Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

H TOKOΓΛΥΦΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Νο 2

Στο τέλος ένα σπίτι θα πάρουν, την υγειά μας να έχουμε και θα το ξαναφτιάξουμε. Υπάρχει Θεός και βλέπει και τιμωρεί τα
κοράκια.


Συνεχίζω και σήμερα το μέγα θέμα της τοκογλυφίας και τις παραμέτρους της με τα τεράστια πλοκάμια της. Ούτε μάντεις κακών ειδήσεων να ήμουν. Στη Θεσσαλονίκη χθες ένας πατέρας έφθασε , σκότωσε τη γυναίκα του και προσπάθησε να κάνει το ίδιο στα παιδιά του. Μάλλον δεν άντεξε και έδωσε τέλος στη ζωή του.
Όλα αυτά γιατί το κράτος πρώτο, οι τράπεζες δεύτερες και τέλος οι τοκογλύφοι των έφεραν σε απόγνωση και έκανε αυτό που δεν έπρεπε (εμείς το καταδικάζουμε απερίφραστα) στο τέλος το έχω πει και θα το λέω συνέχεια . Πάνω απ’ όλα η υγεία μας και ο Θεός βλέπει και όπως έλεγε η γιαγιά μου ανεμομαζέματα διαβολοσκορπίσματα. Να έλθω λοιπόν στα σημερινά και να σας γράψω την ιστορία αναγνώστη όπως μου την είπε. Είχε μπλέξει με γνωστό τοκογλύφο στην Κόρινθο που δυστυχώς είναι στο απυρόβλητο χρόνια τώρα και κάθε μέρα καταστρέφει οικογένειες.
Του χρώσταγε ο αγρότης ένα ποσόν περίπου 15.000 ευρώ. Είχε παιδί στο Νοσοκομείο με την επάρατο νόσο. Σας διαβεβαιώνω η απόγνωση σε τέτοιες περιπτώσεις μεγάλη. Κολλάει το μυαλό και πάνω στην τρέλα σου πέφτεις στο λούκι των κορακιών. Του είπε λοιπόν το κοράκι ‘’εσύ στις τράπεζες είσαι καθαρός, Βγάλε μπλόκ επιταγών να μου δώσεις άγραφα και λευκά φύλλα να πατσίσουμε εμείς όταν έλθει η ώρα θα τα καλύψουμε’’ ( αν με ρωτάτε αν γίνονται δυστυχώς γίνονται και σε μεγάλο βαθμό). Ρωτάει το θύμα ποιός θα τα πάρει . Απάντηση: ‘’απλά κάπου που χρωστάμε. Και εγώ τι παίρνω; Δυο δίνεις, δύο παίρνεις με το ίδιο ποσό’’
Σκέφτεσαι τις ανάγκες σου και το κάνεις όταν έλθει η ώρα εσύ τρέχεις και καλύπτεις τις δικές σου. Οι πελάτες όμως του τοκογλύφου ποτε, απλά γιατί οι επιταγές τους είναι πέτσινες και εσύ κοτόπουλο που τους πίστεψες Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο και την επόμενη εξακολουθείς να χρωστάς πάλι τα ίδια και επειδή πέρασαν και μήνες κάτι παραπάνω σε τόκους. Μα θα μου πείτε φταίει το θύμα που τους πίστεψε . Ελάτε στη θέση του και τα ξαναλέμε. Χθες στο ειρηνοδικείο περίπου 40 πλειστηριασμούς.
Ναι καλά ακούσατε. Απο τράπεζες και επισπεύδοντες, το νέο και χειρότερο φρούτο της εποχής. Σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις αν και είχαν το νόμο με το μέρος τους κάποιες τράπεζες έκαναν πίσω και έδωσαν παράτα μέχρι και έξι μήνες σε δυστυχείς συμπολίτες μας. Μάλιστα δεν ενεφανίσθησαν καν.
Όμως το ίδιο δεν γίνεται απο πλευράς επισπευδόντων, όμως τι γίνεται; Εξακολουθούν και βγάζουν σπίτια στον αέρα και μάλιστα δίχως κέρδος αφού η τράπεζα θα πάρει πρώτη την προσημείωση της. Εδώ υπάρχουν δυο απορίες. Πρώτον υπάρχει κύκλωμα απο πίσω και αν ναι τι κάνει η πολιτεία; Γιατί δεν βρίσκει τρόπο να μας προστατεύσει και δεύτερον πόθεν έσχες; Δεν θα πρέπει να εφαρμοστεί να ζητάει ο δικαστής ώστε να τους περιορίσει; Γιατί ξέρετε κάνουν δήλωση 20.000-25.000 ευρώ και διαθέτουν το χρόνο έως και 1.000.000 ευρώ απο που βρέθηκαν, με τι παραστατικά τα δικαιολογούν;
Δυστυχώς για μια φορά ακόμη όσο η δικαιοσύνη να προσπαθεί και πράγματι αγωνίζονται γιατί και αυτοί άνθρωποι είναι με συναισθήματα (έστω και αν ο νόμος είναι πάνω απ’ όλα) στο τέλος οι επιτήδειοι με δικολαβίστικα κόλπα ξεφεύγουν. Βλέπετε οι νόμοι έχουν πολλά παράθυρα. Το περίεργο είναι ότι κάποιοι δικηγόροι ευτυχώς ελάχιστοι, που συχνάζουν σε γνωστά στέκια της πόλης και μιλάνε για δικαιοσύνη και συμπόνια την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα τα ξεχνούν και συμπράττουν με τα κοράκια.
Και στον κάδο των δικαστικών επιμελητών οι περισσότεροι κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Υπάρχουν όμως και εδώ ελάχιστοι που μπλέκουν στα γρανάζια και στο φακελάκι, χωρίς να σκέφτονται ότι έχουν οικογένειες και η ζωή ρόδα είναι και γυρίζει. Εγώ πάντως γνωρίζω έναν άριστο επαγγελματία και άνθρωπο. Θα μου πείτε οι δικηγόροι είναι η δουλειά ους. Ναι δεν λέω. Ο νόμος λέει ότι και ο πιο αδίστακτος δολοφόνος έχει δικαίωμα υπεράσπισης.

Όμως τα κοράκια είναι δολοφόνοι κατ’ εξακολούθηση και θα πρέπει να τους αφήσουν μόνους. Γι’ αυτό τιμώ αυτούς που δεν μπερδεύονται με τέτοιου είδους θέματα. Χθες λοιπόν και σήμερα έγραψα ιστοριούλες και κάποιοι να επαναπαύονται . Κάνουν μεγάλο λάθος. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα γι’ αυτούς. Θα μαζέψουμε ότι χρειάζεται και έγγραφα και καταγγελίες επώνυμες. Εμείς απλά τους ενημερώνουμε μήπως και σταματήσουν την κατρακύλα και το δημόσιο φτύσιμό τους. Βλέπετε ο ήλιος βγαίνει για όλους και όταν φωτίσει δεν τον σταματάει τίποτα . Και να ξέρετε . Δεν μιλάμε στον αέρα. Σύντομα θα το δείτε και θα το καταλάβετε. Και το δυσάρεστο για εσάς έχουμε την συμπαράσταση αστυνομίας – εμπόρων- δικηγόρων- δικαστικών επιμελητών- τραπεζών και όλης της Κορινθιακής κοινωνίας. Ήλθε η ώρα οι αυτοκτονίες απο τέτοια περιστατικά να τελειώνουν. Κάποτε πρέπει και εμείς να ζήσουμε ήρεμα χωρίς απειλές και εκβιασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: