Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΩΠΟΥ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ


Χτες δημοσιεύσαμε ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του διευθυντή του γραφείου τύπου του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάση Παπαληγούρα Γρηγόρη Καρπούζη σχετικά με τα έγγραφα που έδωσε όπως είπε ο υπουργός, στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πάνο Μπεγλίτη. Ο βουλευτής διέψευσε αμέσως μετά τις δηλώσεις Παπαληγούρα το γεγονός πως έλαβε δηλαδή τα έγγραφα από τον υπουργό με τους κωδικούς χρηματοδότησης του έργου. Η υπόθεση μπορεί να φαντάζει στους Κορινθίους αδιάφορη επί της ουσίας όμως είναι ζήτημα πολιτικής αξιοπιστίας. Ο κύριος Μπεγλίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του super στις 13-5-09για το θέμα αυτό δήλωσε : « Οφείλώ να υπερασπιστώ και την πολιτική μου εντιμότητα , όλη την πολιτική μου διαδρομή, τις αρχές και τις αξίες και πάνω απ όλα την συλλογική και ατομική αξιοπιστία. Δεν πήρα ποτέ στοιχεία ή έγγραφα από τον κύριο Παπαληγούρα που να δείχνουν την πηγή χρηματοδότησης του Φράγματος του Ασωπού. Ποτέ και στις συναντήσεις μας και στις συζητήσεις που είχαμε. Παρέμενε και παραμένει πάντα αναπάντητο το ερώτημα της πηγής χρηματοδότησης του Φράγματος του Ασωπού.
Έχω συναντηθεί με τον κύριο Παπαληγούρα , ως οφείλω ως βουλευτής αντιπολίτευσης , να θέτω ζητήματα μέσα σ ένα πλαίσιο πολιτικού πολιτισμού , να κρίνω, να συγκρίνω ακόμα και να κατακρίνω στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Έχω συναντηθεί με τον κύριο Παπαληγούρα και ήταν τιμή μου που ανταλλάσσαμε απόψεις , αλλά θέλω να πω με απόλυτη καθαρότητα , απόλυτη βεβαιότητα και ειλικρίνεια πως δεν πήρα ποτέ στοιχεία και έγγραφα και παρ ότι επέμεινα σ αυτό το θέμα και παρ ότι είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει , εμείς το περνάμε στο ντούκου.
Για τελευταία φορά 19 Φεβρουαρίου 2009 υπέβαλλα στη Βουλή , στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου μια νέα ερώτηση για τον καθήλην αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κύριο Χατζηγάκη , ρωτώντας τον που βρίσκεται το θέμα της κατασκευής του Φράγματος και βεβαίως ρωτώντας παράλληλα για μια ακόμα φορά ποια είναι η πηγή χρηματοδότησης , από πού επιτέλους θ αντληθούν αυτά τα ποσά , αυτοί οι πόροι των 58 εκατομμυρίων ευρώ. Ποτέ ο κύριος Χατζηγάκης δεν μου απάντησε παραβιάζοντας τον κανονισμό της βουλής που προβλέπει ημερομηνία 25 ημερών για να δώσει απάντηση , παρά τις οχλήσεις προς το γραφείο κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης , ουδέποτε απάντησε σ αυτό το ερώτημα. Το να λέμε γενικά και αόριστα πως οι πόροι θ αντληθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε μια δύσκολη χρονιά για την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2009 ,είναι ένα πρόγραμμα μειωμένων δημοσίων πόρων , είναι ένα πρόγραμμα που δεν εμφανίζει πουθενά το Φράγμα του Ασωπού ως έργο που θα υλοποιηθεί καθ ολοκληρία από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Δεν αμφισβήτησα ποτέ τις προσωπικές και πολιτικές προθέσεις του κυρίου Παπαληγούρα ούτε κανενός άλλου συναδέλφου της Ν.Δ. Διαφωνώ με τον τρόπο υπεράσπισης από την πλευρά των κυβερνητικών στελεχών. Είναι λανθασμένος αυτός ο τρόπος , σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις περί ξεμπλοκαρίσματος του έργου. Η στοιχειώδης ασφάλεια επιβάλει την πλήρη ολοκλήρωση στο
ΣτΕ. Δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως η διοικητική διαδικασία.»
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπήρξε σαφής και ξεκάθαρος. Αν θέλουμε να υπογραμμίσουμε και να σχολιάσουμε πολιτικά το θέμα είναι πως η είδηση που βγαίνει απ όλα τούτα είναι ότι ο καθήλην αρμόδιος υπουργός εν τέλει ποτέ δεν έδωσε τα απαραίτητα έγγραφα ως όφειλε.
Και αν θέλουμε να σχολιάσουμε και τα περαιτέρω δεν νομίζω εν τέλει πως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε κανένα λόγο να αρνηθεί πως έλαβε έγγραφα από τον υπουργό ,αφού στο κάτω κάτω δηλώνει πως συναντήθηκε μαζί του !Ότι και αν έγινε τέλος πάντων ,ας σταλούν τα περίφημα έγγραφα στο βουλευτή αλλά και σε μας ,όπως υποσχέθηκε ο κύριος Καρπούζης στις δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του SUPER να αποκατασταθεί η περεξήγηση!Περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: