Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Η Κορινθία έχει την ανάγκη μας

- Στηρίξτε τα μαγαζιά της Κορινθίας και
μαζί με αυτά και τις θέσεις εργασίας των
παιδιών μας


H οικονομική κρίση μεγάλη, γνωστό και χιλιοειπωμένο. Όλοι το βιώνουμε καθημερινά, όλοι το ζούμε και δυστυχώς χέρι βοηθείας από πουθενά.
Οι αγρότες ξεχασμένοι, οι εργάτες ζούνε με εκβιασμούς, απολύσεις, διαθεσιμότητες, μειώσεις μισθών. Οι αγώνες για το 8ωρο ανήκουν στο παρελθόν.
Σήμερα το 10ωρο και15ωρο έχει επανέλθει παντού. Να μην μιλήσω για ανεργία γιατί θα γίνω γραφικός. Μέσα λοιπόν σε αυτή την δύνη των προβλημάτων η κρίση κτυπάει και άγρια μάλιστα, τους εμπόρους. Καθημερινά ακούμε για ακάλυπτες επιταγές για δάνεια που δεν τους δίνουν και για κλείσιμο μαγαζιών. Η Κορινθία λοιπόν δεν θα μπορούσε να μείνει απ’ έξω από αυτό το παιχνίδι.
Οι έμποροι και βιοτέχνες αγωνίζονται να κρατηθούν. Δυστυχώς μόνοι τους χωρίς χέρι βοηθείας από πουθενά. Τράπεζες, κλειστές πόρτες. Βλέπετε τους ξέχασαν, όταν τις στήριζαν ήταν καλοί και ο καφές τους περίμενε μαζί με τα λεφτά στην πόρτα.
Τώρα αναγκάζονται να δανείζονται από τοκογλύφους ένα είδος που στην Κορινθία ανθεί ανεξέλεγκτο εδώ και χρόνια και κυριολεκτικά τους ρουφάνε μέχρι μεδούλι.
Τι απομένει λοιπόν στους μαγαζάτορες;
Για μένα δυο λύσεις.
Η μία να τα κλείσουν μπας και τελειώσει το μαρτύριο τους, η άλλη να τους στηρίξουμε εμείς. Μα θα μου πείτε πως, αφού δεν έχουμε. Ξέρετε όλοι ότι Χριστούγεννα και Πάσχα όλοι μας κάτι αγοράζουμε κάτι παίρνουμε, μα στα παιδιά μας, στα βαφτιστήρια μας, μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία.
Το πρώτο λοιπόν που κάνουμε . Παίρνουμε τον Προαστιακό και πάμε στην Αθήνα , πιστεύοντας ότι εκεί είναι η γη της Επαγγελίας. Μέγα λάθος. Αν κάνετε μια βόλτα στα Αθηναϊκά μαγαζιά και μια βόλτα στα Κορινθιακά θα δείτε στα ίδια πράγματα τις ίδιες τιμές.
Απλά σας παραπλανούν τα φώτα και οι λαμπερές βιτρίνες. Και βέβαια μια βόλτα στην πρωτεύουσα όλους μας συγκινεί.
Ιδιαίτερα τα παιδιά μας που κάνουν και την βόλτα τους.
Βέβαια δεν λέω, υπάρχουν και επαγγελματίες που δεν σέβονται τους συμπολίτες μας και νομίζουν ότι ζουν σε άλλα χρόνια και άλλο πλανήτη. Αυτούς ψάξτε τους και απομονώστε τους. Και κρίση έχετε και επιλογές μπορείτε να κάνετε.
Τα μαγαζιά της Κορινθίας είναι από τα καλύτερα.
Οι τιμές άριστες και μας περιμένουν όλους ή όσους μπορούν.
Και το βασικό στα μαγαζιά αυτά και στις βιοτεχνίες δουλεύουν δικά μας παιδιά που βγάζουν το μεροκάματο για αν ζήσουν τις οικογένειές τους. Αν εμείς τους γυρίσουμε την πλάτη , τότε από πού θα περιμένουνε που τώρα πλησιάζει το Πάσχα και οι εργαζόμενοι θέλουν το δώρο τους.
Αν όμως δεν δουλέψουν τα μαγαζιά ούκ αν λάβεις εκ του μη έχοντος. Προτείνω λοιπόν σε όλους μας να κάνουμε μια βόλτα να δούμε να κοστολογήσουμε να ψάξουμε.
Μη ξεχνάτε μια βόλτα στη Κόρινθο, στο Λουτράκι, στο Κιάτο στο Ξυλόκαστρο είναι ότι ωραιότερο αυτή την εποχή.
Και όπως μου είπαν και οι πρόεδροι υπάρχουν και προσφορές και εμείς κοντά σας για τυχόν προβλήματα. Στηρίξτε τα μαγαζιά μας και όχι πολυεθνικές εταιρείες που τα χρήματα πάνε στις πατρίδες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: