Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Αγάπη σημαίνει ότι ποτέ δε θα χρειαστεί να πεις συγνώμη.

Ο Πλάτων κάπου γράφει «… κανένας απ’ αυτούς που ξεκίνησαν από τα νεανικά χρόνια τους με τη γνώμη ότι δεν υπάρχουν εχθροί δεν έφτασε στα γηρατειά έχοντας πεποίθηση σ’ αυτή τη γνώμη»
Βέβαια εσείς είσαστε επίσκοπος και επομένως πρέπει να ακολουθείτε τον δρόμο που έχει χαράξει ο Μυριήλ στο κοινωνικό Ευαγγέλιο του Βίκτωρ Ουγκώ οι Άθλιοι.
Αλλά και ο Επίσκοπος και αυτός είναι άνθρωπος και επαναστατεί και δεν μπορεί να συγκρατηθεί και έτσι φτάσατε στο σημείο από μπροστά την Ωραία Πύλη ευρισκόμενος να καυτηριάσετε όλους αυτούς που ζητάνε να έχετε εσείς την ευθύνη της διακυβέρνησης του σκάφους που ονομάζεται Εκκλησία της Κορίνθου και αυτοί να διοικούνε.
Θυμόσαστε όταν ήρθα στα γραφεία της Μητρόπολης μια και μοναδική φορά που μας μιλήσατε για τα οικονομικά της εκκλησίας Και τότε σας είπα ότι έτσι ο κόσμος δεν μπορεί να τα καταλάβει γιατί ο πιστός ο απλός και όχι ο επαγγελματίας θέλει ποιο απλή γλώσσα Που σημαίνει ότι η κάθε εκκλησία κάνει έναν προϋπολογισμό που σημαίνει ποια θα είναι τα έσοδα της. Και επάνω σε αυτά ο νομοθέτης ορίζει ένα ποσοστό όχι υπέρ του Δεσπότη που τεχνηέντως περνάνε οι επαγγελματίες πιστοί αλλά για την Μητρόπολη που θα έχει αυτά τα χρήματα για να δείξει ο Μητροπολίτης το κοινωνικό έργο της εκκλησίας.. Τι λένε οι διάφοροι ότι τα χρήματα αυτά πάνε στην τσέπη του Δεσπότη.
Σεβασμιότατε
Ο GEORGE BERNARD SHAW είχε πει κάτι σπουδαίο που το χαρίζω σε όλους αυτούς τους ψιθυριστές που είναι δειλοί γι’ αυτό και χαμηλόφωνα εκφράζονται
«… όταν κάποιος ηλίθιος κάνει κάτι για το οποίο ντρέπεται διακηρύσσει πως ήταν το καθήκον του»
Με αυτά τα λόγια απαντάνε όλοι αυτοί που σας συκοφαντούνε ότι είσαστε φιλοχρήματος. Και όμως Δεσπότη μου τα ίδια και χειρότερα έκαναν και στον Μακαριστό . Και εύχομαι στο Θεό να μου δίνει δύναμη και χρόνια για να ξεσκεπάσω αυτούς όλους που χρόνια βασάνιζαν την εκκλησία. της Κορίνθου.
Στην περίπτωση όμως τη δική σας λογάριαζαν δίχως τον ξενοδόχο που δεν είναι ο επίσκοπος αλλά τα νιάτα του Δεσπότη.
Προσπάθησαν με τον Μάξιμο να σας δημιουργήσουν πρόβλημα αλλά δεν μπόρεσαν αν και οι χειρισμοί σας δεν ήταν οι σωστοί.
Σεβασμιότατε
Δεν έχτε ανάγκη από κανέναν αφού έχετε δίπλα σας τον λαό που ορισμένοι που έχετε κοντά σας δεν σας αφήνουν να το δείτε. Και επί αυτού έχω και προσωπική πείρα αφού ορισμένοι με νύχια αλλά και με δόντια προσπάθησαν να με στρέψουν εναντίον σας. Και εδώ πρέπει να σας γνωρίσω το λόγο που σαμποτάρισαν τη συνέντευξη που είχα ζητήσει. Γιατί οι ερωτήσεις οι δικές μου ως προς τα οικονομικά θα ήταν αυτές που ο κόσμος ζητά να κάνει. Να γιατί ήμουνα και είμαι το κόκκινο πανί για μερικούς
Ποτέ στη ζωή μου δεν φεύγω από τους ανθρώπους που πιστεύω ότι και να μου κάνου. Και αυτό το πράττω με το εξής σκεπτικό Για να συμπεριφέρεται έτσι το αξίζω μια και αυτός είναι σωστός και εγώ το λάθος.
Κλείνω με τα λόγια του Άγγελου Τερζάκη «… γιατί ο Καρτέσιος να πει πως υπάρχεις επειδή στοχάζεσαι; Θα κάνω το τόλμημα ν’ αντιμιλήσω και θα πω: Amo ergo sum Νιώθω πως υπάρχω όταν αγαπώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: