Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Στην Κόρινθο βρέθηκε χθες ο υφυπουργός δημοσίας τάξης Γιάννης Μαρκογιαννάκης ο οποίος επισκέφθηκε την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας και την πυροσβεστική.
Κατόπιν ο κύριος Μαρκογιαννάκης προήδρευσε συσκέψεως στο Νομαρχιακό κατάστημα με την παρουσία του Νομάρχη, των βουλευτών Αθηνάς Κόρκα ,Κώστα Κόλλια και Πάνου Μπεγλίτη και υπηρεσιακών παραγόντων. Βουλευτές και Νομάρχης έθεσαν τα προβλήματα και αμέσως μετά ο υπουργός προέβη στις εξής δηλώσεις :


«Στόχος η αξιοπρεπής στέγαση αστυνομίας και Πυροσβεστικής»

« Είχαμε την ευκαιρία στη σύσκεψη να κάνουμε μια συνοπτική ανάλυση των προβλημάτων, κατετέθησαν προτάσεις , και ιδιαίτερα εκεί που μένουμε όλοι μας συμφωνούμε είναι ότι πρέπει να γίνει μια συλλογική προσπάθεια τόσο απο την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου και αστυνομίας και πυροσβεστικής όσο και απο τις τοπικές αρχές να βοηθήσουμε όλοι αφενός τα σώματα ασφαλείας να πάνε καλύτερα αφετέρου όμως να έχει και ένα καλύτερο σπίτι. Η αστυνομική διεύθυνση στεγάζεται σ ένα κτίριο το οποίο δεν είναι το καλύτερο, η πυροσβεστική υπηρεσία έχει επίσης ένα κτίριο το οποίο είναι προβληματικό και γι αυτό και εγώ υπόσχομαι πως θα κάνω ότι μπορώ για να συντονίσω αυτήν την προσπάθεια να ξεκινήσει μια σοβαρή διαδικασία να βρεθούν ή να ανεγερθούν νέα κτίρια έτσι που η στέγαση να είναι αξιοπρεπής.Η Κορινθία μπορεί να έχει προβλήματα λόγω της θέσης της κυρίως, είναι το πέρασμα για την Αθήνα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όμως νομίζω ότι γίνεται ότι είναι δυνατόν.»

«Για τους 7 που είναι σε διαθεσιμότητα»
«Το θέμα ετέθη ο κύριος αρχηγός υπεσχέθη ότι θα το δει, ευελπιστεί μια σύντομη λύση του προβλήματος.»


«Για την τρομοκρατική επίθεση»

«Είναι τόσο κακό να απλοποιούμε τα πράγματα και να τα εμφανίζουμε πάντα από την κακή τους πλευρά, μεγαλοποιώντας κάποια δεδομένα που πιστεύω πως δεν κάνει καλό στην υπόθεση της δημόσιας τάξης . Καμία αναθεώρηση δεν κάνω λέω το εξής απλό πράγμα ότι ένα κάποιος δι4ε καρέ – καρέ πως εξελίχθηκαν τα γεγονότα θα δει πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλά για φιάσκο της αστυνομίας ούτε ότι ξέφυγαν μέσα από τα χέρια της αστυνομίας οι δράστες. Αυτό το στέλνω ως μήνυμα σε όλους εκείνους οι οποίοι τόσος εύκολα έβγαλαν αυτά τα συμπεράσματα.

«Ουδέν σχόλιο για το ένταλμα σύλληψης Φούρλα»

«Δεν γνωρίσω το θέμα, ο κύριος Φούρλας είναι ένας απλός πολίτης και ως εκ τούτου δεν γνωρίσω το θέμα , είναι προσωπικά δεδομένα τα οποία δεν θέλω να συζητήσω.

«Σύσκεψη στο νομαρχιακό κατάστημα»


Γιάννης Μαρκογιαννάκης – Υφυπουργός
«Επισκέφτηκα σήμερα μαζί με τον αρχηγό της αστυνομίας και της Π.Υ το νομό Κορινθίας την Κόρινθο προκειμένου να έχω μιαν ιδίαν αντίληψη γύρω από τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η περιοχή από άποψη αστυνόμευσης αλλά και τις προοπτικέ σοι οποίες υπάρχουν ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Μπορώ να πω ότι τόσο η ελληνική αστυνομία η Α.Δ. Κορινθίας όσο και η πυροσβεστική υπηρεσία είναι σε καλό επίπεδο, επιτελούν κατά τον καλύτερο τρόπο την αποστολή τους, βεβαίως υπάρχουν προβλήματα , πάντα υπάρχουν ελλείψεις όμως εκείνο που εισέπραξα είναι πως και το ηθικό είναι ακμαιότατο και η διάθεση για δουλειά δεδομένη. Απ ότι με πληροφόρησαν οι τοπικοί παράγοντες δουλεύουν καλά στην αστυνομία, πήγε καλά πέρυσι η πυροσβεστική υπηρεσία και η εκτίμηση είναι πως και φέτος θα πάμε καλά γιατί υπάρχει σχετική προετοιμασία. , η τοπική αυτοδιοίκηση συνεργάζεται κάτι σημαντικό και αυτή τη στιγμή κάνω έκκληση τους πολίτες του νομού να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί . Εν δυνάμει όλοι μας είμαστε υπαίτιοι μιας φωτιάς εξ αμελείας. Αν δεν προσέξουμε αν πετάξουμε τσιγάρο αν κόψουμε ένα σίδερο μπορεί να γίνει το κακό. Μια στιγμή απροσεξίας μπορεί να φέρει την καταστροφή.»

Νίκος Ταγαράς – Νομάρχης Κορινθίας
«Στόχος να γινόμαστε καλύτεροι»


«Ευχαριστώ υπουργό για την παρουσία, δόθηκε η δυνατότητα σε μαι σύντομη ανταλλαγή απόψεων , συζητήθηκαν τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν και στο χώρο της ασφάλειας και στο θέμα της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου. Εκείνο που είναι σημαντικό και χρήσιμο πιστεύω είναι ότι μετά από αυτή τη συνάντηση και την παρουσία στις υπηρεσίες και στη νομαρχία , γιατί είναι σημαντικό να δει κανείς απο κοντά, είναι πως με τα μέσα τα οποία έχουμε και με την στελέχωση συνεργαζόμενοι μεταξύ μας και αξιοποιώντας τα στο μέγιστο δυνατό βαθμό και φέτος είμαστε έτοιμοι ν αντιμετωπίσουμε το όποιο γεγονός υπάρξει, βεβαίως τέθηκαν στο τραπέζι και προτάσεις τις οποίες μπορούμε να προετοιμάσουμε για την επόμενη χρονιά . Ο στόχος είναι κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι όμως με την σωστή συνεργασία και όταν υπάρχει ετοιμότητα και προετοιμασία για να λύνουμε τα προβλήματα μας μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Εγώ να ευχηθώ να ξαναέρθει ο υπουργός άλλωστε το υποσχέθηκε. Τη άλλη φορά θα δει τα αποτελέσματα γι αυτά τα οποία συζητήσαμε και βεβαίως για να επιβλέψει τα έργα και αναφέρομαι στις υποδομές της αστυνομίας και της πυροσβεστικής όπου πράγματι δεν είναι καλή η εικόνα σήμερα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: