Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Όταν το ΠΑΣΟΚ συνάντησε … τον Νίκο Ταγαρά!

Κοιτάζοντας τα ποσοστά σε μια από τις κάρτες της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρία M.R.B για λογαριασμό του «ΣΗΜΕΡΑ» βλέπω στην ερώτηση της δημοτικότητας των πολιτικών προσώπων για την θέση του νομάρχη τον νυν νομάρχη Νίκο Ταγαρά να καταγράφει ποσοστό 73,7% στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και τον Νίκο Παπαιωάννου 25,9% , αντιστοίχως όμως στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και πάλι ο νυν νομάρχης προηγείται του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ , σημειώνοντας τα ποσοστά 50,5% ο Νίκος Ταγαράς και 35,3 ο Νίκος Παπαιωάννου. Θα σας φανεί παράξενο μα θυμήθηκα τον παππού μου , βέρος Πασοκατζής δεν είχε ποτέ διανοηθεί πως με οποιονδήποτε τρόπο θα στηρίξει Νέα Δημοκρατία, δεν είχε διανοηθεί ποτέ πως θα δώσει την ψήφο του σε κόμμα που δεν είχε στους κόλπους του το όνομα Παπανδρέου.

Ψήφισε λοιπόν ο παππούς μου τελευταία φορά στην 1η κάθοδο του Νίκου Ταγαρά για την θέση του νομάρχη με αντίπαλο τότε τον Χρίστο Παπαβενετίου . Στην νομαρχιακή κάλπη έριξε ψηφοδέλτιο με όνομα Νίκος Ταγαράς . ήταν λέει ένας άντρας με κύρος, σε καθήλωνε , επιβλητικός συνάμα όμως και πολύ προσιτός , να πιεις καφέ μαζί του και να κουβεντιάσεις στο καφενείο. «μου άρεσε όπως τα έλεγε» η χαρακτηριστική του φράση. Πέθανε τον Ιούλιο του 2004 ο παππούς μου έχοντας ψηφίσει για πρώτη φορά στη ζωή του Νέα Δημοκρατία, κάτι βέβαια που δεν συνειδητοποίησε ποτέ! Και αυτή είναι η μεγάλη νίκη Ταγαρά… αυτή είναι η νίκη που αντικατοπτρίζεται σε αυτό το ποσοστό! Αυτή ήταν η ήττα Παπαβενετίου και αυτή είναι ακόμα και σήμερα η ήττα Παπαιωάννου. Εκλέγεται με το χρίσμα ενός κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας , πρεσβεύει όμως και το δείχνει το ποσοστό αλλά και τα ποσοστά εκλογής , τον καθέναν από εμάς, θυμηθείτε το!
Πολλοί μίλησαν για τους λόγους τοu, ίδιοι είπαν σε κάθε χωριό, λες και ήταν κασέτα, λόγια παπαγαλίας. Μα σε κάθε χωριό ήταν οι κινήσεις που έκαναν την διαφορά, ο τρόπος που έλεγε τα ίδια και τα ίδια… Ένας από εμάς ο Νίκος Ταγαράς μα και ο Κύριος Νομάρχης. Κοντά και μακριά. Ο Νίκος μα και ο κύριος Ταγαράς. Εκείνος που σε χτυπά φιλικά στην πλάτη και σε ρωτά με το μικρό σου όνομα «τι κάνεις» αλλά και εκείνος που έχει το κύρος να επιβάλλεται και να διεκδικεί στους χώρους λήψης απόφασης και εξουσίας.
Το ποσοστό θα πρέπει ν ανησυχήσει την αξιωματική αντιπολίτευση. Ακόμα κι αν ο Νίκος Ταγαράς πει όχι στην 3η νομαρχιακή θητεία και κάνει το βήμα για το Κοινοβούλιο. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει σοβαρά ν ανησυχήσει γι αυτό το 35.3% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ του δικού της υποψηφίου έναντι του 50,5% που συγκεντρώνει ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας. Ν ανησυχήσει για το ενδεχόμενο μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων της να ψηφίσει ένα Νεοδημοκράτη νομάρχη επειδή απλά; Τους ενέπνευσε! Και να ανησυχήσει σοβαρά για το ενδεχόμενο αυτόν τον Νεοδημοκράτη που ενέπνευσε να τον υπερψηφίσει και στην βουλευτική κάλπη. Διότι είναι ρεύμα και σίγουρα την διαφορά δεν θα την κάνει η ταμπελίτσα «ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ» ή «ΕΘΝΙΚΕΣ» στην κάλπη την κρίσιμη ώρα . Σίγουρα το ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία με αυτά τα ποσοστά, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κοιμάται ήσυχο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: