Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Έφτασε στο Γαλατά το νερό της Στυμφαλίας!

Υπομονή για τις διακοπές ύδατος ζητά ο δήμαρχος , γίνονται εξαιτίας των δοκιμών για την εξασφάλιση της ποιότητας του νερού

Ένα βήμα πριν ν ανοίξουν οι Κορίνθιοι τη βρύση και να πιουν νερό. Οι δοκιμές από το δήμο Κορινθίων συνεχίζονται , ήδη έχουν φτάσει έως και την περιοχή του Γαλατά και κατεβαίνουν.

Αλέξανδρος Πνευματικός – Δήμαρχος Κορίνθου

«Συνεχίζουμε στο κομμάτι Γαλατά – Κόρινθος»

«Αυτήν την ώρα που μιλάμε ο έλεγχος έχει φτάσει έως την περιοχή Γαλατά , τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στο κομμάτι αυτό πιστεύω δεν θα τα έχουμε στο κομμάτι Γαλατά μέχρι Κόρινθο , ενδεχομένως και σήμερα να έρθει ο νερό στην Κόρινθο προσοχή όμως δεν πίνει κανένας, αυτό όμως θα μας δώσει την δυνατότητα να έχουμε μεγάλες ποσότητες νερού και να λυθούν τα προβλήματα της επάρκειας. Η Κόρινθος έχει πρόβλημα , θα πρέπει όλοι να προσέχουμε , το νερό να το διαχειριστούμε με τσιγγουνιά, δεν είναι αρκετό. Και της Στυμφαλία σαν έρθει δεν έχουμε αρκετό. Θα πρέπει να κάνουμε οικονομία και τώρα και όλα τα χρόνια . Εύχομαι τις επόμενες ημέρες να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διασύνδεσης του δικτύου της πόλης με την Στυμφαλία, να πάψουν τα προβλήματα και ν ανακοινώσουμε και εμείς αυτό που δεκαετίες αναμένουν οι Κορίνθιοι πως μπορούν να πιουν από τη βρύση!»

«Διακοπές λόγω των δοκιμών»

«Οι δοκιμές αυτές στο δίκτυο είχαν σαν συνέπεια την διακοπή παροχής ύδατος σε πολλές περιοχές της Κορίνθου οι οποίες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους. Ο δήμαρχος ζητά υπομονή και εξηγεί τους λόγους των διακοπών αυτών. «Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν εργασίες που αφορούν την υδροδότηση από την Στυμφαλία. Τα προηγούμενα χρόνια είχε γίνει μια σύνδεση του αγωγού που έρχεται από τη Στυμφαλία με το αντλιοστάσιο που έχουμε στην περιοχή Διαμαντή για να υδροδοτούνται με νερό από την περιοχή της Κουτουμάτσας οι δεξαμενές του πεδίου βολής. Αυτή τη στιγμή έγιναν οι απαραίτητες εργασίες για αν γίνει η υδροδότηση μέσα από τον κεντρικό αγωγό από τα νερά της Στυμφαλίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα για 1 ημέρα να σταματήσει η τροφοδοσία νερού στο πεδίο βολής με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν εκτεταμένες διακοπές. Από κει και πέρα το σύστημα είναι οριακό. Μέχρι να γεμίσουν οι δεξαμενές του πεδίου βολής και να υπάρχει ικανοποιητική πίεση τα ψηλά σημεία στον Συνοικισμό και στη Μπαθαρίστρα (Καλλιθέα – Νεάπολη) παρουσίασαν προβλήματα τεράστια και δικαιολογημένα να υπάρχουν παράπονα απο τους συμπολίτες μας. Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη απο τους κατο9ίκους, ελπίζω τις επόμενες ημέρες να υπάρξει τροφοδότηση των δεξαμενών του πεδίου βολής από τη Στυμφαλία.»


«Ευθύνεται και ο Γιώτης για τις διακοπές!»

«Εδώ όμως θα πρέπει να αναδειχθεί και ένα άλλο θέμα. Πριν από 2 μήνες είχαμε πρόβλημα με την γεώτρηση του κυρίου Καρυώτη. Τότε εγώ είχα πει πως αυτή γεώτρηση είναι απαραίτητη για το δήμο. Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την δικαστική απόφαση έχει σχέση και με το πρόβλημα που παρουσιάζεται σήμερα. Λείπουνε κάθε μέρα 100- 150 κυβικά την ώρα που έβγαιναν απο αυτήν την γεώτρηση. Τότε είχαμε αναδείξει τις ευθύνες της μειοψηφίας και ιδιαίτερα του κυρίου Γιώτη ο οποίος πήγε και ψευδομαρτύρησε , το λέω δυνατά να τα ακούει ο φίλος ο Κώστας , και έπαιξε καθοριστικό ρόλο η δική του η ψευδομαρτυρία για να βγει η απόφαση . τότε είπε ότι είναι επικεφαλής της μειοψηφίας, ότι ο κύριος Καρυώτης έχει ένα κτήμα το οποίο πρέπει να το φυτέψει και η μοναδική πηγή υδροληψίας είναι η συγκεκριμένη γεώτρηση, ενώ η αλήθεια είναι πως και άλλη γεώτρηση και το κτήμα δεν είναι αφύτευτο έχει δέντρα 40 ετών! Σήμερα λοιπόν αναδεικνύεται αυτό που είπε ο δήμαρχος πριν από 2 μήνες , και τότε καταφέραμε με γρήγορες κινήσεις να μην υπάρχει πρόβλημα , σήμερα όμως μετά από μια βλάβη βλέπετε αυτά τα 100- 150 κυβικά τι προβλήματα δημιουργούν στην πόλη. Και εγώ περιμένω μια λογική απάντηση από τον κύριο Γιώτη , όταν ισχυρίστηκε πως αυτή τη γεώτρηση δεν την θέλει ο δήμος. Και ξέρετε κάτι; Ακόμα και το νερό να έρθει από τη Στυμφαλία εμείς πρέπει να διατηρούμε πηγές εναλλακτικής υδροδότησης για την πόλη της Κορίνθου έστω και με νερό μη πόσιμο , γιατί κάποια στιγμή μια βλάβη , μια ανομβρία στην περιοχή της Στυμφαλίας θα δημιουργήσει πρόβλημα στην πόλη, πρέπει να έχουμε εφεδρικές γεωτρήσεις . και δεν θα έχουμε αν λείπει η γεώτρηση του Καρυώτη. Βεβαίως εμείς σαν δημοτική αρχή συνεχίζουμε τη δικαστική διαμάχη για την απαλλοτρίωση του χώρου .»

Δεν υπάρχουν σχόλια: