Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Έτσι τα βλέπω

Η… «ΑΦΩΝΙΑ» ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ!

Επανέρχομαι στο θέμα του λιμανιού απευθυνόμενη προς δήμαρχο και υπουργό ερωτώ: Μετά από συσκέψεις ανοιχτές , λαϊκές συνελεύσεις , προτάσεις, κόντρες και απειλές , προθεσμίες, μακέτες , φορείς στρατευμένους , ένθεν κακείθεν… ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; Ο υπουργός κατέθεσε μια πρόταση πάνω στην οποία τοποθετήθηκαν άπαντες θετικά ή αρνητικά. Ο δήμαρχος ξεσήκωσε τον κόσμο, το δημοτικό συμβούλιο, το νομαρχιακό συμβούλιο, το ΠΑΣΟΚ, έκανε λαϊκές συνελεύσεις, έβγαλε και φυλλάδια. Ο υπουργός του Αγίου Βλασίου μας είπε πως θα βρεθεί λύση προς όφελος της Κορινθίας και ξεκίνησε όπως πληροφορηθήκαμε, ένας άτυπος διάλογος. Κατόπιν διέρρευσαν οι πληροφορίες πως φτάνουμε στη συμφωνία αλλά διέρρευσε και η υποτιθέμενη συναίνεση του δημάρχου για την σύσταση Α.Ε και εκεί ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΛΑ και ο δήμαρχος μαζί! Όλα αυτά έγιναν δεν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας . Εάν οι σχέσεις υπουργού – δημάρχου έχουν παγώσει να το γνωρίσουμε, αν συζητούν και ψάχνουν να βρουν λύση κι αυτό δεν λέω μας καθησυχάζει, η σιωπή των πάντων όμως με προβληματίζει. Συνήθως μετά από διαστήματα ηχηρής σιωπής έρχονται απρόοπτες εξελίξεις , δεν κινδυνολογώ αλλά πως αλλιώς να εξηγήσω την «αφωνία» δημάρχου , δημοτικών συμβούλων , βουλευτών και υπουργού; Και εν τέλει κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει εάν «χάσαμε» μια ευκαιρία για ανάπτυξη, αν «σωθήκαμε» προσωρινώς εάν γίνεται προσπάθεια να μας «χρυσώσουν» το χάπι.


«Απάντηση Λυκουρέντζου για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου»

Ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος αναφέρθηκε την Κυριακή στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου και διαβεβαίωσε πως το έργο βρίσκεται στην τελική του φάση και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανάδειξης του αναδόχου. Οι αίθουσες διδασκαλίας του πανεπιστημίου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μέσω των ΣΔΙΤ. Ρωτήσαμε τον υπουργό για τις επιφυλάξεις που είχε εκφράσει η αντιπολίτευση πάνω στα ΣΔΙΤ κυρίως σε σχέση με την φιλοσοφία του ν αναλαμβάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία τα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και στις καθυστερήσεις που υπάρχουν. Ο υπουργός παραδέχτηκε πως υπάρχει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών: «σας το λέω με κάθε ειλικρίνεια ότι υπάρχει καθυστέρηση διότι προγράμματα ΣΔΙΤ ιδιαίτερα στο χώρο της κατασκευής σχολικών συγκροτημάτων είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζονται , συνεπώς η ωρίμανση των έργων αυτών είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία και διαδικασία. Καθυστερούμε γιατί προσπαθούμε να διασφαλίσουμε πρώτα απ όλα το δημόσιο συμφέρον , δεύτερον να πείσουμε ιδιώτες να επενδύσουν διότι ιδιωτικά κεφάλαια εισρέουν στα ΣΔΙΤ. Προσπαθούμε να μην υπάρχουν σκιές στην διαδικασία ανάδειξης των αναδόχων γιατί θέλουμε το πρόγραμμα να εκτελεστεί με διαφάνεια , αξιοπιστία και τηρουμένων όλων των νομικών δεσμεύσεων που είναι και το θέμα το οποίο μας καθυστερεί. Αμέσως μετά την ανάδειξη του αναδόχου και ειδικά για την περίπτωση του πανεπιστημίου Κορίνθου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση θα είναι επί ποδός ώστε να επιταχύνουμε έτσι κατά το δυνατόν, όλε στις διαδικασίες.



ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΕΠΑΘΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ

Έμφραγμα ως όλα δείχνουν έχει πάθει το φράγμα του Ασωπού ..Άκρα του τάφου σιωπή ..Μετρώ πόσες εβδομάδες πέρασαν από την 25η Μαρτίου και πλέον μιλώ για έναν μήνα ολόγιομο! Το λέω αυτό γιατί ο υπουργός στην εθνική επέτειο μας μίλησε για ολίγες εβδομάδες ,ούτε καν για μήνα πως όλα θα εξελιχθούν καλώς αφού το έργο ξεπέρασε και την δικαστική εμπλοκή .Πριν από λίγες ημέρες οι δυο κυβερνητικοί βουλευτές του νομού μας παραδέχθηκαν πως υπάρχει δικαστική εμπλοκή και όπου να ναι θα ξεπεραστεί και όλα θα πάνε καλά .Κάτι μου λέει πως για το θέμα θα κάνουμε καιρό να μιλήσουμε ..

της
Τζένης Σουκαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: