Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΔΙΑΒΡΩΣΗ

-Οι δήμαρχοι έκλεισαν τα διόδια Ζευγολατιού σε ένδειξη διαμαρτυρίας
- Το πρώτο μήνυμα εστάλη – έπεται συνέχεια στις κινητοποιήσεις!


Ήθελαν να στείλουν μήνυμα, να διατρανώσουν το πρόβλημα και όπως λένε τα κατάφεραν. Βέβαια η κινητοποίηση στα διόδια του Ζευγολατιού για την Διάβρωση από τους δημάρχους της Κορινθίας , δεν ήταν το τέλος αλλά η αρχή. Η αρχή ώστε κάποια στιγμή να φτάσουμε όχι στο τέλος αλλά στην λύση η οποία ενέχει κονδύλια και μάλιστα υψηλά.


«Παρόν η αυτοδιοίκηση , απών
ο κόσμος»

Το ραντεβού είχε κλειστεί για τις 12 το μεσημέρι και οι δήμαρχοι στάθηκαν συνεπείς. Το ίδιο η νομαρχία με την αντινομάρχη Άννα Κοντονή να εκπροσωπεί το νομάρχη , εκπροσώπους του συνασπισμού , τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άγγελο Μανωλάκη, τον πρώην γραμματέα Κώστα Πανουτσόπουλο του κινήματος.. Συνεπείς δεν στάθηκαν οι βουλευτές, τα υπόλοιπα κόμματα κυρίως όμως ο κόσμος , εκείνοι που έχουν πρόβλημα. Ίσως επειδή όπως είπε και ο δήμαρχος της Ευρωστίνης «για να κινητοποιηθούν οι πολίτες θα πρέπει το νερό να φτάσει στα σαλόνια των σπιτιών».


«Έκλεισαν τα διόδια για να ενημερώσουν»

Λίγο μετά της 12 με μπροστάρη τον δήμαρχο Ευρωστίνη, Κορίνθου και Βέλου , οι οποίοι έσυραν το πανό , τα διόδια έκλεισαν. Με στόχο να ενημερωθεί και όχι να ταλαιπωρηθεί ο κόσμος , άλλωστε όπως είπε και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ «Στέλνουμε από εδώ ένα πολιτικό μήνυμα, η πολιτεία να ιεραρχήσει πολιτικά, να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τα 2-3 βασικά ζητήματα του νομού.»


«Ζήτησαν ενιαία μελέτη κ παρέμβαση¨

Οι αποσπασματικές ενέργειες δεν βοηθούν δήλωσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στην κινητοποίηση. Για το πρόβλημα απαιτείται μια συνολική μελέτη και φυσικά κονδύλια. Να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις πρωτίστως βέβαια στα πιο επικίνδυνα σημεία, η μελέτη όμως να αφορά όλη την παραλιακή γραμμή αφού στο σύνολό της αυτή , λίγο ή περισσότερο , πλήττεται.

«Βροντερό παρόν από την Ευρωστίνη»

ο δήμος που ίσως σήμερα να αντιμετωπίζει το σοβαρότερο πρόβλημα, ο δήμος της Ευρωστίνης έδωσε δυναμικό παρόν αναρτώντας το δικό του πανό και ζητώντας άμεσα να υλοποιηθούν παρεμβάσεις , πριν οι περιουσίες φτάσουν στην θάλασσα. «Αυτή είναι μόνο η αρχή της αντίδρασης και όχι το τέλος, θα έχουμε και άλλες κινητοποιήσεις» τα λόγια του δημάρχου Νίκου Κουρτζή.


«Μπροστάρηδες οι δήμαρχοι»

Ο ορεινός δήμαρχος Κώστας Λέγγας κάλεσε τους συναδέλφους του να μπουν μπροστά και να διεκδικήσουν , να σώσουν τις περιουσίες που κινδυνεύουν ακόμα κι αν χρειαστεί να πάνε υπόλογοι στη δικαιοσύνη. Μεγάλη η ευθύνη μας είναι και στην ενημέρωση του κόσμου, να βγει από το σπίτι , να κινητοποιηθεί, να μάθει πριν η θάλασσα τον βρει στον καναπέ του» είπε ο Κώστας Λέγγας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: