Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009

ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟ 2009 - ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

«Το διοικητήριο έχει μειοδότρια εταιρία»

Νίκος Ταγαράς – Νομάρχης Κορινθίας


«Τελειώσαμε και με το διοικητήριο. Ήδη δόθηκαν τρεις προσφορές. Η μειοδότρια είναι η G.M.B ΑΒΑΣ η εταιρία η οποία έχει τεράστια εμπειρία σε έργα και κατασκευές και σήμερα συζητάμε την έγκριση αυτού του πρακτικού. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 29,5 εκατομμύρια ευρώ χωρίς το Φ.Π.Α. Εάν προσθέσουμε και το Φ.Π.Α στο σημερινό ποσό αναφέρομαι συνολικά σε 35 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ένα κτίριο το οποίο έχει 2 υπόγεια , όπως καταρχήν αναφέρεται στη μελέτη με 10.000 τ.μ και υπέργειες σε όλους τους ορόφους, άλλα 10,500 τ.μ . Είναι μια σημαντικότατη εξέλιξη στο ν αποκτήσει η Ν.Α το δικό της χώρο , με όλες τις υπηρεσίες μαζεμένες, να είναι μια παραγωγική και δημιουργική μηχανή όπως οφείλει να είναι για να μπορεί ν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής.
Η εκτίμησή μου είναι πως η φετινή χρονιά θα είναι μια δημιουργική χρονιά εξ αποτελέσματος αναφέρομαι και για το Φράγμα του Ασωπού αλλά και για το Διοικητήριο

ΑΠΕΜΠΛΑΚΗ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ

Ταγαράς: Αναμένουμε και την απόφαση του ΣτΕ


«Βγήκε η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί κατά της απόφασης του υπουργού που ακύρωσε την πρώτη δημοπρασία και έκανε την επαναδημοπράτηση του έργου και κατά της συνέχισης της διαδικασίας του β’ διαγωνισμού. Αυτό είναι το σημαντικό ως εξέλιξη διότι αποδεσμεύεται η δεύτερη δημοπρασία στην οποία θυμίζω είχαν κατατεθεί 11 προσφορές και δεν είχε υπάρξει ένσταση να ολοκληρωθεί ως διαδικασία και να βγει ο τελικός μειοδότης. Θα πάει στο ελεγκτικό συνέδριο και θα ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται για όλα τα έργα πάνω απο ένα μεγάλο ύψος προϋπολογισμού που συμβαίνει και στο έργο του Ασωπού,
Υπάρχει άλλη μια προσφυγή ακύρωσης της απόφασης του υπουργού που προσδιορίζει την επαναδημοπράτηση του έργου που θα συζητηθεί το φθινόπωρο , αυτή όμως δεν αναστέλλει τη διαδικασία της δεύτερης δημοπρασίας που μπορεί να εξελιχθεί και να προχωρήσει. Δεν θέλω να πω την τελευταία λέξη σήμερα γιατί είναι η απόφαση του ΣτΕ που θα την περιμένουμε. Πιστεύω όμως ότι δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στο διαγωνισμό και δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στο ίδιο το έργο. Αυτή είναι μια προσωπική εκτίμηση. Αυτή λοιπόν είναι μια θετικότατη εξέλιξη , διότι πλέον δεν υπάρχει εμπλοκή, στο να προχωρήσει η διαδικασία.
Εδώ είμαστε να το παρακολουθήσουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Θ πούμε ότι τελειώσαμε όταν τελειώσουν τα πάντα, υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και ξεκινήσει το έργο. Τότε θα μπορούμε να πούμε τα πάντα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: