Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

ΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΜΑΘΑΝΕ

- Αλλάξτε ρότα όσο είναι καιρός
- Πάψτε να περιφέρεστε ως μάγοι δίνοντας καθρεφτάκια στους Ινδιάνους


Θα κάνω ένα σχόλιο απο την προσωπική μου εμπειρία σαν δημοσιογράφος, μικρή βέβαια αλλά αρκετή γι’αυτό που θα γράψω.
Απο την πρώτη στιγμή έτρεχα σε όλων των ειδών τις εκδηλώσεις χορούς, πανηγύρια, συνεστιάσεις, κοπή πίτας κ.λ.π.
Ετρωγα ώρες ατελείωτες προσπαθώντας να μάθω πρόσωπα και πράγματα και τις συνήθειές τους.
Πέρναγε βλέπετε κόσμος και κοσμάκης και πάνω απ’όλα πολιτικά πρόσωπα όλων των βαθμίδων.
Υπουργοί, Βουλευτές, πολιτευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι και πάει λέγοντας.
Το πρώτο που κατάλαβα μερικοί, ελάχιστοι θα έλεγα απο τα πολλά τραπέζια και ομιλίες που γινόντουσαν για διάφορα θέματα είχαν άγνοοια του τι συμβαίνει όπως το ακούτε (προσωπικό βίωμα να μη γνωρίζει πολιτικός γιατί βρίσκεται στο χώρο).
Βλέπετε το πρώτο που τους ενδιέφερε είναι ο φακός για να δείξει την παρουσία τους, να πουν και κανα δυο λογια περί ανέμων και υδάτων και βέβαια να τους αναγγείλει ο έχων το πρόσταγμα της εκδήλωσης.
Όμως το δυσάρεστο είναι ότι δεν παραβρίσκονται για να τιμήσουν την εκδήλωση γιατί στο πρώτο πεντάλεπτο με πρόφαση ότι τους ζητούν στο κινητό τους που μονίμως καλεί εκείνη την ώρα βγαίνουν έξω και εξαφανίζονται και βέβαια που το απευχόμαστε αν συνέβαινε κάτι σοβαρό, καλά κάνουν και φεύγουν αλλά τόσα σοβαρά και πάντα στο δεκάλεπτο της παρουσίας τους μη τρελαθούμε κιόλας.
Απλά ήλθαν είδαν και απήλθαν σου λέει οι χωριάτες ψηφοφόροι που να καταλάβουν εγώ το παίζω έξυπνος, και τους κοροϊδεύω.
Μα κύριοι οι χρόνοι εκείνοι που όλοι περίμεναν ως Μεσία τον υποψήφιο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Δεν τους γελάτε αλλά γελάνε μαζί σας και το παραμύθι το έμαθαν.
Αλλάξτε ρότα όσο είναι καιρός, πάψτε να περιφέρεστε ως φέροντες δώρα σε ινδιάνους (καθρεπτάκια κυρίως) γιατί φοβάμαι ότι θα μείνετε μονίμως υποψήφιοι και καταϊδρωμένοι ο λαός και κρίση έχει και γνώση έχει προχωρήσει μπροστά εσείς έχετε μείνει πίσω δεν το έχετε καταλάβει οι καιροί άλλαξαν , οι ανάγκες του κόσμου άλλαξαν, οι χωριάτες ξύπνησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: