Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΩΠΟΥ ….ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Διευκρινήσεις έδωσε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του SUPER ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού εμπορικής Ναυτιλίας Γρηγόρης Καρπούζης για το έργο του φράγματος του Ασωπού σχετικά με το δικαστικό μέρος της υπόθεσης .

Γρηγόρης Καρπούζης – Διευθυντής Γραφείου Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας

«Υπάρχουν τα εξής δικαστικά μέτρα για το Φράγμα του Ασωπού , υπάρχει αίτηση ακυρώσεως κατά της ενστάσεως επαναδημοπράτησης η οποία έχει προσδιοριστεί για το φθινόπωρο. Η κατάθεση της αιτήσεως ακύρωσης αυτής δεν επιφέρει αναστολή του αποτελέσματος / έχει δικαίωμα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει. Γι αυτό το λόγο η εταιρία που προσέφυγε έκανε και ασφαλιστικά μέτρα. Επί της αιτήσεως των ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητείται αναστολή της ισχύος αποφάσεως δηλαδή να μην προχωρήσει η διαδικασία εξεδόθη η προχτεσινή απόφαση. Με την απόφαση αυτή απορρίπτεται η αίτηση αναστολής που σημαίνει πως η διοίκηση δικαιούται να προχωρήσει στην παραπέρα διαδικασία του έργου . φέρνω ως παράδειγμα το έργο της Στυμφαλίας , η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων απερρίφθη γι αυτό και προχωρά η διαδικασία της υδροδότησης. Η αίτηση ακυρώσεως υπάρχει αλλά δεν μπορεί να σταματήσει τη Διοίκηση. Δεν μπορούν να σταματήσουν τους εμπλεκόμενους του έργου.»

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του βουλευτή Πάνου Μπεγλίτη ο οποίος αναφέρει πως ουδέποτε έλαβε έγγραφα από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ,όπως ισχυρίστηκε ο δεύτερος στην συν/ξη τύπου αλλά και τις αμφιβολίες που εξέφρασε για την εξασφάλιση των χρημάτων ο κύριος Καρπούζης δήλωσε και πάλι στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων
«Με όλο το σεβασμό που τρέφω στο πρόσωπο του κυρίου Μπεγλίτη λόγω της ιδιότητός του θα του έλεγα να ψάξει καλύτερα τις σημειώσεις του , έχουν δοθεί τα έγγραφα.»
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι εννοείται όταν λέτε ότι έχουν δοθεί τα έγγραφα; Σε ποιο από τα δύο ερωτήματά μου δίδεται η απάντηση αυτή στο θέμα της εξασφάλισης των χρημάτων ή στο εάν ο υπουργός έδωσε τα έγγραφα στο βουλευτή;
«Ας κοιτάξει λέω τις σημειώσεις του.»
ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ποιο από τα 2 ερωτήματά μου απαντάτε; Για ποια έγγραφα μιλάτε
«Μα υπάρχει η εγγραφή του έργου και στο πρόγραμμα 2007-2013 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αντίστοιχη αναγραφή στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Αν δεν το θυμάται ο Βουλευτής γιατί έχει τόσα πολλά στο μυαλό του και είναι δικαιολογημένος αφού είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στην κονίστρα του πολιτικού σκηνικού και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ , θα πρέπει να ψάξει και να τα βρει.»
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο βουλευτής αντέδρασε στη δήλωση πως του έχουν δοθεί τα έγγραφα από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.
«Δεν ξέρω για το θέμα των εγγράφων , αν τα χει χάσει θα πω στον υπουργό να τα στείλει! Θα πω στον κύριο Παπαληγούρα να του τα στείλει αν δεν του τα χει στείλει ή αν δεν του τα χει δώσει. Αλλά ακούστε, έμπειρος πολιτικός είναι μπορεί και να προσφύγει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή στο Υπουργείο Οικονομικών»
ΕΡΩΤΗΣΗ: ,α δηλώνει πως έχει ζητήσει από τις 19 Φεβρουαρίου από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να του δοθούν στοιχεία και δεν τα έχει λάβει
«Δεν το γνωρίζω το θέμα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: