Τρίτη 21 Απριλίου 2009

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΑΚΤΩΝ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ . ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

Xρόνια τώρα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουμε στον τόπο μας και εννοώ την Κορινθία ,είναι η διάβρωση των ακτών . Ξεκινάει χαλαρά το πρόβλημα από το Λέχαιο και τελειώνει αλλά και γίνεται τεράστιο στο Δερβένι. , στη Λυκοποριά, στη Λυγιά όπως και εσείς καταλαβαίνετε ο δήμος Ευρωστίνης έχει πάθει την ανεπανόρθωτη βλάβη. Να σας πω δυο λόγια για να καταλάβετε όλοι δυστυχώς γνωρίζουμε τους βοριάδες που πνέουν το χειμώνα στον Κορινθιακό παρασύρουν ότι βρουν στο πέρασμά τους , έτσι λοιπόν με τα χρόνια και την παντελή αδιαφορία της πολιτείας βλέπετε έχουν αλλά σοβαρότερα να ασχοληθούν όπως δεξιώσεις , γάμους, βαφτίσια, χορούς όλων των ειδών και πανηγύρια με τα σπιτάκια του κοσμάκη θα ασχοληθούν;
Τι δουλειά έχουν τα σπίτια απλά η θάλασσα μην βρίσκοντας αντίσταση αργά αλλά σταθερά έχει πάρει την ανηφόρα και φοβάμαι ένα παλιό σύνθημα για θάλασσα στα Τρίκαλα θα γίνει πραγματικότητα. Χρόνια τώρα φωνάζουν οι νομάρχες και οι δήμαρχοι αλλά ποιος τους ακούει , έλα καημένε , οι χωριάτες τα μεγαλοποιούν για να πάρουν κανένα φράγκο.
Για να καταλάβετε , κανείς ή σχεδόν κανείς δεν έχει έλθει να δει το χάλι μας από τους μεγάλους. Και για να νιώσετε το μέγεθος των προβλημάτων είναι στις προτεραιότητες της Ε.Ε οι άνθρωποι δεν παίζουν.
Έρχομαι στο σήμερα ,εδώ και καιρό ο δήμαρχος Νίκος Κουρτζής φωνάζει, τρέχει, παρακαλάει, απειλεί .Τον κάναμε γραφικό με το να ζητάει το δίκιο του κάθε μέρα , κάθε στιγμή. Βλέπει σπίτια να είναι έτοιμα να πέσουν και να τους πλακώσουν , βλέπει ο τουρισμός να χάνεται, βλέπει τις παραλίες να βουλιάζουν και τι κάνει η πολιτεία ; Του προσφέρει ασπιρίνες για να θεραπεύσει τον καρκίνο. Είδε και αποείδε ο άνθρωπος και αποφάσισε από μόνος του να ξεκινήσει κινητοποιήσεις στο Μαύρο Λιθάρι, στις 25 Απριλίου ημέρα Σάββατο , ζητώντας απ όλους να είναι εκεί , δημάρχους, νομάρχες, βουλευτές, υπουργοί να φωνάξουν αλλά και να δουν το χάλι που βρίσκεται η περιοχή, αλλά και κόσμος , πολύ κόσμος γιατί διαφορετικά ούτε που θα το καταλάβουν οι κυβερνώντες.
Μαζί θα θέλουμε και τους 15 δημάρχους , το πρόβλημα είναι για όλους, όταν ζητάμε τουρισμό είναι για όλη την Κορινθία , βουνό και θάλασσα. Αλλά και οι περιουσίες των συμπολιτών μας πρέπει να σωθούν , να είμαστε εκεί σαν να είναι δικές μας , σήμερα το σπίτι του γείτονα, αύριο το δικό μας. Βλέπετε η πολιτεία μονίμως δεν έχει χρήματα , όταν όμως νιώσει πιέσεις απ όλες τις πλευρές τότε κάτι γίνεται. Όλοι λοιπόν στο Μαύρο Λιθάρι για την Κορινθία μας πριν πέσουν τα σπίτια, πριν η θάλασσα σε όλες τις παραλίες τα πάρει όλα και τα σηκώσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: