Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΚΟΕ

Στο πλευρό της δημοτικής αρχής συντάσσονται ο πρώην δήμαρχος της Κορίνθου Θωμάς Θωμαίδης και ο επικεφαλής του συνδυασμού « Η ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» Κώστας Γιώτης σχετικά με την δημοσίευση δειγματοληψίας νερού της Κορίνθου που έκανε το ΠΑΚΟΕ .Και οι δυο διαβεβαιώνουν πως πρόβλημα δεν υπάρχει και πως το υπάρχον δίκτυο της πρωτεύουσας του νομού είναι καινούργιο και επομένως δεν μπορούν να εισχωρήσουν μικρόβια .

Θωμάς Θωμαίδης – Πρώην Δήμαρχος Κορίνθου
«περίεργες αναφορές από το ΠΑΚΟΕ »


«Το νερό της Κορίνθου δεν είναι κατάλληλο προς πόση λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε αλάτι και νιτρικά. Αυτές οι μελέτες που μιλάνε για κολοβακτηρίδια είναι αναφορές «περίεργες». Το δίκτυο της Κορίνθου έχει αντικατασταθεί , είναι τελείως καινούργιο και δεν επιτρέπει την είσοδο μικροοργανισμών, δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΚΟΕ βγάζει τέτοιες ανακοινώσεις. Είχε πάλι δημοσιεύσει κάποιες εκθέσεις και μελέτες που δήθεν αποδείκνυαν πως και στη θάλασσα υπάρχει μεγάλος βαθμός μόλυνσης. Παρ όλα αυτά τότε έγιναν συνεχής εξετάσεις όπως και γίνονται, και ουδέποτε διαπιστώθηκε αυτό που έλεγε τότε το ΠΑΚΟΕ. Αναρωτιέμαι τίνος νερό εξέτασε και το βρήκε στο δίκτυο να ναι και μολυσμένο με κολοβακτηρίδια; Καλό είναι να μας το πει. Αυτό το νερό δεν το πίνουν οι Κορίνθιοι για τα νιτρικά, όχι όμως για τα κολοβακτηρίδια. Το νερό χλωριώνεται και επαναλαμβάνω πως το δίκτυο είναι τελείως καινούργιο. Δεν είναι το παλιό που είχαμε και διαρροές και υπήρχαν πύλες εισόδου μικροβίων. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το ΠΑΚΟΕ επανέρχεται κάθε λίγο και λιγάκι και αναφέρεται αρνητικά για το νερό της Κορίνθου. »

Κώστας Γιώτης – Επικεφαλής Συνδυασμού
«Η Πόλη Μπροστά»

«Το νερό της Κορίνθου είναι ασφαλές »
«Εμπιστεύομαι τις μετρήσεις της ΔΕΥΑΚ. Το νερό της πόλης μας μπορεί να μην είναι πόσιμο αλλά είναι ασφαλές. Δεν παράγει κανένα μικρόβιο και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των συνδημοτών μας. Ο κόσμος είναι αναγκαίο να εμπιστευτεί το δίκτυο της ύδρευσης και δύσκολα υπάρχει η πιθανότητα μόλυνσης. Το ΠΑΚΟΕ δεν έχει δίκιο σ αυτό το ζήτημα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: