Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Γ.ΓΚΙΩΝΗΣ: “ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΠΡΩΤΗ
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ”


Πρωτοπόρος και πάλι ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας σε ένα τομέα σημαντικό όπως αυτόν της αντιπυρικής προστασίας. Η ίδρυση του Πυροσβεστικού σταθμού της Περαχώρας είναι το καινούργιο δεδομένο και ένα σημείο ανακούφισης και βοήθειας σημαντικής της Πυροσβεστική Υπηρεσίας. Χθες ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης ανέπτυξε όλες τις παραμέτρους της πολιτικής που χαράζει ο δήμος με όλους τους συναρμόδιους φορείς.
<<Η πολιτική προστασία του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που σηματοδοτεί την καλή λειτουργία και οργάνωση των αρμοδίων υπηρεσιών του, όπως επισημάνθηκε άλλωστε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΣΝΟ. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό συντονισμό και να λάβουμε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα έγκαιρα. Τονίζω το έγκαιρα γιατί ήδη στο Λουτράκι είχαμε την πρώτη πυρκαγιά. Παράλληλα θέλω να σας επισημάνω ότι φέτος λόγω των μεγάλων βροχοπτώσεων οι κίνδυνοι για φωτιές είναι μεγαλύτεροι.
Άρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι με βάση τις οδηγίες που έχουμε από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και με την καλή συνεργασία που υπάρχει με την Νομαρχία. Πρέπει να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες και να δούμε τα απαιτούμενα αντιπυρικά έργα. Για τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας είναι ύψιστη προτεραιότητα η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Για την φυσική κληρονομιά μας δεν θα κάνουμε εκπτώσεις. Ο δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια και θα στηρίξει κάθε πολίτη και κίνηση πολιτών που θέλει να συνεισφέρει. Έχουμε δημιουργήσει ένα πλαίσιο δράσεων και οργανώσεων που μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό και το ενδυναμώνουμε. Η εθελοντική ομάδα που λειτουργεί, στα Γεράνεια θ ενισχυθεί και φέτος από το δήμο και θα αποκτήσει καλύτερο εξοπλισμό. Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και μας βοηθά ώστε να αξιοποιήσουμε ορθολογικότερα τα χρήματα του δήμου και της πολιτικής προστασίας. Παράλληλα για την πληρέστερη αντιπυρική προστασία των Γερανείων ο δήμος κατασκεύασε τον Πυροσβεστικό σταθμό στην Περαχώρα ο οποίος είναι σχεδόν έτοιμος προς χρήση. Είναι ένα σταθμός κόσμημα αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι πως με αυτό το σταθμό σε περιπτώσεις πυρκαγιάς η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα αντιδρά πολύ γρηγορότερα. Κι επειδή όλοι γνωρίζουμε πως η φωτιά καταπολεμάται από τα πρώτα λεπτά αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι τα οχήματα να μην ξεκινούν από τη Κόρινθο για να φτάσουν στα Γεράνεια, αλλά από το εγγύτερο σημείο. Ο δήμος προχωρά στην σύνταξη ολοκληρωμένης επιστημονικής μελέτης ειδικά για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. ΄Ετσι θα αποκτήσουμε το κατάλληλο οπλοστάσιο για την προστασία του φυσικού πλούτου του τόπου μας. Με αυτές τις σκέψεις σας καλώ να εξειδικεύσουμε τα μέτρα για τον προγραμματισμό των δράσεων και να ενεργοποιηθούμε όλοι για να αντιμετωπίσουμε το δύσκολο καλοκαίρι που έρχεται>>.

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΗ ΣΤΗ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΦΩΤΙΑ

ΓΚΑΒΕΤΣΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Δ/της
Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορινθίας
<<Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο για ότι κάνουν, από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε όλα τα συμβάντα είτε αστικά είτε δασικά είναι παρόντες, άσχετα από την ώρα που δηλώνονται. Ευχαριστώ πολύ και για το προχθεσινό συμβάν το οποίο ήταν μια πρόβα. Είχαμε μια φωτιά κάτω από τον Περιφερειακό δρόμο σε δύσκολο και επικίνδυνο σημείο. Η κινητοποίηση του δήμου ήταν επισήμως άψογη, χωρίς κανένα πρόβλημα με υδροφόρες και παρουσία της δημ αρχής και του Κου Δημάρχου προσωπικά , όπως και ο σύλλογος που από την πρώτη στιγμή παρευρέθηκαν . Στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας η υπηρεσία μας επανδρώνει 3 αυτοκίνητα. Ένα στο Σχοίνο, στις Βρυσούλες ένα άλλο στον Αγιο Γεράσιμο και το 3ο στον ισθμό. Φέτος μετά τις ενέργειες του Κου Δημάρχου έχει κατασκευαστεί το κλιμάκιο της Περαχώρας. Είναι σημείο αναφοράς για τα κλιμάκια ανά την Ελλάδα , είναι επιπέδου Ευρωπαϊκού ίσως και παραπάνω. Ας ακούγεται υπερβολικό, όμως έτσι είναι, Πληροί απολύτως κάθε ανάγκη ενός πυροσβεστικού κλιμακίου, είναι ένα κτίριο σύγχρονο και θα αποδώσει γιατί θα επανδρωθεί. Θα επανδρώνεται χειμώνα καλοκαίρι από συναδέλφους. Ήδη ο Κ. Αρχηγός έχει στείλει κάποια άτομα για αρχή θα σταλούν και οχήματα. Είναι ένα πρόσθετο μέτρο που θα συμβάλλει και στα οδικά συμβάντα>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια: