Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Ξεκίνησε η έξοδος για το Πάσχα

Αίθριος ο καιρός – δρακόντεια τα μέτρα στο εθνικό δίκτυο

Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων για τις ημέρες του Πάσχα με την κίνηση στην εθνική Κορίνθου – Τρίπολης και Κορίνθου – Πάτρας να είναι αυξημένη . Η τροχαία επί ποδός για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων έχει ήδη λάβει έκτακτα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν από σήμερα . Τη Μεγάλη Πέμπτη λοιπόν από τις 15:00 έως τις 22:00 το βράδυ και τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 06:00 ως τις 16:00 το απόγευμα απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εξόδου των αστικών κέντρων. Η απαγόρευση θα ισχύσει και τη Δευτέρα του Πάσχα για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα από τις 3 το μεσημέρι ως τις 10 το βράδυ. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.
«Σύμμαχος ο καιρός»
Με τον υδράργυρο ψηλά θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς από σήμερα μιας καις σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο αν και οι αραιές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως Μεγάλη Παρασκευή το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Αναλυτικότερα η πρόβλεψη αναφέρει: Τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται το απόγευμα στα ηπειρωτικά.
Το Μ. Σάββατο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν λίγες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της Ανάστασης ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.
Την Κυριακή του Πάσχα στα ανατολικά και στα νότια ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις, ενώ στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αισθητή μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: