Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ

- Οταν έγραφα γιά πλοκάμια μάλλον είχα δικιο γιατί είναι ανακατεμένα και άλλων ειδών επαγγέλματα

H ιστορία με τους γνωστούς “επενδυτές” απ’ότι φαίνεται έχει ενοχλήσει πολλούς στην πόλη της Κορίνθου.
Το περίεργο είναι ότι περιμέναμε να ενοχλήσει περισσότερο τους ίδιους και λιγότερο κάποιους που δεν το φανταζόμαστε.

Ας πούμε πρώτα τους ίδιους τους “επενδυτές” και μετά τους ετερόφωτους αυτών αλλά όταν έγραφα για πλοκάμια μάλλον είχα δίκιο.
Το περίεργο αλλά συγχρόνως και δυσάρεστο είναι ότι αυτοί που ξαφνικά είχαν το μεγάλο πρόβλημα ήταν επαγγέλματα που δεν το περίμενα.
Όπως ένας μεσίτης και μάλιστα μου μίλησε με απρέπεια όπως τι μ...... είναι αυτές που γράφω επειδή παραξενεύτηκα έψαξα και έμαθα ότι υπάρχουν κάποιοι δεσμοί αίματος (επαγγελματικοί) και τότε κατάλαβα ότι η ιστορία είναι πολύ πιο μεγάλη απ’ότι φανταζόμουν.
Δηλαδή κάποιος πάει σε έναν συγκεκριμένο και του ζητάει να πουλήσει το σπίτι του, λέγοντάς του ότι το δίνει 700.000 Ευρώ (μιλάω για συγκεκριμένο παράδειγμα) του αναλύει τα βάρη του ακινήτου λέγοντας αναλαμβάνετε να μου το πουλησετε και αφού πληρώσετε τα χρέη μου δίνετε τα υπόλοιπα και εσείς παίρνετε την νόμιμη προμήθειά σας.
Και τότε ξεκινάει το βρώμικο παιχνίδι όχι βέβαια όλων αλλά ευτυχώς ελαχίστων που αμαυρώνουν το επάγγελμά τους.
Δέχεται λοιπόν και ξεκινάει δήθεν την προσπάθεια όμως απο την άλλη ημέρα ξεκινάει το μεγάλο κόλπο.
Όπως του δίνουμε λιγότερα, έχει προβλήματα υγείας τι θα κάνει θα του το πάρουμε και ενημερώνουν τα γνωστά κοράκια τους “επενδυτές” έρχεται λοιπόν μετά απο μέρες και σου λέει δυστυχώς μπορώ μόνο 400.000 ευρώ δηλαδή τα μισά. Αν πνίγεσαι τι θα κάνεις το δίνεις μήπως γλυτώσεις το παιδί σου, τη γυναίκα σου απο το θάνατο.

Και ο συγκεκριμένος επιτελώντας θεάρεστο έργο αντί για 10.000 Ευρώ νόμιμα βγάζει 50.000 παράνομα πατώντας πάνω σε πτώματα ευτυχώς επαναλαμβάνω ελάχιστοι νεκροθάφτες συνεργάτες επενδυτών.
Αν δεν στο πάρουνε έχουν άλλο τρόπο κάποιον διευθυντή ή ανώτερο υπάλληλο πιστωτικού ιδρύματος που τάχιστα σου βγάζει το σπίτι στον πλειστηριασμό και εκεί μοιράζονται την λεία του.
Ευτυχώς εδώ είναι μετρημένοι στο ένα χέρι γιατί μπορεί οι τράπεζες να έχουν κανόνες προς τα έξω αλλά έχουν και προς τα μέσα.
Όταν λοιπόν πέσει στην αντίληψή τους ότι υπάλληλος συνεργάζεται με “επενδυτές” για να φάνε σπίτι φτωχού τότε παίρνει πόδι εν μία νυχτί.
Να γιατί ο συγκεκριμένος ενοχλήθηκε φαίνεται έχασε την χρυσή κότα.
Θέλω όμως να ξαναγράψω ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό μας πήραν επαγγελματίες και μας συνεχάρησαν.
Βλέπετε δεν στηρίζουν τη ζωή τους στο θάνατο του άλλου και ας μην κυκλοφορούν με αμάξια πολυτελείας αλλά με μηχανάκια και μάλιστα παπάκια.
Ευτυχώς στους Έλληνες υπάρχει ακόμη το φιλότιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: