Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΕΞΑΜΙΛΙΑ


-ΝΕΡΟ ΜΕ… ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ!
-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ


Το νερό στο δήμο Κορινθίων κατάλληλο για πόση δεν είναι και εδώ; Δεν κρύβεται η είδηση σαφώς . Εκείνο που κρύβεται και μάλιστα στις σωληνώσεις των σπιτιών είναι σκουλήκια και σκουλήκια ολοζώντανα! Το νερό με την παρουσία των σκουληκιών καθίσταται διπλά ακατάλληλο δεδομένου ότι όπως λένε και οι κάτοικοι «όχι να πλυθούμε και να μαγειρέψουμε αλλά ούτε για να πλύνουμε τα πιάτα μας δεν το χρησιμοποιούμε.»


Νώντας Αθανασιάδης – Κάτοικος Εξαμιλίων
«Εδώ και 1 χρόνο η ίδια
κατάσταση»


«Η κατάσταση μιλάει από μόνη της, τα σκουλήκια είναι εκατοντάδες και ολοζώντανα. Κάποια απο αυτά έχουν γίνει σκόνη πάνω στο φίλτρο το οποίο χρησιμοποιώ αναγκαστικά προκειμένου να μην φτάνουν τα ζωύφια στο νεροχύτη , ακόμα και μέσα στην κατσαρόλα. Υφίσταται εδώ και 1 χρόνο όλη αυτή η ιστορία. Αναγκάστηκα να βάλω φίλτρο το οποίο όμως κάθε 10 μέρες αλλάζω αφού αχρηστεύεται. Κάθε φίλτρο κοστίζει 6 ευρώ, ένα καλύτερο φίλτρο από αυτό για να μην περνάει τίποτα φτάνει τα 30 ευρώ. Δεν μπορώ να δίνω τόσα χρήματα την στιγμή μάλιστα που το πληρώνω αυτό το νερό στη δημοτική επιχείρηση.»

«Περίπου 250 ευρώ το χρόνο κοστίζει στον κύριο Αθανασιάδη η τοποθέτηση φίλτρων η οποία ωστόσο όμως είναι μονόδρομος προκειμένου να προστατευτεί. Κάποιοι που δεν έχουν φίλτρα βλέπουν τα σκουλήκια στο μπάνιο τους!

«Είναι ακατάλληλο δυο φορές το νερό τώρα με τα σκουλήκια. Έχουμε μικρά παιδιά και φοβόμαστε αλλά και τι να κάνουμε. Πώς να πλυθούμε και πώς να μαγειρέψουμε; Εμείς δεν έχουμε φίλτρο αλλά αναγκαστικά θα βάλουμε για να γλιτώσουμε. Τα σκουλήκια περπατάνε στην μπανιέρα!»

«Καμία ενέργεια 1 χρόνο τώρα»

Το πρόβλημα έχει γνωστοποιηθεί στην τοπική αρχή ,τα ον τοπικό πρόεδρο όπως λέει ο κύριος Αθανασιάδης. Η διαβεβαίωση είναι πως θα υπάρξει επέμβαση και λύση τα σκουλήκια όμως; ακόμα και σήμερα στο δίκτυο. «Ενημέρωσα τον τοπικό πρόεδρο και μου είπε ότι θα ενημερώσει για να λυθεί το πρόβλημα. Το δίκτυο δεν είναι παλιό. Αλλά και όταν είχαμε παλιές σωλήνες δεν είχαμε σκουλήκια. Έριχνα χλώριο μέσα και χημικά και δεν είχαμε. Για να έχουμε σήμερα τι σημαίνει; Πως δεν χλωριώνουν τα δίκτυα και την δεξαμενή; Ενημέρωσα τον τοπικό πρόεδρο πηγαίνοντας ιεραρχικά, θεωρώ πως έχει ενημερώσει τον δήμαρχο, και πριν ένα μήνα που μιλήσαμε τον κύριο Τσαγρή μου είπε πως κάνουν ότι μπορούν. Τα σκουλήκια όμως είναι ακόμα εδώ.»

«Ανενημέρωτος ο δήμαρχος»

Για το πρόβλημα η δημοτική αρχή ενημερώθηκε από τους δημοσιογράφους του super . Άμεσα ο δήμαρχος επικοινώνησε με τον διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Αντώνη Καραμανλή στον οποίον έδωσε εντολή να πραγματοποιήσει αυτοψία στο σημείο, να διαπιστώσει την ύπαρξη ή όχι του προβλήματος καθώς και την διάστασή του και έπειτα να σχεδιαστούν οι όποιες παρεμβάσεις είναι απαραίτητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: