Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ….. ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Σπάνια στα τοπικά χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει συμβεί αυτό που συνέβη την περασμένη Κυριακή στο Ξυλόκαστρο.
Οι δημότες τάχθηκαν με την ανεξάρτητη κίνηση φίλων του «ΠΕΥΚΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ» και άφησαν μόνο του το Δήμαρχο.
Όπως είναι γνωστό ο Πευκιάς υποφέρει από Βαμβακίαση.
Παρά τις επίμονες προσπάθειες να καταπολεμηθεί η ασθένεια των πεύκων, σε συνδυασμό με τις αντικρουόμενες απόψεις των ειδικών επιστημόνων το κακό συνεχίζεται, το δάσος χάνεται και ο Δήμαρχος διαβουλεύεται με ειδικούς επιστήμονες χωρίς να έχει γίνει κάτι αποτελεσματικό ως σήμερα.
Η κίνηση φίλων του Πευκιά υπεράνω κομμάτων και άλλων σκοπιμοτήτων μπροστά στην ευθυνοφοβία του Δημάρχου κινητοποιήθηκαν και ανέλαβαν δράση..
Πραγματοποίησαν συγκέντρωση σε γνωστή καφετέρια της Πλατείας Αγ. Βλασίου.
Αρκετοί ομιλητές μεταξύ αυτών και ο ευαίσθητος σε περιβαλλοντικά αλλά και άλλα μείζονος σημασίας προβλήματα του Ξυλοκάστρου ποιητής Τάκης Μιχόπουλος, πού « άστραψε και βρόντηξε με τον υπερκομματικό πύρινο λόγο του» κατήγγειλε τον Δήμαρχο ότι, « έχει εμπλακεί σε ατέρμονες συζητήσεις με ειδικούς επιστήμονες, για το ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος αντιμετώπισης της Βαμβακίασης, ενώ ο Πευκιάς δεν περιμένει, αργοπεθαίνει.
Παράλληλα στηλίτευσε την αδιαφορία του Δημάρχου να βρει 3.000 ευρώ από δημοτικά κονδύλια προκειμένου να ραντιστεί όπως πιστοποιείται από επίσημο έγγραφο που δόθηκε στους πολίτες.
Ο ένθερμος υπέρ ΠΕΥΚΙΑ λόγος του Τάκη Μιχόπουλου όπως πάντα, ρηξικέλευθος ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους οι οποίοι ξέσπασαν σε θερμά παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Στο μεταξύ στο θέατρο “ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ” , την ίδια ώρα και ημέρα είχε οργανωθεί αντισυγκέντρωση του Κου Αντ. Κλαδούχου.
Η εκδήλωση με ομιλητή τον δασολόγο Κ. Καλλίρη, ήταν ενδιαφέρουσα πλην όμως οι άνθρωποι που παρακολούθησαν την εκδήλωση δεν υπερέβησαν τους 30…!
Ο Δήμαρχος που μίλησε, εξέφρασε τα παράπονά του προς την κεντρική εξουσία ότι ποδηγετεί την Τ. Α . και είπε ότι για να προσλάβει 5 δασοφύλακες για τον ΠΕΥΚΙΑ θα χρειαστεί λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών να φθάσει ο Ιούλιος ….
“Σήκωσε , ψηλά τα χέρια”, για την ασθένεια του ΠΕΥΚΙΑ από την Βαμβακίαση και τόνισε ότι οφείλει να τηρεί τους νόμους και θα κάνει ότι του υποδείξουν οι επιστήμονες.
Κατά τα άλλα οι κάτοικοι του Ξυλοκάστρου έδειξαν στη πράξη πως οι δημότες όταν ενεργοποιούνται μπορούν να παραδώσουν τον όποιο εκλεγμένο δήμαρχο στη κοινή περιφρόνηση. Είναι ιδιαίτερα βαρύ το έγγραφο ντοκουμέντο, να πιστοποιείται ότι ο δήμαρχος δεν μπορούσε να βρεί 3,000 ευρώ για τον ΠΕΥΚΙΑ . « Καθίσταται πολιτικά νεκρός, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Τάκης Μιχόπουλος. Τέτοια πολιτικά χαστούκια ,αξίζει που και που , να δίνουν οι ενεργοί πολίτες στους αιρετούς που καβαλάνε καλάμι και βρίσκονται στη σφαίρα της αλαζονείας και κενοδοξίας τους.
Το φαινόμενο ενδημεί και σε άλλους πολιτικούς χώρους.
Φαίνεται ότι δεν έχει φθάσει η ώρα τους…..!
Επιπρόσθετα οι πνευματικοί ταγοί του κάθε τόπου άς παύσουν να ιδιωτεύουν και άς στηλιτεύσουν τα στραβά και ανάποδα.
Οι πολιτικοί μας είναι εντολοδόχοι της ψήφου του λαού και αξίζει να τιμωρούνται, παραδειγματικά όταν αντιστρατεύονται τα κοινά συμφέροντα υπηρετούντες ιδιωτικά και άλλα συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: