Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΠΟ 20 ΕΤΩΝ ΕΩΣ 35 ΔΕΝ
ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΈΧΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ; ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ;, ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ.


Συζητώντας με τους επικοινωνιολόγους των γκάλοπ πολλά πράγματα με παραξένεψαν όλα όμως τετριμμένα και αναμενόμενα. ΄Ένα με εντυπωσίασε από όλα τα στοιχεία. Η αδιαφορία του κόσμου στο να δεχθεί ερωτήσεις τηλεφωνικά για όσα του αραδιάζουν, για μισή ώρα περίπου οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Το πιο εντυπωσιακό όμως εύρημα είναι ότι επτά στους δέκα νέους δεν απαντούν και όχι μόνο κλείνουν βρίζοντας, γελώντας και κάποιοι που απαντούν προσπαθούν να γελοιοποιήσουν το γκάλοπ. Θα με ρωτήσετε αν το βρίσκω σωστό; Δεν ξέρω μπορεί, δηλαδή αν απαντήσουν τι θα αλλάξει η κυβέρνηση την άλλη μέρα διαβάζοντας το θα φτιάξει την παιδεία;, θα τους βρει δουλειά; , θα ανεβάσει το βιοτικό τους επίπεδο; Αμ δε,! τις μονές σελίδες που διαβάζουν είναι αυτές που δείχνουν αν χάνουν ή όχι την καρέκλα τους.
Αν χάνουν ή όχι την εξουσία, αν χάνουν ή όχι τον κρατικό κορβανά για να κάνουν θεάρεστα έργα, βατοπέδι ας πούμε. Όλα αυτά οι νέοι που μεταξύ μας έχουν και μυαλό και σκέψη και προβληματισμό περισσότερο από όλους μας που τα πιέζουμε έτσι για την παράδοση να κατέβουν να ψηφίσουν στα χωριά., αλλά τι να ψηφίσουν; τόσα χρόνια ο ένας φεύγει, ο άλλος έρχεται και αυτοί όχι οικογένεια δεν μπορούν να κάνουν, αλλά ούτε χαρτζιλίκι για καφέ και βέβαια λόγια-λόγια και έργα μηδέν. Φταίει η καμένη γη που παρέλαβαν, φταίνε οι προηγούμενοι που έφαγαν από τα σκάνδαλα άρα δεν έχουν και το γαϊτανάκι συνεχίζεται πολλά χρόνια τώρα. Ποιος από αυτούς ασχολήθηκε με την παιδεία;, κανείς και το αστείο σε μεγάλες θέσεις πρώην υπουργοί παιδείας που έχουν το θράσος να ζητάνε τη ψήφο των νέων, μήπως τους λένε την αλήθεια για το αύριο που τα περιμένει;, απλά για να τους κρατάνε ήρεμους και δέσμιους της πολιτικής τους έχουν εφαρμόσει τετράωρα, δεκαοκτάμηνα και βέβαια ανασφάλιστα, μιλάμε για ψίχουλα εκβιασμών. Το άσχημο είναι ότι στο παιγνίδι τους και οι δύο μεγάλοι έχουν βάλει μπροστά κάποιους βολεμένους νέους πάντα δημοσιοθεσίτες που χτυπάνε μόνο κάρτα και μετά τρέχουν να πείσουν τα κορόιδα να ψηφίσουν το δικό τους κόμμα για να σωθούμε, το κακό είναι ότι πολλές φορές τους πείθουν βλέπετε οι ανάγκες μεγάλες, τα όνειρα μικρά (όλοι για μια θεσούλα στο δημόσιο). Αν δείτε στη τηλεόραση συζητήσεις θα καταλάβετε ότι λίγο έως πολύ λίγο ασχολούνται με τα προβλήματα των νέων. Γιατί ψηφίζετε οικολόγους, πόσο συσπειρωμένοι είμαστε και τέτοιες μπαρούφες και αηδίες που φέρνουν στους νέους αποστροφή, όταν μάλιστα βλέπουν και άτομα που αλλάζουν τα κόμματα και τις αρχές τους κάθε μέρα, τι να πιστέψουν; ΄Έχουμε και ατάκες όπως κάποιας κυρίας που με περίσσιο θράσος λέει εμείς του ΠΑΣΟΚ ,(μέχρι χθες τους έλεγε κλέφτες) η ένας άλλος που γαλουχήθηκε στη Ν.Δ. και σήμερα όλους τους συντρόφους του εκεί (ας με συγχωρήσει το Κ.Κ.Ε για την κλεμμένη λέξη ) τους αποκαλεί άχρηστους, ανίκανους, με τέτοια δείγματα γραφής πως θέλετε να έλθουν οι νέοι κοντά σας; Κάνεις ρεπορτάζ σε καφετέρια και σου απαντούν μακριά και αλάργα όλοι είναι ψεύτες. Κλείνοντας οι νέοι πρέπει να ενεργοποιηθούν να μπουν στα κόμματα να αλλάξουν τις δομές, τις κουλτούρες, το χάλι τους. Μένοντας απαθείς θα δέχονται κάθε μέρα ανεπάγγελτους, βολεμένους και κάποιες φορές μπλεγμένους σε σκάνδαλα να τους κυβερνάνε και τότε δεν θα έχουν καμιά δικαιολογία, μαζικά λοιπόν όλοι στα κοινά μόνο εσείς μπορείτε να διώξετε τους ανίκανους που δήθεν θέλουν να φτιάξουν το μέλλον σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: