Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Θα ξεβρωμίσουμε τον τόπο από τους τοκογλύφους !!!

Η εφημερίδα μας έχει ασχοληθεί πολλές φορές με τους τοκογλύφους που πίνουν το αίμα του κόσμου που έχει ανάγκη από ένα χρηματικό ποσό για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα τους. Μια και οι τράπεζες έχουν κλείσει την κάνουλα των παροχών. Δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους τοκογλύφους να θησαυρίσουν. Και στην προλειμένη περίπτωση ο τοκογλύφος με την σκληρή του την καρδιά που δεν σταματά πουθενά και για κανέναν προσπαθεί να πλουτίσει σε βάρος αδύναμων ανθρώπων. Και είναι γνωστή και η περίπτωση του τοκογλύφου Σάιλοκ στον Έμπορο της Βενετίας Αυτά όλα γνωρίζαμε όταν γράφαμε σε πρωτοσέλιδο μας για την σκηνοθεσία των πλειστηριασμών από γνωστά κοράκια.

Η Διαδικασία των Πλειστηριασμών για τους άσχετους.

Ο Άλφα πελάτης της τράπεζας παίρνει ένα δάνειο και βάζει υποθήκη το σπίτι του.
Έρχεται ο τοκογλύφος που έχει στα χέρια του σφραγισμένες επιταγές και αφού βγάλει διαταγή πληρωμής βγάζει το σπίτι του Α σε πλειστηριασμό αδιαφορώντας αν αυτός δεν θα πάρει μια από το προϊόν της πωλήσεως που είναι το σπίτι αφού όλα θα τα πάρει η τράπεζα. Γιατί όμως τα κάνει όλα αυτά ο επισπεύδων . Μα για να τρομοκρατήσει τον δανειζόμενο για να του αποσπάσει όχι τα χρήματα που του έχει δώσει ούτε και τους τόκους . Αλλά τους τόκους των τόκων που όλο πληρώνει ο άνθρωπος που πήρε το αρχικό κεφάλαιο και ποτέ δεν φτάνει στο τέρμα του. Γιατί πως θα μπορέσει να φανεί συνεπής ένας που δανείζεται χρήματα από 4%-7% το μήνα.
Που σημαίνει ότι αν πάρει 100.000 ευρώ με επιτόκιο 5% το μήνα πρέπει να δώσει στο τέλος του χρόνου 160.000 ευρώ . Και αν μείνει για δεύτερο χρόνο η οφειλή φτάνει το ποσόν των 256.000 ευρώ.
Και εδώ μπαίνουν καίρια ερωτήματα και τα οποία μόνο η εισαγγελική αρχή θα μπορέσει να ερευνήσει το θέμα και κανένας άλλος.
Στον πλειστηριασμό που θα γίνει αύριο και που θα υπάρχει ένας επισπεύδων για ένα ακίνητο μηχανικού πρέπει να μας γνωρίσει αμέσως το ποσόν που του οφείλει από πού προέρχεται. Και αν δικαιολογείται από την φορολογική του δήλωση αυτός . που επισπεύδει τον πλειστηριασμό για να μπορεί να δανείσει αυτό το ποσόν. Ή μήπως έχουν συμβάλει και άλλοι για να μαζευτεί το ποσόν που τοκίζεται. Γιατί ο μηχανικός δεν μπορεί να έχει την παραμικρή εμπορική σχέση με τον δανειστή του αφού με το ποσόν που έχει πάρει πρέπει να έχει σηκώσει τα εμπορεύματα του καταστήματος του επισπεύδοντα κατά το πολλαπλάσιο. Επίσης πρέπει να υπάρχουν τιμολόγια που να αποδεικνύουν το χρέος και από πού αυτό προέρχεται. .
Βέβαια μετά την διαδικασία των πλειστηριασμών που θα γίνει αύριο θα δώσουμε τόσο τα ονόματα του δανειστή όσο και του δανειζόμενου μια από τη διαδικασία του πλειστηριασμού θα ανακοινωθούνε όλα τα στοιχεία .

Δεν υπάρχουν σχόλια: