Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΕΣΕΙΣ;

Ο Νίκος Αγγελόπουλος έκανε ό,τι έπρεπε, τώρα απομένει στους
Δημάρχους να το ολοκληρώσουν
“Συν Αθηνά και χείρα κίνει”


Tο πρόβλημα των σκουπιδιών τεράστιο και γνωστό σε όλους τους κατοίκους στην Κορινθία. Απο που να αρχίσω και που να τελειώσω.
Λουτράκι με κορεσμένο χώρο απορριμμάτων, Κόρινθος χωρίς, ναι όπως διαβάζετε χώρο για να ρίξει τα σκουπίδια περίπου πενήντα χιλιάδων κατοίκων, αναγκάζεται να ζητιανεύει αριστερά και δεξιά για να της πάρουν τα απορρίμματα.
Κιάτο ίσως λίγο καλύτερα έχουν λίγο καιρό ακόμη μέχρι τα πρόστιμα, Ξυλόκαστρο περιμένει τον νέο χώρο να ολοκληρωθεί.
Βλέπετε εδώ και πολλά χρόνια κανείς ή σχεδόν κανείς δεν έκανε σοβαρή δουλειά ή πρόταση, κάτι σαν τον Έλληνα στην Εφορία πάντα τελευταία μέρα.
Αφού λοιπόν δεν έγινε τίποτα και συνεχώς διαμάχες μεταξύ τους όχι σε μένα ο χώρος, σιγά μην παίρνω εγώ τα σκουπίδια σου, αποφάσισαν να συζητάνε ατελείωτα και χωρίς νόημα για εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης, άλλοι καυγάδες όχι ποιός δεν θα πάρει τα σκουπίδια αλλά τώρα ποιός θα τα πάρει, μιλάμε για τρέλα.
Τελικά βρέθηκε ένας άνθρωπος που θα το ψάξω μήπως το κρύβει ότι είναι Κορίνθιος, για να μην εκτεθεί σε όλη την Πελοπόννησο και άρχισε να τους δίνει λύσεις (αν δεν καταλάβατε μιλάω για τον περιφερειάρχη Νίκο Αγγελόπουλο).
Το ένα τους βρώμαγε το άλλο τους μύριζε.
Ωσπου ένα πρωϊνό ρίχνει την ιδέα του δεματοποιητή, άρχισαν οι συζητήσεις όπως τι είναι αυτό, πόσο κάνει, τι κάνει να δούμε και τέτοια.
Κάθε εβδομάδα ραντεβού στην Τρίπολη και ο χρόνος πέρναγε άσκοπα.
Ενα πρωϊνό σε τηλεφωνική συνομιλία μου είπε (γύρω στο Φλεβάρη) σε δύο μήνες θα είναι εδώ δύο δεματοποιητές ας βρουν χώρο να τους βάλουμε για να γλυτώσει ο κόσμος τα πρόστιμα μέχρι να φτιάξουμε το εργοστάσιο.
Πριν συνεχίσω να σας πω ότι ο δεματοποιητής παίρνει τα σκουπίδια, τα κάνει μπάλες στο 1/5 απο τον αρχικό όγκο τους.
Στην αρχή όλοι μπράβο και τα σχετικά στην πορεία τα γνωστά.
Οι δύο δεματοποιητές θα έμπαιναν στο βιολογικό στον Ισθμό για ανατολική Κορινθία ο ένας, τότε άρχισαν τα όργανα - όχι εδώ είναι τουριστικό μέρος - είναι αρχαιολογικός χώρος - και τα τοιαύτα.
Εγώ συνιστώ μια βόλτα στο χώρο γεμάτος σκουπίδια και μπάζα χρόνια τώρα, αλεπουδοφωλιές, και βέβαια το βιολογικό καλά είναι εκεί δεν πειράζει, ο δεματοποιητής βλάπτει.
Στο Κιάτο πάλι άμεσο πρόβλημα δεν έχουν αλλά με το μηχάνημα θα κερδίσουν πολύ χώρο για ένα δυο χρόνια ακόμη αλλά και εκεί γκρίνιες και τα σχετικά.
Και βέβαια οι αντίθετοι, πρόταση καμία, απλά έτσι για την πολιτική κόντρα ακούσαμε μέχρι ο Περιφερειάρχης είναι νεοδημοκράτης και δεν μας προσέχει. Ρε μπας και σκουπίδια τα έχουν μόνο οι ΠΑΣΟΚοι και οι κομμουνιστές και κάνει προπαγάνδα ο Κος Αγγελόπουλος για ψήφους;
Αμ έλα που δεν βγαίνει στην Κορινθία αλλιώς θα τους πίστευα. Ας σοβαρευτούμε και εμείς και οι Δήμαρχοι και η αντιπολίτευση γιατί τα πρόστιμα θα τα φάει ο κοσμάκης εσείς απλά το ανάθεμα, θα μου πείτε τσάμπα είναι.
Για τελευταία φορά κάντε μια προσπάθεια να βρείτε χώρους για τους δεματοποιητές, η ευρωπαϊκή ένωση δεν αστειεύεται, τα μηχανήματα απ’ότι μου είπε ο Περιφερειάρχης περιμένουν εσάς και κάτι ακόμη, έχει βρει και χώρους αποθήκευσης και όλα τσάμπα.
Εκτός και αν κάποιους τους ενοχλεί το τσάμπα.
Το περίεργο συμφωνούν όλοι οι Δήμαρχοι και διαφωνούν κάποιοι της αντιπολίτευσης.
Εγώ θα πω εκμεταλλευτείτε τον Νίκο Αγγελόπουλο που καιρό τώρα στηρίζει τα νάζια σας γιατί αν πάψει να είναι Κορίνθιος στις θέσεις του και θυμίζει ότι είναι απο την Αιτωλοακαρνανία θα σας ξαποστείλει.
Και τότε ποιός σας σώνει απο τους Κορίνθιους.
Θα πέσει πολύ μαύρο στις εκλογές.
Τα σκουπίδια καθημερινά μας πνίγουν έρχεται κ αι καλοκαίρι και τα κουνούπια οι μύγες και τα ποντίκια θα κάνουν επίθεση στις καρπουζόφλουδες.
Κλείνοντας δύο λόγια ακόμη.
Εδώ και τώρα δώστε απαντήσεις στον κόσμο που περιμένει διαφορετικά είσθε έκθετοι στα μάτια του.
Και με το δίκιο του.
Δεν θα σας πιστεύει για τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: