Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΩΡΑ …ΚΙΝΑΣ!

-Μετά τα επεισόδια στο Λουτράκι ξεσηκώνονται οι έμποροι
-Ζητούν μέτρα για το παρεμπόριο και τα κινέζικα καταστήματα


Τα επεισόδια και η συμπλοκή στο Λουτράκι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής. Οι αγορές και όχι μόνο αυτή του Λουτρακίου ασφυκτιούν από τους κάθε είδους εμπόρους και μικροπωλητές, οι οποίοι αυξάνουν τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού δρουν ανεξέλεγκτα και δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο


Δήμος Λάσκας
Πρόεδρος Εμπόρων Κορίνθου
«Να επιληφθεί η δημοτική αστυνομία»


«Έχουμε το περεμπόριο που πουλάνε στους δρόμους και έχουμε και τους κινέζους, διότι τα μαγαζιά χωρίς άδεια που λέμε συνεχώς, είναι τα κινέζικα. Αυτές οι δύο κατηγορίες είναι και είπαμε, για μεν το παρεμπόριο γι αυτούς που πουλάνε στους δρόμους , στις γωνίες σε αυτούς πρέπει να επιληφθεί η δημοτική αστυνομία γιατί είναι αρμοδιότητά της να επιλαμβάνεται. Να πηγαίνει αυτομάτως και να του κατασχέτει τα προϊόντα και να του βάζει και ένα πρόστιμο. Είναι απλές πια οι διαδικασίες. Το άλλο κεφάλαιο που έχει να κάνει με τα κινέζικα καταστήματα»

«Πονεμένη ιστορία η κινέζικη επιδρομή»

Τα τελευταία χρόνια τα κινέζικα καταστήματα αυξάνουν και πληθύνουν. Έχοντας μάλιστα και προϊόντα σε αρκετά χαμηλές τιμές προσελκύουν μεγάλο κομμάτι της αγοράς . Αποτέλεσμα είναι η ζημία για την αγορά της κάθε πόλης, για τους εμπόρους οι οποίοι υπόκεινται και σε έλεγχο αλλά και σε φορολόγηση. Για τους λόγους αυτούς ο εμπορικός σύλλογος της Κορίνθου πραγματοποίησε έρευνα αγοράς , κατέγραψε τα καταστήματα και απέστειλε τα συμπεράσματα στο Υπουργείο το οποίο τι είπε; Αφήστε το παιδιά , εμείς ξέρουμε. «Είχαμε κάνει ως εμπορικός σύλλογος μια έρευνα για να δούμε αυτά τα κινέζικα τι αντιπροσωπεύουν , ποιοι είναι τα αφεντικά, ποιοί είναι όλοι αυτοί. Βρήκαμε , μαζέψαμε στοιχεία, να στείλαμε στο υπουργείο και η απάντηση ήταν «μην τους πειράζετε και μην τους ενοχλείτε , ξέρουμε εμείς ποιοι είναι και τι κάνουν».


«Στείλαμε έγγραφο στο ΙΚΑ»

«Εμείς επειδή το φαινόμενο έχει πάρει άλλες διαστάσεις και επειδή πια μιλάμε για πόλεμο μεταξύ κινέζικων και κινεζική μαφία , εμείς για άλλη μια φορά την Παρασκευή στείλαμε ένα έγγραφο στην διευθύντρια του ΙΚΑ , και ζητάμε ελέγχους. Όλα αυτά είναι υποκαταστήματα που σημαίνει ότι όποιος βρίσκεται μέσα , είναι εργαζόμενος και άρα πρέπει να είναι στο ΙΚΑ. Όταν ζητήσαμε την πρώτη φορά απο το ΙΚΑ κανείς δεν ήταν γραμμένος. Αναμένουμε την απάντηση από την υπηρεσία. Ζητήσαμε και από την εφορία να κάνει ελέγχους , έχουμε παράπονα πως δεν κόβουν ούτε αποδείξεις. Σε λίγο θα έχουν τον πλήρη έλεγχο του εμπορίου σε όλη τη χώρα.


«Η παραλία γίνεται γιουσουρούμ»

Οι διαστάσεις του φαινομένου γίνονται αντιληπτές σε όλο τους το μέγεθος τους καλοκαιρινούς μήνες. Κάθε εθνικότητας άνθρωποι απλώνουν την κουβέρτα τους κατά μήκος της παραλίας ή και περιφέρονται με την πραμάτεια τους προσπαθώντας χωρίς έξοδα και με λίγο κόπο να εισοδέψουν. Ο έλεγχος δεν είναι υπαρκτός, ούτε καν σ εκείνους που έχουν πια στάνταρ σημεία όπου τοποθετούνται ακόμα και μέσα στην πόλη… «να είναι νόμιμοι και όχι ανεξέλεγκτοι» αυτό ζητούμε λένε οι έμποροι αναμένοντας πια τις κινήσεις και τις ενέργειες τόσο του ΙΚΑ όσο και της εφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: