Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ

-Σε εξέλιξη η ΕΔΕ από το νοσοκομείο
- Επι της παρούσης … πίνει καφέ στο γραφείο του!


Συνταράσσεται από την Κυριακή το νοσοκομείο της Κορίνθου κι από την υπόθεση της νεαρής εγκυμονούσας της οποίας η ζωή κινδύνεψε αλλά και του μωρού της εξαιτίας των χειρισμών του γιατρού ο οποίος την έβαλε στο χειρουργείο για να γεννήσει, σύμφωνα πάντα με τα όσα η μητέρα καταγγέλλει.
Ο γιατρός έχοντας εκπνεύσει το χρονικό όριο του αυτοφώρου έχει επιστρέψει στο ίδρυμα ενώ κλήθηκε και για απολογία δεδομένου ότι από το ίδρυμα όπως προβλέπεται ξεκίνησε ΕΔΕ και σ αυτό το σημείο ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου διευκρινίζει

«Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη»


καλώς ή κακώς σε αυτές τις περιπτώσεις ακόμα κι όταν έχουμε κάτι κραυγαλέο η διαδικασία είναι μια τουλάχιστον όσων αφορά την πειθαρχική διαδικασία γιατί το νοσοκομείο έχει μόνο τέτοια. Η διαδικασία λοιπόν με έναν τρόπο διεκπεραιώνεται , με ΕΔΕ εκεί όπου ο καθένας καταθέτει ενόρκως όλα όσα λέει προφορικά. Δημιουργείται φάκελος και ο εκτελών την ΕΔΕ με βάση τις καταθέσεις βγάζει ένα συμπέρασμα και όλα αυτά τα εισηγείται προς το όργανο το οποίο θα λάβει την απόφαση. Το όργανο αυτό είναι ή ο διοικητής η το Δ.Σ Το ΔΣ δεν είναι υποχρεωμένο να δεχτεί το συμπέρασμα, μπορεί να διαβάσει τις καταθέσεις κι αν κρίνει πως οι ερωτήσεις ήταν παραπλανητικέ ση ελλιπής μπορεί να τον επιστρέψει στον ίδιον να το ολοκληρώσει ή να το αναθέσει σε άλλον. Συνεπώς ΕΔΕ δεν είναι απόλυτα δεσμευτική. Να σας φέρω ένα παράδειγμα, για τον συγκεκριμένο γιατρό εκκρεμεί και άλλη ΕΔΕ για περιστατικό που είχε συμβεί πριν 4 μήνες και επειδή έγινε από την ΔΥΠΕ Πελοποννήσου την επιστρέψαμε διότι δεν μας ικανοποιούσαν το συμπέρασμα και ο τρόπος.»

«Σε διαθεσιμότητα ο γιατρός από τη Δευτέρα»

«Αυτός ο γιατρός μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αποδειχτεί η ενοχή ή η αθωότητά του , δεν θα πρέπει να έχει σχέση με τους αρρώστους. Την ίδια στιγμή λοιπόν που διατάχθηκε η ΕΔΕ δόθηκε εντολή στον διευθυντή της κλινικής να τον απαλλάξει από τις εφημερίες και τα πρωινά να έρχεται , να κάθεται σ ένα γραφείο και να πίνει τον καφέ του. Αυτό είναι το ουσιαστικό που κάναμε για ν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Τίποτε άλλο δεν μπορούσαμε να κάνουν την δεδομένη στιγμή εμείς. Η καθαρά προσωπική μου άποψη ήταν να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Ωστόσο επειδή βρισκόταν εδώ ο διευθυντής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας και αυτός μας πρότεινε να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα. Για εμάς δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Η καταγγελία για μέσα ήταν ικανή να μας πείσει πως αυτός ο άνθρωπος δεν πρέπει να ακουμπήσεις ασθενή»

«Πανηγύρι δηλώσεων προφορικών,
εγγράφως όμως όχι»

«ξεκίνησε ένα πανηγύρι δηλώσεων , ακούστηκαν τερατώδη πράγματα τα οποία ουσιαστικά καταλύουν κάθε έννοια λειτουργίας του κράτους. ακόμα και δική μου δήλωση παρεξηγήθηκε. Ήταν από μέρους μου η λέξη «πεζοδρομιακή συζήτηση » άστοχη. Εννοούσα ότι όλοι αυτοί που μουρμουρίζουν θα πρέπει για να προχωρήσει και η διαδικασία να τα καταθέσουν αυτά εγγράφως. Όταν λοιπόν καλούνται να το κάνουν εξαφανίζονται. Αν εγώ ,ήμουν παρόν θα είχα το θάρρος να πω τι είδα.
Αν κάποιοι νομίζουν ότι αυτό είναι συγκάλυψη κάνουν λάθος διότι και εγώ και ο διοικητής και το ΔΣ είμαστε οι μόνοι που τα τελευταία 18 χρόνια έχουμε επιβάλλει στον συγκεκριμένο γιατρό ποινή, 20ημερη αργία πριν από μήνες. Γι αυτό το λόγο μας έχει κάνει και μήνυση. Δεν μας προβληματίζει αυτό αλλά όταν είμαστε οι μόνοι που έχουμε δώσει δείγματα γραφής και βρισκόμαστε στην θέση να κατηγορούμαστε για συγκάλυψη είναι αυτό το λιγότερο άδικο.»

«Αναμένεται η αργία του γιατρού»

Εκλήθη σε απολογία και πιθανόν σήμερα (χτες) ο διοικητής να τον θέσει επίσημα και σε αργία. ουσιαστικά παράλειψη μας ήταν να μην τον θέσουμε αμέσως σε διαθεσιμότητα. Μόλις πάρουμε το πόρισμα της ΕΔΕ, ήδη κατέθεσαν οι πρώτοι μάρτυρες, σε 10 μέρες θα γίνει ΔΣ και θα ληφθούν οι αποφάσεις που πρέπει


«Μια απλή αναφορά δεν φτάνει»

Για να παυτεί χρειάζονται συγκεκριμένες καταγγελίες και γεγονότα. Μια απλή αναφορά δεν λέει τίποτα . πρέπει να είναι συγκεκριμένη η καταγγελία και τα στοιχεία. Εμείς εξαντλούμε την αυστηρότητα. Σας λέω πως ο φάκελος που έχει δημιουργηθεί , με επεισόδιο πριν από μερικούς μήνες και αυτό, πιστεύω πως είναι υπεραρκετά για να μπορέσουμε να δώσουμε μια λύση που πρέπει στο συγκεκριμένο θέμα. Πιστεύω οι καταθέσεις των μαρτύρων να μας δικαιώσουν. Να καταδικάσουμε πριν έχουμε τις καταθέσεις δεν γίνεται . θα γίνουμε ζούγκλα.


«Ας είμαστε ψύχραιμοι»

Αξιολογήθηκαν οι μαρτυρίες, γίνεται η ΕΔΕ εκεί θα κληθεί σε απολογία εφόσον χρειαστεί. Και ποιος ας είπε όμως πως μόνο κατηγορούμενος είναι ο γιατρός. Ίσως προκύψουν ευθύνες και άλλων. Ας μην προκαταλαμβάνουμε. Ας περιμένουμε τις καταθέσεις και τις αποφάσεις . ας υπάρχει σεβασμός στην νομιμότητα και στα όργανα που υπάρχουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: