Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Το ΜΕΓΑΛΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΘΥΜΕΙΟ

Η τηλεόραση του SUPER για μια ακόμα φορά θα πραγματοποιήσει τον μαραθώνιο αγάπης για τα παιδιά του ΕΥΘΥΜΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ την Κυριακή των Βαίων από τις 2.00 εως τις 12.00 τα μεσάνυχτα ..Η επιλογή είναι συνειδητή ,η πράξη αυτή γίνεται από ψυχής ..Και χρειάζεται πολύ ψυχή εδώ ,τόση όση έχουν δώσει απλόχερα τα μέλη του Ευθυμείου Κέντρου ,οι γονείς των παιδιών ακόμα και το Επιστημονικό προσωπικό του ιδρύματος όλα αυτά τα χρόνια .
Ξεκίνησε με στόχο να κοινωνικοποιήσει τα παιδιά αυτά ,να δώσει νόημα στην ζωή τους ,να προσπαθήσει για την αυτονομία τους αλλά και να στηρίξει τους ίδιους τους γονείς, να απαλύνει την έγνοια τους και να βοηθήσει στο χαμόγελό τους ..
Το Ευθύμειο Κέντρο μη λαμβάνοντας ευρώ από το υπουργείο Υγείας συνεχίζει αγόγγυστα την προσπάθειά του αυτή ,στηριζόμενο στην συνδρομή των απλών πολιτών και σε δωρεές εκείνων των <<ελάχιστα ολίγων >>φωτεινών εξαιρέσεων ,πολύτιμων σε περιόδους πλήρους αδιεξόδου .
Όταν μιλώ για το Ευθύμειο κέντρο μιλώ για όλους .Μιλώ για τα παιδιά με τα μεγάλα μάτια και τα χίλια όνειρα ,μιλώ για τους γονείς και τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου.. Αναφέρομαι σε αυτήν την τεράστια αγκαλιά ,στο πείσμα της θέλησης ..και της προσφοράς ..
Ο πρώτος τηλεμαραθώνιος πραγματοποιήθηκε το 2004 ..τότε ήταν και η πρώτη φορά που το Κέντρο κινδύνευε να κλείσει ..Τότε τους γνώρισα όλους ,τότε γνώρισα τα παιδιά και εκτίμησα την δουλειά που γινόταν εκεί ..Είδα τις δημιουργίες τους και τα αθώα χαμόγελα των παιδιών ..Γνώρισα τις ανησυχίες των γονιών ..Αντιμετώπισα την απαξίωση της πολιτείας και την αδιαφορία ή την άγνοια της κοινωνίας ..Διαπίστωσα πως ουδείς γνώριζε πραγματικά τι ήταν το Ευθύμειο αλλά και για να είμαστε ειλικρινείς δεν ενδιέφερε και κανένα ..Η αδιαφορία αυτή ήταν μεγαλύτερη πληγή ακόμα και από μεμονωμένες αντιδράσεις <<ρατσισμού >> που υπήρξαν τότε ,που τελικώς αφύπνισαν τους πολίτες ..Ο πρώτος τηλεμαραθώνιος απέδειξε την τεράστια υποκρισία του κράτους ,την ατέλειωτη γραφειοκρατία της αυτοδιοίκησης και ω!του θαύματος την κινητοποίηση των πολιτών! Έγινε γνωστό το ΕΥΘΥΜΕΙΟ σε όλη την Κορινθία και οι περισσότεροι το κάναμε δική μας υπόθεση ..
Στον δεύτερο τηλεμαραθώνιο πλέον ήξερα τι θα αντιμετώπιζα ..Είχαν περάσει δυο χρόνια και τίποτα από την πλευρά της πολιτείας δεν είχε αλλάξει ..Κάποιοι δήμοι όμως στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες και κάποιοι άλλοι θεώρησαν πως το Ευθύμειο δεν είναι στα εδάφη του άρα δεν είναι δική τους υπόθεση ..Οι πολιτικοί μας ,κυρίως εκείνοι που θα έπρεπε να μπορούν ,δεν έπραξαν ούτε ένα διάβημα διαμαρτυρίας για την επικρατούσα κατάσταση ,ενώ οι κάποιοι επιχειρηματίες του νομού έλαμψαν δια της προσφοράς τους !
Μέσα από αυτά τα σύντομα συμπεράσματα ,που αναδεικνύουν τα ανάλογα σημαντικά μηνύματα για το πώς εν τέλει αντιμετωπίζει η χώρα ,η πολιτεία ,η κοινωνία μας τα άτομα με ειδικές ικανότητες πορευόμαστε και εμείς και το ΕΥΘΥΜΕΙΟ ,το οποίο συνεχίζει τον αγώνα του δίχως να μένει στάσιμο..
Αξιοποιώντας ακόμα και το πιο μικρό ποσό του οποιουδήποτε επισκέπτη εξελίσσεται ,προχωρά το όραμα του ,που είναι η βελτίωση της ζωής των παιδιών του ..Ο ξενώνας αυτόνομης διαβίωσης των παιδιών αυτών είναι το αυριανό τους καταφύγιο και βαθιά ανακούφιση των γονιών τους όταν δεν θα είναι κοντά τους ..
Για αυτόν τον συνεχή αγώνα ,για το πείσμα και ατέλειωτη αγάπη και προσφορά όλων των ανθρώπων του Ευθυμείου προς τα παιδιά αυτά πραγματοποιείται και ο τρίτος τηλεμαραθώνιος του SUPER .Και αυτός θα διεξαχθεί με τιτάνιες προσπάθειες του τεχνικού και διοικητικού και δημοσιογραφικού προσωπικού του σταθμού ..Αλλά γίνεται από ψυχής ..

Εμείς τα παιδιά του Ευθυμείου τα θεωρούμε δικά μας .. Τώρα πλεον ξέρουμε ..Τώρα όλοι μπορούμε καλύτερα , πολλά και περισσότερα …Σας περιμένω όλους την Κυριακή .

Δεν υπάρχουν σχόλια: