Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Υπόγειο Γκαράζ

-Αποκλείει πια το δημοψήφισμα η δημοτική αρχή
- Επίθεση Πνευματικού σε «Κίνηση Πολιτών» και « Η Πόλη Μπροστά»



Οι ειλημένες αποφάσεις από το Δ.Σ είναι εκείνες που δίνουν σήμερα στο δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό την ευχέρεια ν αποκλείει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα του Υπογείου γκαράζ , έργο που θα κατασκευαστεί στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη. Η αναφορά δε από τις δημοτικές παρατάξεις των κυρίων Γιώτη και Κασσίμη ωθούν το δήμαρχο και σε επίθεση προ στο πρόσωπο τους , κατηγορεί ο Αλέκος Πνευματικός τους επικεφαλής για καιροσκοπισμό και λαϊκισμό.

«Δεν υπάρχει περίπτωση για δημοψήφισμα»

« Είχα πει για δημοψήφισμα πριν τεθεί το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο. Όταν έγινε συμβούλιο καμία παράταξη δεν το έθεσε σαν θέμα. ΤΟ Δ.Σ είναι το ανώτατο όργανο του δήμου, εφόσον δεν τέθηκε εκεί δεν υπάρχει περίπτωση πια να γίνει δημοψήφισμα για το θέμα του υπογείου γκαράζ. Δεν το κάνω γιατί οι αποφάσεις έχουν παρθεί αλλά και γιατί θέλω ν αναδείξω τον καιροσκοπισμό και τον λαϊκισμό κάποιων οι οποίοι θεωρούν πως μπορούν να μεθοδεύουν καταστάσεις. Μπορούσαν να το θέσουν , δεν το έκαναν όμως , δεν τόλμησαν να το βάλουν στο δημοτικό συμβούλιο και θέλουν τώρα να με εκθέσουν, εκτίθενται όμως οι ίδιοι. Εμείς ήμασταν έτοιμοι εκείνοι όμως δεν το έθεσαν.

«Δημοτική δέσμευση το δημοψήφισμα»

Το δημοψήφισμα αποτέλεσε δέσμευση της δημοτικής αρχής Πνευματικού εύκολα λοιπόν και λογικά κάποιος θα μπορούσε να πει πως η αρχή υπαναχώρησε αυτής ή πως ενδεχομένως «κρύφτηκε» πίσω από την αναμονή της το δημοψήφισμα να προταθεί από τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου. Ο Αλέκος Πνευματικός υπερασπιζόμενος την πορεία που χαράχτηκε μιλά για τις δημόσιες διαβουλεύσεις , απαντώντας στα περί δημοψηφίσματος και στην δέσμευση του αυτή με την απόφαση που έλαβε το Δ.Σ ως ανώτερο όργανο του δήμου , με τη σιωπή που επέδειξαν τότε οι δημοτικές παρατάξεις αλλά και τις τωρινές τοποθετήσεις τους.

«Τέλος το κρυφτούλι»

« Οι αποφάσεις δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται με απόλυτη ομοφωνία , καθιστά σαφές ο δήμαρχος. Επιδιώκουμε την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και προχωρούμε σε μεγάλα έργα. Εκείνο που έχω να πω για τις παρατάξεις είναι Τέλος το κρυφτούλι, ο δήμαρχος είναι εδώ να έρθουν να συζητήσουμε, να μιλήσουμε και να συνεργαστούμε, το κρυφτό τέλος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: