Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Ο ΣΩΖΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ!

Με ελλείψεις στις υπηρεσίες ξεκινά η αντιπυρική περίοδος

«Φιλότιμο κ αυταπάρνηση ο εξοπλισμός της Π.Υ»

Διαπίστωσε τα προβλήματα και τις ελλείψεις και όπως πολύ ωραία έγραψε χτες ο Νίκος Νικολόπουλος, ήρθε – είδε και απήλθε. Ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Μαρκογιαννάκης επιθεώρησε μεταξύ των άλλων υπηρεσιών και την Πυροσβεστική ακούγοντας τις ελλείψεις, βλέποντα στις κτιριακές εγκαταστάσεις , σημειώνοντας όμως το φιλότιμο , το θάρρος , την αυταπάρνηση των πυροσβεστών , στοιχεία τα οποία και σαφώς έχουν αποδείξει.
Και αυτό το καλοκαίρι λοιπόν μας βρίσκει με εποχικούς οι οποίοι είναι στον αέρα, με πυροσβέστες οι οποίες καλούνται να καλύψουν 24ωρες βάρδιες και να σβήσουν όποιες φωτιές χωρίς να κοιτούν όχι ώρα αλλά κούραση , με εξοπλισμό που πολλές φορές έχουμε ακούσει πως έχει «περάσει η μπογιά του» . Ο αναπληρωτής λοιπόν υπουργός σε αυτά, είπε πως η πολιτεία στηρίζει και είναι αλληλέγγυα χωρίς όμως να μιλά για εξοπλισμό ο οποίος θα ανανεωθεί αλλά ούτε και για προσλήψεις που θα γίνουν. Εντύπωση δε έκανε η έκκληση προ στον κόσμο μιας και όλοι «είμαστε εν δυνάμει εμπρηστές» για προσοχή , υπουργέ μου όμως άλλα έπρεπε να πείτε εσείς εκκλήσεις κάνουμε και εμείς.
Επί της ουσίας εισερχόμαστε στην αντιπυρική περίοδο με αυτά που είχαμε. Με το φιλότιμο και την αυταπάρνηση , φυσικά και την υπομονή να είναι ο εξοπλισμός… και φέτος!

«Με δικό τους εξοπλισμό οι δήμοι»
Η πυροσβεστική θα πορευτεί με ότι έχει ενώ οι εμπλεκόμενοι όπως οι δήμοι με τις δικές τους δυνάμεις και πάλι θα προσπαθήσουν να ανταποκριθούν στις όποιες ανάγκες. Πολλοί δήμοι έχουν σήμερα δικά τους πυροσβεστικά συστήματα για αν συνδράμουν την Πυροσβεστική αλλά και για να φτάνουν έγκαιρα στα σημεία κινδύνου. Πολλές επίσης και οι εθελοντικές ομάδες πυρασφάλειας. Στο Χιλιομόδι μια εξ αυτών , να φυλά Θερμοπύλες νύχτα και μέρα. Και σε κάθε χωριό όμως τα καλοκαίρια βγαίνει μια λίστα η οποία αναρτάται στα καφενεία και αναφέρει τις ομάδες πυρασφάλειας. Και όλοι δηλώνουν ΠΑΡΩΝ.
Κάποιοι δήμοι ζητούν πυροσβεστικό σταθμό. Ένας από αυτούς η Νεμέα. Δεν τα έχει καταφέρει ακόμα. Το Λουτράκι έφτασε στο στόχο αυτό, τα Γεράνεια βέβαια έχουν χρόνια τώρα την ομάδα πυροπροστασίας και τα φυλάκια , ο σταθμός της Περαχώρας όμως εξίσου σημαντικός

Γιώργος Γκιώνης – Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας

«Είχαμε την πρώτη φωτιά»
«Είχαμε την πρώτη φωτιά μέσα στο Λουτράκι γι αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί
φέτος. Η χρονιά θα είναι για μένα πολύ δύσκολη , μετά τις μεγάλες βροχές που είχαμε το
χειμώνα. Αυτό πάει να πει ότι η βλάστηση είναι τεράστια , είναι μεγάλη , τώρα αρχίζει η περίοδος
της ξηρασίας και αυτό μας δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Είχαμε την Τετάρτη το μεσημέρι μια
μεγάλη φωτιά σε θάμνους πάνω από το υδροθεραπευτήριο. Επενέβησαν άμεσα οι δυνάμεις της
Πυροσβεστικής της Πολιτικής Προστασίας , οι δημότες , όλοι βοήθησαν για να σβήσει γρήγορα.
Θέλω να παρακαλέσω τους δημότες να προσέχουν τις κινήσεις που κάνουν, να καθαρίσουν τα
οικόπεδά τους από τα ξερά χόρτα διότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα φέτος. Εμείς σαν δήμος
κάνουμε ότι πρέπει, έχουμε τους εθελοντές αλλά και τους εποχικούς που θα προσλάβουμε για την
πυρασφάλεια, θέλουμε όμως κυρίως την βοήθεια του κόσμου, να μην έχουμε καταστροφές. Ο
σταθμός της Περαχώρας έχει την διαβεβαίωση του κυρίου Κοντοκώστα , σύντομα θα υλοποιηθεί.
Θα λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως και θα είναι πολύ θετικό για την περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: