρχίζει να αντιλαμβάνεται και να κατακτά αξίες ζωής όπως η υπομονή και η επιμονή, ο κόπος και η ανταμοιβή, ενώ παράλληλα αποφεύγει τις λάθος επιρροές και τις καταχρήσεις που λυμαίνονται σήμερα το χώρο της νεολαίας.
Ένας αθλητής παραμένει αθλητής και εκτός του αγωνιστικού χώρου. Αυτό τον καθιστά καλύτερο άνθρωπο με σφαιρική παιδεία, καλύτερο μαθητή, εργαζόμενο, φίλαθλο, έναν άνθρωπο που σέβεται τους γύρω του και πάνω απ όλα τον εαυτό του. Πάνω σε αυτή την λογική κινήθηκε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μηδεας κυρία Κανέλα Τζιαρου.
<<είναι αλήθεια η κατασκευή αυτών των γηπέδων αποτελούσε πάγιο αίτημα των δημοτών μας και όχι μόνο αυτών που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα. Τα γήπεδα αυτά, τα οποία είναι μέρος μιας σειράς σημαντικών και ιδιαιτέρως απαραίτητων κατά την άποψή μας αθλητικών έργων θεωρούμε πως θα δώσουν μια άλλη διάσταση στη λέξη αθλητισμό για το δήμο μας γενικότερα και παρά τις μεγάλες και ποικιλόμορφες δυσκολίες που συναντήσαμε, καταφέραμε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να τα παραδώσουμε στην κοινωνία και ιδιαίτερα στη νεολαία του Δήμου μας.>>
Πρόκειται για το γήπεδο της έδρας του Δήμου της Αγίας Τριάδας, ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο αποτελείται από χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, η προμήθεια του οποίου πραγματοποιήθηκε με την επιχορήγηση των 350.000 ευρώ από τη ΓΓΑ , ενώ ο περιβάλλον χώρος προβλέπεται να διαμορφωθεί μέσα στο 2009 με δαπάνη που ήδη έχει συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου από ιδίους πόρους.
Το ίδιο και για το Δημοτικό γήπεδο του Παναριτίου, έναν αθλητικό χώρο, ο οποίος αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Δημοτικού αυτού Διαμερίσματος και όχι μόνο, ο οποίος ολοκληρώνεται με το ποσό των 250.000 ευρώ περίπου από ιδίους πόρους του Δήμου και <<πιστεύουμε πως θα συμβάλει στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των νέων, αναβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή. Ήδη μετά από μια μικρή καθυστέρηση λόγω καιρού ξεκίνησαν και εκεί οι εργασίες τοποθέτησης χλοοτάπητα και σε λίγες ημέρες αναμένεται και αυτό να παραδοθεί στους δημότες.>>
Επίσης έχουν εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου με την τοποθέτηση ξύλινου παρκέ, ενός έργου ολυμπιακών προδιαγραφών που φιλοδοξούν να αποτελέσει πόλο έλξης της νεολαίας και όχι μόνο. Επίσης αναμένεται η δημοπράτηση έργου κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων στο ΔΔ Ηραίου ολοκληρώνοντας έτσι σταδιακά ένα πολύ σπουδαίο για την περιοχή έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: