Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ

Ιδιαίτερα επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η συγκέντρωση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ και των τοπικών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ στο Ζευγολατιό με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Σκανδαλίδη .
Σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο και με τις παρουσίες όλων των στελεχών του κινήματος στο νομό ο πρώην υπουργός πραγματοποίησε μια ομιλία σημαντική υπογραμμίζοντας και σχολιάζοντας όλη την πολιτική πραγματικότητα καλώντας ταυτόχρονα σε νέους νικηφόρους αγώνες .
Παρών και ο βουλευτής Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης ο οποίος εξήρε το ήθος και την πολιτική διαδρομή του Κώστα Σκανδαλίδη ,αλλά και την σημαντική συνεισφορά του στο κόμμα .


«Έχουμε τη χαρά απόψε εδώ στο κέντρο της Κορινθίας να υποδεχόμαστε έναν σύντροφο ,έναν συναγωνιστή μας μακράς πνοής τον Κώστα Σκανδαλίδη. Είναι τιμή για όλους τους δημοκράτες πολίτες της Κορινθίας που βρίσκεται απόψε ανάμεσά μας ,ένα ηγετικό μας στέλεχος που αγωνίστηκε πάντα για την υπεράσπιση των αρχών και των αξιών του κόμματος ,αγωνίστηκε για την ενότητα για την σύνθεση για την ανάδειξη της στρατηγικής μας σε κρίσιμες περιόδους της ιστορίας του κινήματος μας. Δεν ξεχνούμε την συμβολή του .Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε και πάλι την πολιτική και ιδεολογική συμβολή του τη επόμενη ελπιδοφόρα κυβερνητική περίοδο του ΠΑΣΟΚ.


«Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν άνθρωποι και στελέχη και υπάρχει μια παράταξη που έχει αποφασίσει με ένα κοινό τρόπο και με κοινούς στόχους να κυβερνήσει ξανά τη χώρα. Ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε. Ξέρουμε πώς θα εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα του λαού και του τόπου. Φτάνει να σπάσουμε τα αυγά που δεν μπορούσαμε να σπάσουμε τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή να καταφέρουμε να συγκρουστούμε με τις φωνές αυτές ,με τα κατεστημένα συμφέροντα ,με ότι κρατούσε καθηλωμένη όχι την παράταξη ,αλλά την χώρα που κέρδιζε μεγάλους στόχους ,αλλά τελικά αυτήν την περίοδο χάνει ένα προς ένα τα μεγάλα πλεονεκτήματα που κέρδισε σε μια ολόκληρη εποχή. Όλοι μαζί πρέπει να πάμε στην Πάτρα στην ομιλία του προέδρου μας του Γιώργου Παπανδρέου .Αυτή η ομιλία θα σηματοδοτήσει την τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές ,είναι η πρώτη που γίνεται μετά την πραξικοπηματική πράξη της κυβέρνησης να διαλύσει την Βουλή και ασφαλώς αυτή η πρώτη ομιλία θα σημάνει την πορεία προς την νίκη και την μεγάλη ανατροπή που θέλουμε να κάνουμε συνολικά στην επόμενη περίοδο.
Θέλω να σας πω κάτι που βγαίνει από την καρδιά μου .Την περιοχή σας την ξέρω καλά. Θα θυμίσω σε κάποιους από εσάς πως η πιο συγκλονιστική εμπειρία ήταν η συνεστίαση που έγινε στο Κιάτο το βράδυ του Οτσαλάν, όταν μια πολεμική ατμόσφαιρα από μια λαική βάση που εξέφραζε αγανάκτηση και διαμαρτυρία ,αλλά παράλληλα είχε αποφασίσει να στηρίξει τις αξίες και τη δύναμη αυτή της χώρας υπό τους ήχους της μουσικής που τραγουδούσε <<τι είναι αυτό που μας ενώνει>>. Και μας ένωσε τα επόμενα χρόνια. Νομίζω αυτή η εμπειρία ,αυτή η στιγμή για την ίδια την πολιτική μου διαδρομή αποτελεί μια αξέχαστη στιγμή στην μνήμη μου .Μετά φτιάξαμε το ΚΕΠ στο Κιάτο ,μετά φτιάξαμε το ΣΙΝΕΜΑ στο Ξυλόκαστρο περνάμε από εδώ κάθε φορά και νομίζω πως είναι μια περιοχή όχι μόνο πλούσια σε παραγωγικούς πόρους σε φυσιογνωμία ,σε ομορφιά ,αλλά έχει και πλούσιους και προοδευτικούς ανθρώπους στα αισθήματα και στην δύναμη που έχουν να αντικρίζουν τα πράγματα κατάματα. Και σήμερα μπορούμε να σηματοδοτήσουμε αυτή την μεγάλη πορεία στη νίκη για τους επόμενους μήνες.»
Ο Κώστας Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στην πολιτική πραγματικότητα λέγοντας πως « δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα έφτανε μια στιγμή που οι θεσμοί θα αφυδατωνόντουσαν ,οι νόμοι δεν θα εφαρμόζονταν ,το ΄συνταγμα θα γινόταν κουρελόχαρτο ,θα έφτανε μια στιγμή που οι πλειοψηφίες αποχωρούν από τη βουλή και σηκώνει τα χέρια ψηλά το ίδιο το σύνταγμα διότι μόνο με την πλειοψηφία στην Βουλή έχει νόημα η δεδηλωμένη και η δημοκρατία ,θα βρισκόμασταν σε μια στιγμή που με εμφανή στόχο της συγκάλυψης και της παραγραφής κλείνει πραξικοπηματικά η βουλή .Τελείωσε η σύνοδος με μια προφανή πολιτική απόφαση να παραγραφεί το Βατοπαίδι ,τα ομόλογα ,οι υποκλοπές, οι άγονες γραμμές ,η SIEMENS ,o Γερμανός ,η cosmote ,στο όνομα μιας ανεκδιήγητης πράξης που αποτελεί απόλυτη ασέβεια απέναντι στο σύνταγμα .Είναι μια θεσμική εκτροπή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: