Τρίτη 28 Απριλίου 2009

H TOKOΓΛΥΦΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

- Θα ζητούσα απο την δικαιοσύνη, δικαστές, δικηγόρους, δικαστικούς επιμελητές, να σκύψουν πάνω απο το πρόβλημα.
Έχουμε την ανάγκη τους

H εφημερίδα μας απο χθες ξεκίνησε ένα τιτάνιο αγώνα κατά της τοκογλυφίας.
Μία απο τις μεγαλύτερες μάστιγες της εποχής μας που όσοι δεν την γνωρίζουν ίσως δεν καταλάβουν το μέγεθος αυτών που θα γράψω. Μπορεί να αναρωτηθείτε που το ξέρω εγώ, που ξέρετε μπορεί να πέρασα και εγώ αυτό το δύσκολο και επικίνδυνο κατώφλι.
Κάποιοι λοιπόν απο εμάς έχουν κάποια στιγμή στη ζωή τους τεράστια οικονομικά προβλήματα που οφείλονται σε παράγοντες που τους προκαλεί η ζωή και που δεν μπορούμε να τους αποφύγουμε.
Μιλάω για ασθένειες και μάλιστα ανίατες μέσα στην οικογένεια, καταστροφή της δουλειάς μας, όλα αυτά και πολλά ακόμη φέρνουν τον οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο σε απόγνωση.
Αρχίζει λοιπον και πουλάει ό,τι βρει μπροστά του έπιπλα, χρυσαφικά, κειμήλια, με μεγάλη χρηματική αλλά και συναισθηματική αξία, κάποτε τελειώνουν το πρόβλημα βέβαια παραμένει βλέπετε με ψίχουλα δεν σώνεσαι.
Πας στου τραπεζίτες που μέχρι χθες έπιναν νερό στο όνομά σου, μιλάμε για τους μεγαλύτερους υποκριτές και που έτρεχαν να σου δώσουν όσα δάνεια ήθελες, όσα μπλοκ επιταγών ήθελες και ζητάς ζητιανιά λίγα ψίχουλα να σώσεις τον άνθρωπό σου και βρίσκεις πόρτες κλειστές.
Βέβαια δεν μπορώ να τους βάλω όλους μέσα στο ίδιο σακί, υπάρχουν και άνθρωποι που στέκονται δίπλα σου όσο μπορούν.
Εδώ να αναφέρω όλη η περιουσία σου είναι πλέον ένα σπίτι (το όνειρο κάθε Έλληνα που στο τέλος του κλείνει το σπίτι μεταφορικά).
Πέφτουν όλοι επάνω να στο πάρουνε, τι θα πάρετε ρε τέσσερα ντουβάρια και μιά χέστρα.
Εκεί πέφτεις στη λούμπα βέβαια, δεν πας με το ζόρι στον τοκογλύφο αλλά σε στέλνει η πολιτεία με τον τρόπο της και μάλιστα εκβιαστικά (μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα) πιστεύοντας ότι θα τα καταφέρεις, αμ δε. Ξέρετε τι σημαίνει σφιγκοφωλιά και τι πλοκάμια έχει πιστέψτε με ατελείωτα.
Πας λοιπόν στο χαμογελαστό κύριο και σου δινει ανάλογα με την αξία του ακινήτου ένα ποσόν ας πούμε 50.000 ευρώ με τόκο άκουσον 7%-8% το μήνα.
Δηλαδή απλά για να με καταλαβαίνετε 4.000 ευρώ τόκο το μήνα!!!
Και συνεχίζω 48.000 ευρώ το χρόνο.
Θα μου πεις στα δίνει με το ζόρι;
Οχι απλά έλα που απέναντι πεθαίνει ο άνθρωπός σου και ο πανέξυπνος λέμε τώρα τοκογλύφος πατάει επι πτωμάτων και ξέρει τις ανάγκες σου.
Και απο εκεί αρχίζει το πανηγύρι.
Απειλές, ξυλοδαρμοί, εκβιασμοί, ακόμη και στα παιδιά σου, θα μου πείτε η αστυνομία τι κάνει;
Δυστυχώς θέλει καταγγελίες και πάλι βλέπουμε.
Βέβαια όλα κινούνται χωρίς αποδείξεις, χωρίς τιμολόγια, χωρίς παραστατικά παρ’όλα αυτά σε πάνε στα δικαστήρια με θράσος και μαγκιά σίγουροι ότι θα τα πάρουν, να σας δώσω παράδειγμα φίλος με γυναίκα στο Νοσοκομείο μεταξύ ζωής και θανάτου χτυπάει το τηλέφωνο ποιός άλλος; Ο γνωστός τοκογλύφος τα λεφτά μου το θύμα του λέει ξέρεις πεθαίνει η γυναίκα μου. Απάντηση το καταλαβαίνω (σιγά μην πικράθηκε) αλλά εγώ σήμερα θέλω τους τόκους.
Αυτό λοιπόν το παράδειγμα ένα απο τα πολλά που μπορώ να γράφω μέρες ολόκληρες.
Και εδώ να γράψω και γι’αυτούς που δανείζονται για λόγους τζόγου, ξενύχτια, ποτά, γυναίκες και τα συναφή ποσώς με ενδιαφέρει καλά τους κάνουνε, αλλά ο δύσμοιρος που χάνει γυναίκα-σπίτι τους κόπους μιάς ζωής τι να πω δεν ξέρω αν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν ξέρω αν υπάρχει ανθρωπιά, δεν ξέρω αν υπάρχει κράτος.
Όμως υπάρχει Θεός και βλέπει.
Το αστείο πριν συνεχίσω είναι ότι και οι τοκογλύφοοι πάνε κάθε Κυριακή στην Εκκλησία και κοινωνάνε νομίζοντας ότι έτσι απαλάσσονται απο τα καθημερινά εγκλήματά τους.
Αφού λοιπόν χρησιμοποιήσουν όλους τους τρόπους φτάνουν και στον τελευταίο να σου πάρουν το σπίτι.
Εκεί λοιπόν τι κάνουν; Γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι δεν παίρνουν μία λόγω υποθήκης του σπιτιού στην Τράπεζα μέχρι να φτάσουν σε αυτόν τά’χασε όλα, εκβιάζει όμως τον φτωχο μεροκαματιάρη να βγει στο δρόμο να μαζέψει ευρώ-ευρώ να πληρώσει και τις περισσότερς φορές τα καταφέρνουν, βλέπετε κανείς δεν τους εμποδίζει γιατί πολλλές φορές έχουν και συμμάχους υψηλά ιστάμενους που τους στηρίζουν.
Κλείνοντας να πω ότι μη φοβάστε να καταγγέλλετε στη δικαιοσύνη ότι δεν έχουν παραστατικά βρίσκονται στον αέρα απλά στηρίζονται στο κύκλωμα γνωστών συναφών επαγγελμάτων.
Στο επόμενο άρθρο μου θα γράψω για τα επαγγέλματα αυτά που ευτυχώς περιέχουν και μερικούς με καρδιά (γνωρίζω έναν απο αυτούς αλλά αν γράψω όνομα θα του κάνω κακό) που στηρίζουν απλούς ανθρώπους στο μέτρο που μπορούν.
Τώρα θα μου πείτε αν έχουμε στην Κορινθία τέτοιο φρούτο μια βόλτα κάθε Τετάρτη στο Δικαστικό Μέγαρο θα σας πείσει.
Βέβαια τις περισσότερες φορές με εκπρόσωπο και αυτοί κρυμένοι πίσω απο πόρτες και κολώνες περιμένοντας να σε κατασπαράξουν.
Τώρα θα μου πείτε μόνο αυτοί είναι;
Οχι και το κράτος ασταμάτητα τοκογλυφεί εναντίον μας και οι Τράπεζες το ίδιο όμως αυτοί είναι μπροστάρηδες στο να σου κάνουν αδίστακτα κακό.
Και το καλύτερο το έχουν αναγάγει σε οικογενειακές επιχειρήσεις απο παππού σε πατέρα, σε εγγονό και οι νεότερες γενιές πιο σκληρές και στιγνές.
Εγώ ένα έχω να σας πω το πολύ-πολύ να πάρετε ένα ακόμη σπίτι σιγά τη μαγκιά το μόνο που θα αλλάξει στη ζωή μας είναι να μείνουμε στο νοίκι, υγεία να έχουμε και τίποτα άλλο.
Και θα παρακαλέσω τους Δικαστάς, δικηγόρους, κλητήρες δικαστικούς, να σκύψουν πάνω απο το πρόβλημα.
Σίγουρα έχουμε ανάγκη την απόδοση δικαιοσύνης, και για να μην σας μπερδέψω το κεφάλαιο και οι νόμιμοι τόκοι τους ανήκουν, εμείς δεν είμαστε κλέφτες.
Τώρα για τους διαμένοντας στην Ιερουσαλήμ (εν προκειμένω Κορινθία) γνωριζόμαστε δυστυχώς μεταξύ μας και ακόμη περισσότερο ποιοί τους κρατάνε τα μπόσικα και μέσα σε αυτούς και άρχοντες του Νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: